ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-503649

Η πιάτσα
Μπορεί να διαψεύδεται ότι για τους εργαζόμενους της Βουλής θα ισχύσουν άλλα μέτρα και σταθμά για το ασφαλιστικό, όμως η πιάτσα έχει βουίξει ότι θα συνταξιοδοτούνται με 28 χρόνια υπηρεσίας ανεξαρτήτως ηλικίας. Εάν ισχύσει αυτό, είναι όχι απλά προκλητικό αλλά άκρως απαράδεκτο. Ας το σκεφτούν καλά όσοι νομοθετούν, διότι ο κόσμος πλέον είναι οργισμένος και σύντομα θα ξεσπάσει.
Β.Κ

Υποψηφιότητες
Πολύ κοντά στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας φαίνεται να είναι ο πρώην βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Κώστας Αγοραστός, μετά την απόσυρση από την κούρσα του Νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρού. Χθεσινά αθηναϊκά δημοσιεύματα προεξοφλούν ουσιαστικά ότι αντίπαλος του κ. Αγοραστού δεν θα είναι κάποιος βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ, αλλά πιθανότατα ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ και σύμφωνα με τοπικές δημοσκοπήσεις προηγείται του αντιπάλου…
Β.Κ
 
Μικρές λίστες
Το ΠΑΣΟΚ πάντως, όπως επιμένουν όλοι, όπου υπάρχει δυστοκία στην επιλογή ή πολλοί ενδιαφερόμενοι, θα βασιστεί στην τελική επιλογή στα ευρήματα δημοσκοπήσεων. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει προχωρήσει ήδη σε μία πρώτη αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων βάσει των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικώς στην Ιπποκράτους, ενώ ειδικά για τις περιφέρειες έχει φτιάξει short lists με τους επικρατέστερους ενδιαφερομένους, που δεν ξεπερνούν τα τρία άτομα.
Β.Κ
 
Η πρώτη σαραντάδα
Από την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή πάντως προγραμματίζει σταδιακά να ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων που προτείνει για τους δήμους και τα οποία θα τεθούν -όπως γίνεται πάντα- υπό την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί, λόγω των εξελίξεων στο ασφαλιστικό. Η πρώτη σαραντάδα… θα αφορά σε δήμους όπου υπάρχει πλήρης ομοφωνία βουλευτών και κομματικών οργάνων, όπερ σημαίνει ο Βόλος πάει πιο πίσω…
Β.Κ
 
Πρόσκληση
Στο μεγαλύτερο αριθμό των δήμων προκρίνεται, λένε οι ίδιες πηγές, η συνέχιση της διαβούλευσης, ενώ δεν αποκλείεται οι «επικρατέστεροι» υποψήφιοι να πάρουν και πρόσκληση από την Επιτροπή να έρθουν στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους για περαιτέρω συζήτηση. Εάν με ρωτάτε σε ποια κατηγορία ανήκει ο Βόλος, με σιγουριά.. δεν ξέρω να πω… αφού τα πράγματα εκεί που πάνε να ξεδιαλύνουν, μπερδεύονται πάλι. Σκεφτείτε τι έχει πάθει ο Τσούρας δηλαδή… με τόσα μηνύματα που παίρνει ένθεν κακείθεν.
Β.Κ
 
Παιχνίδι
Συνοπτικά πάντως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.Το ΠΑΣΟΚ περιμένει από τη Ν.Δ. να ανακοινώσει υποψηφίους για να καθορίσει τις τελικές του επιλογές, διότι ενδεχομένως να χρειαστούν αλλαγές και η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης το ίδιο. Εάν συνεχίσουν ωστόσο έτσι… προβλέπεται ότι θα φτάσουμε Αύγουστο -που είναι παχιές και οι μύγες- και υποψηφίους δεν θα ξέρουμε.
Β.Κ
 
 
Ας πρόσεχαν…
Ασφαλώς κανείς δεν θέλει να γεμίσει το Πήλιο με φωτοβολταϊκά πάρκα. Δεν αλλάζει όμως η φυσιογνωμία του με 4-5 πολύ μικρές μονάδες σε μη τουριστικές περιοχές και οι οποίες δεν θα είναι ορατές από πουθενά. Αντιθέτως τέτοιες μικρές επενδύσεις, σε συνδυασμό με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αισθητικής προστασίας, εντάσσουν και αυτή την περιοχή στη λογική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Πριν ένα μήνα στον τόπο μας βουλευτές, μέσα ενημέρωσης, ειδικοί επιστήμονες και τοπικοί φορείς ξεσήκωσαν τον κόσμο σε μια πρωτόγνωρη έκρηξη… ευαισθησίας, επιχειρώντας να μας πείσουν ότι δύο στρέμματα στο Κατηχώρι θα χαλάσουν το Πήλιο και αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία. Οι ίδιοι βέβαια δεν άρθρωσαν λέξη τόσα χρόνια για τις λεγόμενες οριζόντιες πολυκατοικίες, που κυριολεκτικά… ξέσκισαν τη φυσιογνωμία του Πηλίου. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ψύχραιμα τους παρότρυνε να μη βιάζονται και να περιμένουν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Μόλις προχθές ο Νόμος ξεκαθάρισε ότι φωτοβολταϊκά πάρκα επιτρέπονται ακόμη και στις περιοχές NATURA, όπως άλλωστε σε ολόκληρη την Ευρώπη! Ορισμένοι, ιδιαίτερα όταν εκπροσωπούν πολιτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι όταν εκφράζονται για ζητήματα που έρχονται από το μέλλον και δεν εδράζονται στο… βολεμένο παρελθόν τους. Δικαιωθήκαμε για μία ακόμη φορά, όσο και αν ορισμένοι δεν μπορούν να το χωνέψουν.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
36χρονη τραυματίας
Πολύς λόγος έγινε για την 36χρονη από την Αλβανία που την παρέσυρε μηχανή μπροστά από το Νοσοκομείο του Βόλου. Αρχικά το περιστατικό όντως προκάλεσε προβληματισμούς αναφορικά με τη δράση των τραυματιοφορέων εκτός του χώρου του Νοσοκομείου, ακόμη κι αν το ατύχημα έγινε ελάχιστα μέτρα μακριά από την πύλη του Αχιλλοπούλειου. Όταν όμως οι αρμόδιοι ισχυρίζονται πως η επέμβαση που έγινε από το ΕΚΑΒ ήταν η πρέπουσα, όταν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έσπευσαν στο περιστατικό κι όταν όλα έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε να γίνουν, τότε ο λαϊκισμός δεν έχει καμία θέση στην όλη ιστορία. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η γυναίκα εν τέλει δεν χειρουργήθηκε, αν και όλα ήταν έτοιμα για άμεση επέμβαση.
Δ.Π
 
Ενα μπάνιο, όλο το επίδομα
Πολλά είναι τα παράπονα που ακούμε σε καθημερινή βάση από μισθωτούς οι οποίοι έλαβαν το επίδομα αδείας τους. Όχι, δεν πρόκειται να το ξοδέψουν για να πάνε διακοπές με τις οικογένειές τους, αλλά για μπάνιο σε κάποια παραλία του νομού. Και πώς να πάνε, αφού το επίδομα φτάνει ίσα ίσα για τη βενζίνη, τις ξαπλώστρες, τους καφέδες, τα νερά, τα παγωτά και τα σάντουιτς των παιδιών! Φανταστείτε δηλαδή να θέλει η οικογένεια να φάει κιόλας σε κάποιο εστιατόριο, μιλάμε για πολυτέλεια!!!
Δ.Π
 
Κινητικότατος…
…Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Φερών και εκ νέου υποψήφιος, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, Δημήτρης Νασίκας. Χθες βολτάριζε στην πλατεία πριν πιει το καφεδάκι του και από ό,τι ακούσαμε χαίρει και της εμπιστοσύνης του δημάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.
Α.Φ.
 
Επιτέλους
Λύνονται ένα – ένα τα προβλήματα με τις επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά επενδύσεις για τους αγρότες μαθαίνουμε ότι κυκλοφορεί έγγραφο στις Αρχαιολογίες που ζητά από τις υπηρεσίες μετά την κατάθεση της αίτησης η απόφαση να εκδίδεται μέσα σε 45 ημέρες! Επιτέλους καιρός ήταν, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό και μεταξύ των επενδυτών, πως στις περισσότερες περιπτώσεις η Αρχαιολογία αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη επενδύσεων φωτοβολταϊκών πάνελ.
Α.Φ.
 
Στις καλένδες;
Εκείνα τα περιβόητα ΣΕΑ στο Αερινό και την Κεφάλωση τι απέγιναν; Ξέρουμε ότι για το Αερινό η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αντιμετώπιζε πρόβλημα με την Αρχαιολογία, αν και από την Υπηρεσία μας ενημέρωσαν πως ζητούσαν έγγραφα τα οποία δεν έστελνε η Αυτοκινητόδρομος και ότι στην Κεφάλωση δεν υπήρχαν εμπλοκές. Θα μας πει κάποιος τι έγινε; Γράφουμε από πέρυσι το Φεβρουάριο ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή τους και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος…
Α.Φ.
 
 
 
 
 
 
Κάθοδος
Περί τα τέλη της εβδομάδος, Παρασκευή ή Σάββατο, θα κληθούν στην Αθήνα όλοι όσοι έχουν μπει στη δημοσκόπηση για τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, μεταξύ γαλλικού και εσπρέσσο, ο Διευθυντής του κόμματος κ. Αρβανιτόπουλος, θα τους ανακοινώσει τα ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων που έχει διεξαγάγει το κόμμα στην περιοχή…
 
 
Βαφτίσια
…Και πότε με το καλό θα έχουμε τα… βαφτίσια; ρωτήθηκε στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. που παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές. Μπορεί και την επόμενη Κυριακή, μας είπε. Ημέρα κατά την οποία, ως γνωστόν, γίνονται τα… βαφτίσια.
 
Ποιος θα τολμήσει;
…Η ίδια πηγή ρωτήθηκε και τι θα γίνει αν το κόμμα αποφασίσει να είναι υποψήφιος ένας από τους κ. Θ. Νάκο ή Ζ. Μακρή. Αυτοί δεν είναι στη δημοσκόπηση. Εάν όμως το κόμμα αποφασίσει να πάει με έναν από τους δύο μπροστά, ποιος θα τολμούσε να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο; αναρωτήθηκε η ίδια πηγή, που δεν κρύβει την προσήλωσή του στην νέα καθεστηκυία τάξη πολιτικών πραγμάτων στο κόμμα…
 
Υπογραφές
…Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών από άτομα που υιοθετούν το πολιτικό πλαίσιο αρχών για τον ενιαίο Δήμο Βόλου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Σπηλιόπουλο. Ποιο είναι το θέμα και ο κοινός παρανομαστής στις συζητήσεις που γίνονται; Ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο όσα πρόσωπα από την τοπική επικαιρότητα έχουν τραυματίσει κατά καιρούς το γόητρο της παράταξης. Ωχ, ωχ…
 
Ολα ανοικτά
Δεν αποκλείει την ενασχόλησή του και πάλι με τα δημοτικά πράγματα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος. Δεν αποκλείει όμως το γεγονός να πάει και στο σπίτι του. Όλα είναι πιθανά, όπως λέει. Κανείς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, δεν παίρνει… γουρούνι στο σακί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα είναι σε συνάρτηση και με τον επικεφαλής…
 
Φωταψίες
Πάλι διαμαρτυρίες από συμπολίτες για φωταψίες στο δημοτικό φωτισμό ντάλα μεσημέρι, με την υπηρεσία ωστόσο αρμόδια για το δημοτικό φωτισμό να αντιτείνει ότι είναι αναγκαία για την επιδιόρθωση και αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου