ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-504081

Δωράκι;

Μάλλον να δελεάσουν θέλουν τους φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς εάν γράψουν καλά στις εξετάσεις, τότε θα τους δώσουν το μηχανάκι της φωτογραφίας δώρο. Όχι, δεν είναι αλήθεια το παραπάνω, η αλήθεια είναι πως κάποιος πάρκαρε το μηχανάκι του μπροστά ακριβώς από τον πίνακα των ανακοινώσεων των γραμματειών στο ισόγειο της Θόλου με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που ήθελαν να δουν τις βαθμολογίες από τα μαθήματά τους να κάνουν ακροβατικά για να τα καταφέρουν.

Δ.Π

 
Χωρίς τυμπανοκρουσίες
Η λύση δόθηκε για το μωράκι που το εγκατέλειψαν οι γονείς του στο Νοσοκομείο Βόλου. Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς τυμπανοκρουσίες, μιας και πολλοί ήταν αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία για να αναλάβουν τις ευθύνες του μεγαλώματος του μωρού, το Νοσοκομείο και οι υπηρεσίες του βρήκαν το κατάλληλο περιβάλλον για το λίγων μηνών μωράκι. Δεν χρειάζονταν δελτία τύπου και ανακοινώσεις για να πει κανείς ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Μερικές φορές είναι καλύτερο να κρατάς ένα χαμηλό προφίλ και να κάνεις έργο, παρά να φωνάζεις και να μην πετυχαίνεις τίποτα.
Δ.Π
 
Γιατί όχι;  
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε πιο σοβαρά το ζήτημα της ιχθυοκαλλιέργειας; Στη Μαγνησία υπάρχουν δύο ιχθυοτροφεία στη Μηλίνα και τις Νηές, ωστόσο η υπεραλίευση όχι μόνο στον Παγασητικό αλλά και στις θάλασσες ολόκληρης της Ελλάδας συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα. Η μετατροπή των θαλασσών μας από ενεργές σε νεκρές δεν θα αργήσει να έρθει, αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί…
Α.Φ.
 
Και μετεωρολογικός σταθμός
Μπορεί ο Καλλικράτης να έρχεται, ωστόσο ο δήμαρχος Σούρπης Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, του οποίου ο δήμος θα συγχωνευτεί στο νέο διευρυμένο δήμο Αλμυρού, δεν επαναπαύεται. Μάλιστα εξετάζει αυτή τη στιγμή την προοπτική εγκατάστασης Μετεωρολογικού Σταθμού μετά από πρόταση του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, έργο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα καταγραφής μετεωρολογικών στοιχείων. Αυτά τα στοιχεία θα αφορούν στο ύψος της βροχής αλλά και της θερμοκρασίας και θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί στην πορεία ο δήμος για να δίνονται ακριβή και εμπεριστατωμένα δεδομένα αναφορικά με τις κατά καιρούς καταστροφές που υφίστανται στις καλλιέργειες, ώστε να δίνονται οι περιβόητες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Α.Φ.
 
 
Ομορφα κτίζονται
 …Ομορφες πολυκατοικίες, όμορφα κτίζονται στο κέντρο του Βόλου τις τελευταίες εβδομάδες. Τις βλέπουμε όλοι και προσπερνάμε αδιάφορα, χαμένος ο καθένας μας στον μικρόκοσμό του. Χωρίς θέσεις στάθμευσης, αλλά με τη βούλα του νόμου, φυσικά.  Προσθήκη επί υφιστάμενης οικοδομής το λένε οι ειδικοί…

Ο,τι είναι νόμιμο

…Ο,τι είναι νόμιμο, είναι άλλωστε και ηθικό, όπως είχε πει πριν λίγα χρόνια και ο μεγαλόσχημος υπουργός της «νέας διακυβέρνησης». Ωστόσο μετά την πολιτική αλλαγή της 4ης Οκτωβρίου τίποτε δεν έχει αλλάξει και από τον έτερο πολιτικό συνεταίρο της κεντροδεξιάς. Μήπως είδατε εσείς καμία αλλαγή από τους αρχιτέκτονες του σύγχρονου Αρμαγεδδώνα στο εργασιακό και το ασφαλιστικό και όχι μόνον;
 
 Γαιοπρόσοδος
…Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά διατηρείται στα ύψη η γαιοπρόσοδος στη χώρα μας, νόμιμη ή αυθαίρετη, εργαλείο του συστήματος για να εκμεταλλεύεται τη ματαιοδοξία των οπαδών του πλειοψηφικού ρεύματος των «νοικοκυραίων», για να το ρίχνουν οι τελευταίοι δαγκωτό, ως άλλοι χαχόλοι, πότε στον ένα και πότε στον άλλο… μονομάχο. Πώς είπατε; Και τι θα γίνει με την ποιότητα ζωής, τη δική μας και των παιδιών μας στα αστικά κέντρα; Ε, αυτό είναι μία άλλη μεγάλη και πονεμένη ιστορία…
 
Σοσιαλιστές
…Για να καταλάβετε τι γίνεται, ακόμη και τα πρόστιμα διατήρησης είναι τόσο… αυστηρά, που σε πολλούς ιδιοκτήτες συμφέρει να διατηρούν τις αυθαίρετες κατασκευές, αφού κερδίζουν περισσότερα από την εκμίσθωση των… παράνομων κτισμάτων!!! Και μιλάμε τώρα για αυθαίρετα πατάρια, τα οποία μέσα σε μία νύκτα έγιναν καταστήματα και τα οποία εκμισθώνονται έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ το μήνα. Πολλοί μάλιστα από αυτούς αυτοαποκαλούνται και… σοσιαλιστές. Τρομάρα τους. Αλλά είπαμε. Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Εχουμε εξελίξεις
Πληροφορούμαστε ότι κεντρικά τα κόμματα έχουν αποφασίσει για τους υποψηφίους. Τουλάχιστον σε επίπεδο περιφερειών και μεγάλων δήμων τα πράγματα είναι αρκετά ώριμα. Οι… μεγάλοι δεν θέλουν να αφήσουν εκκρεμότητες ενόψει των διακοπών. Το κακό είναι ότι εδώ στην απομακρυσμένη ελληνική περιφέρεια θα τα μάθουμε όλα τελευταίοι, έστω και αν πρόκειται για την… αυτοδιοίκησή μας.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφίσες  

Οι αφίσες της Αριστερής Πρωτοβουλίας με τον Ανδρέα Παπανδρέου «συμπλήρωναν» το πάνελ της συνέντευξης Τύπου των μελών της Επιτροπής Στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου. Κυκλοφόρησαν με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση της Δευτέρας πάντως έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε παρουσίες αλλά και τυχόν απουσίες, διότι πάντα προσφέρονται για χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα.
Β.Κ
 
Θέλω καιδεν θέλω
Μπορεί η Ν.Δ. μόλις να ξεκίνησε επί της ουσίας διαβουλεύσεις για τις δημοτικές εκλογές και δη για το Δήμο Βόλου, οι ζυμώσεις ωστόσο και οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ορισμένοι που είναι ακόμη «στο θέλω και δεν θέλω» αφήνουν να διαρρεύσουν «συμφωνίες» που έγιναν και είναι να αναρωτιέται κανείς. Τι θα τους κάνουν τους υποψήφιους μετά… εάν τυχόν και δεν είναι οι «εκλεκτοί»; Μάλλον περισσότερο επίδειξη ισχύος είναι αυτό, προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Μαθαίνω πάντως ότι κεντρικά δεν μασάνε πολύ σε αυτά.
Β.Κ
 
Και στο Βόλο
Με την παρουσία του κ. Φώτη Κουβέλη στο Βόλο η πρώτη ανοικτή συνέλευση των μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η εκδήλωση αναμένεται να γίνει μεταξύ 15 και 20 Ιουλίου, ωστόσο ακόμη πολλά πράγματα δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ονόματα στελεχών που θα προσεγγίσουν το νέο πολιτικό εγχείρημα. Πάντως το ότι ο Φ. Κουβέλης έχει και συγγενείς στο Βόλο αλλά και πολιτικούς φίλους από τα παλιά, είναι γεγονός ότι βοηθά… στη νέα κατάσταση, αφού τουλάχιστον δεν απευθύνεται σε άγνωστο πολιτικά ακροατήριο. Ωστόσο κάθε αρχή και δύσκολη.
Β.Κ
 
 «Κληρώνει»
Την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο της, αλλά και τα μέλη καθώς το προεδρείο της Δ.Ε. Και όπως όλα δείχνουν τα πάντα είναι ανοιχτά.
Δ.Χ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου