ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-502313

Απαρηγόρητος Τον εαυτό του είδε ο Βαγγέλης Καπούλας να «φωτογραφίζεται» μέσα από τις προϋποθέσεις που βάζει η πλευρά Σπηλιόπουλου να μην είναι στο ψηφοδέλτιο όλοι όσοι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς αρνητικά την τοπική επικαιρότητα -και το οποίο καταγράφαμε σε χθεσινό μας σχόλιο- και πρωί – πρωί μάς πήρε στο τηλέφωνο. «Μη βάζεις ότι θα αποκλειστώ από την πλευρά Σπηλιόπουλου, γιατί θα με πιάσουν τα κλάματα»…

 
Είδα φως…
…Ποια ήταν η αντίδραση των άσπονδων «φίλων» του πρώην Αντιδημάρχου στο «γαλάζιο» στρατόπεδο; Οι λογικές είδα φως και ανέβηκα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…
 
Βλέπει Κυριάκο…
…Κατά τα λοιπά ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου «βλέπει» την υποψηφιότητα Μήτρου ως την πιθανότερη να ανακοινωθεί από τη Ρηγίλλης και εκτιμά ότι τα κεντρικά, αν τελικά αποφασίσουν να πάνε σε επιλογή  του Θ. Νάκου, που το όνομά του άρχισε τις τελευταίες μέρες να ξανακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία, όλοι θα συστρατευθούν υπό τον πρώην Υφυπουργό…  
 
Χαμόγελα
…Με χαμόγελα και υπεκφυγές προσπάθησε χθες ένας άλλος Αντιδήμαρχος, ο Δημ. Δερβένης, να αντιπαρέλθει την… πρόκληση των δημοσιογράφων ότι τώρα που είναι τα… δύσκολα, ο ίδιος  είναι… εξαφανισμένος. Εγώ αντί να ξεκατινιάζομαι, παίρνω πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή με τη σύσκεψη των Δημάρχων γύρω από ένα τραπέζι, μας απάντησε.
Όχι, ο Γ. Στάμος δεν ήταν δίπλα του…
 
Λίγο αργά…
…Πάντως η χθεσινή πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όλους τους Δημάρχους των ΟΤΑ που από την πρώτη του νέου έτους θα συναπαρτίζουν το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου έτυχε της επιδοκιμασίας όλων όσων παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα. Μόνο που κάποιοι κακεντρεχείς πρόσθεταν ότι… κάπως αργά θυμήθηκαν στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου τους ομολόγους των όμορων ΟΤΑ…
 
Ακούγονται 
Τι ακούγεται στο Δημαρχείο  τις τελευταίες μέρες γιατί κάποιοι στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν κατά   της  υποψηφιότητας του σημερινού Δημάρχου;   Ότι ο ένας, ο γραμματέας, ήταν δυσαρεστημένος επειδή  ο Δήμαρχος απέπεμψε από Αντιδήμαρχο   δημοτική σύμβουλο   στην οποία απασχολούνταν ως γραμματέας η γυναίκα του και η άλλη που είναι στη Νομαρχιακή δεν έκρυβε τη δυσφορία της γιατί ο Δήμαρχος δεν προσέλαβε την αδελφή της για νομική σύμβουλο. Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω τα λένε στους διαδρόμους του Δημαρχείου. Εμείς δεν τα πιστεύουμε. Δεν πιστεύουμε δηλαδή   ότι οι φίλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν στην ημερήσια διάταξη την  κομματική φαυλότητα και το βόλεμα «ημετέρων»…  
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
Αλμυρές… καταστάσεις
Μέχρι τώρα ο ευνοημένος από τις εξελίξεις για τον διευρυμένο Δήμο Αλμυρού φαίνεται να είναι ο σημερινός Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Την ώρα που στο χώρο της κεντροδεξιάς καταγράφεται για μία ακόμα φορά πολυδιάσπαση, αφού αναμένονται από 2 έως και 4 υποψήφιοι, ο δήμαρχος φιγουράρει ως μοναδικός από το χώρο του υποψήφιος. Παράλληλα ο κ. Χατζηκυριάκος κάνει, για πολλούς και ειδικούς λόγους, το παιχνίδι του στη δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας. Λέγεται μάλιστα ότι ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του δημάρχου είναι γαλάζιο στέλεχος που στο πρόσφατο παρελθόν υπηρέτησε στην ανώτατη κομματική θέση στην περιοχή!
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Οι αριστούχοι  
Μετρούσαμε, ξαναμετρούσαμε και στο τέλος χάσαμε το λογαριασμό. Όλοι έλεγαν ότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών δεν είχαν γράψει καλά, ότι τα θέματα ήταν δύσκολα κ.α. Οι υποψήφιοι όμως της Μαγνησίας μάλλον δεν καταλαβαίνουν από εμπόδια και δυσκολίες και για μια χρονιά ακόμη κατάφεραν και διακρίθηκαν. Για όσους όμως δεν τα κατάφεραν, δεν χρειάζεται στεναχώρια, μιας και έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και μπορούν να αποφασίσουν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν. Καλή σταδιοδρομία σε όλους.
Δ.Π
 
Στο Πήλιο
Μάλλον από τους Βολιώτες περιμένουν να δουν άσπρη μέρα οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και οι εστιάτορες του Πηλίου, καθώς φέτος τα πράγματα όπως μας τα μεταφέρουν δεν είναι και αισιόδοξα…
Δ.Π
 
Ανοίγει το Παναγιώτικο
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί νερό στους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου από το φράγμα στο Παναγιώτικο. Όλα κυλούν ομαλά και οι πρώτες αναλύσεις έδειξαν πως το νερό είναι αρίστης ποιότητας. Επιτέλους που ολοκληρώνεται αυτό το έργο, το οποίο είναι σημαντικό για όλη τη Μαγνησία.
Δ.Π
 
Θέλει αξιολόγηση   
Xαμογελαστός ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος   εξήλθε χθες του δημαρχιακού μεγάρου στο Βόλο. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα πασοκικά… δεν τσίμπησε, αλλά επανέλαβε ότι είναι παρών και επιθυμεί να αξιολογηθεί μέσα από δημοσκόπηση -εάν γίνει- και φυσικά τάχθηκε ξανά υπέρ των προκριματικών. Το πράσινο πάντως μπλουζάκι που φορούσε… έκανε τη διαφορά και μέσα στη σύσκεψη των δημάρχων.
Β.Κ
 
«Γαλλικά»
Αποστασιοποιημένη από τα όσα αποφασίζονται σε κυβερνητικό επίπεδο οι περισσότεροι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν είναι καιρός για «παλληκαρισμούς» και επιπλέον δεν έχουν επιχειρήματα να ανταπαντήσουν στον ορυμαγδό της αντεπίθεσης από τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις για το ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στους διαδρόμους του ΕΚΒ τις τελευταίες μέρες «τα γαλλικά» δίνουν και παίρνουν.
Β.Κ
 
Καλώς
Ο Γιώργος Παγωνόπουλος σε συνομιλία με τη στήλη χθες και με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν για την εκδήλωση στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, έλεγε ότι «θεωρεί την εκδήλωση σωστή και ότι η απόφαση για τη διοργάνωση ελήφθη με αγνές προθέσεις. Προσωπικά ο ίδιος δεν μετανιώνει γι’ αυτή την επιλογή, αν και αναγνωρίζει ότι οργανωτικά υπήρξαν προβλήματα. Αυτό ωστόσο -όπως τόνισε- απέχει πολύ από το να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για την αναβολή.
Β.Κ
 
Επαφές  
Συνεχείς επαφές είχε χθες ο αντινομάρχης Πρόνοιας Λεων. Αναστασίου σχετικά με τα εισιτήρια των αστικών ΚΤΕΛ για τα άτομα με ανάγκες. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας τον ενημέρωνε ότι δεν μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε, εάν δεν υπογραφεί η σύμβαση με το υπουργείο Υγείας.
Ο αντινομάρχης εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος και μετέφερε πληροφορίες ότι οι συζητήσεις της Ομοσπονδίας με το υπουργείο κινούνταν σε καλό δρόμο.
Β.Σ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου