ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ολα παίζουν…

…Ακόμα για τους δημοτικούς οργανισμούς, καθώς με αφορμή τη συζήτηση για τους εργαζόμενους στον Καλλιτεχνικό που ζητούν ενημέρωση επί των οικονομικών, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Α. Βούλγαρης ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα των δεδουλευμένων τους είναι σίγουρα μέχρι και το τέλος του έτους, ωστόσο το τι αναδιαρθρώσεις θα γίνουν μετά παραμένει άγνωστο! Εμείς για να είμαστε σίγουροι ρωτήσαμε και τον κ. Φοινικόπουλο, ο οποίος είπε ότι όλα είναι ρευστά ενόψει Καλλικράτη και δεν απέκλεισε το γεγονός μετά τις συνενώσεις ακόμα και να κλείσει ο Καλλιτεχνικός.
Α.Φ.
 
Πρόστιμο
Μαθαίνουμε ότι επιβλήθηκε το πρόστιμο από την Πολεοδομία στον αντιδήμαρχο του περιφερειακού δήμου για παράνομη περίφραξη με συρματόπλεγμα και για ύπαρξη σιδηροπασάλων χωρίς να υπάρχει οικοδομική άδεια, η οποία μάλιστα είναι αδύνατο στο συγκεκριμένο σημείο να εκδοθεί… Αυτό είναι το καλό παράδειγμα!
Α.Φ.
 
Πανηγύρι
Διαμαρτυρήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι χθες ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βόλου γίνεται πανηγύρι και όχι άδικα, αφού πολλοί σηκώνονται από τις θέσεις τους όταν δεν τους ενδιαφέρει το θέμα και αποσύρονται στην άκρη για τσιγάρο, κοινωνικό σχόλιο! και συμπάθεια…
Α.Φ.
 
Για δύο μήνες…
…Θα λειτουργήσει στην οδό Νικηταρά η λαϊκή αγορά του Σαββάτου, μεταφερόμενη από την οδό Ζάχου μετά από το πρόβλημα που προέκυψε με το Τσαλαπάτα και στην πορεία θα βρεθεί νέο σημείο στα Παλαιά.
Α.Φ.
 
Παρατηρήσεις
Πάντως αναφορικά με το ζήτημα της λαϊκής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών κ. Κουντουρά για απαξιωτικά σχόλια προς το ΠΙΟΠ σε ραδιοφωνικό σταθμό για να καταγγείλει ο κ. Κουντουράς ότι επρόκειτο για κουβέντα που γινόταν μεταξύ φίλων και ο δημοσιογράφος τη δημοσιοποίησε.
Α.Φ.
 
Πήγαν με φόρα…
Τα ενσταντανέ… στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες της Μαγνησίας ήταν πολλά. Αυτό που ωστόσο έκανε αίσθηση… ήταν τα ψυχρά βλέμματα μεταξύ του Απ. Μπαράτση και του Κ. Καρτάλη , ο πρώτος μάλιστα αποχώρησε νωρίτερα επικαλούμενος συνεδρίαση στο ΙΣΤΑΜΕ, αλλά και το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας, θεσμικοί και κομματικοί, δεν είχαν ενιαία πολιτική έκφραση. Αυτό επισημάνθηκε από την Επιτροπή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και όταν ειδικότερα άρχιζε να ανεβαίνει… το θερμόμετρο. Αφού ο μεν Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης με τον Χρ. Παπαρούνα ήθελαν ντε και καλά χθες απόφαση, οι βουλευτές όμως τους έκοψαν τη… φόρα με τις παρεμβάσεις τους.
Β.Κ
 
Δεν ξέρουνεπί της ουσίας
Με σιγουριά πάντως χθες το βράδυ κανείς από τους παραβρισκόμενους στη σύσκεψη δεν μπορούσε να πει τι μέλλει γενέσθαι. Ακόμη και η δημοσκόπηση -παρά το γεγονός ότι όλοι συμφώνησαν ότι θα είναι ένα δείγμα- δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει και εάν γίνει μπορεί να μην γίνουν γνωστά τα αποτελέσματά της, εάν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει κεντρικά να κάνει την επιλογή… άμεσα. Γεγονός πάντως είναι ότι με μία δημοσκόπηση που θα περιλαμβάνει τρεις ή τέσσερις από τους ενδιαφερόμενους θα προκαλέσει νέες γκρίνιες, αφού ήδη υπάρχουν «εθελοντές» όπως ο Γιάννης Καουνάς που διαμήνυσαν ότι ακόμη και εάν καταγράψουν ποσοστό 1%, θέλουν να είναι μέσα στη δημοσκόπηση.
Β.Κ
 
Ναι μεν, αλλά
«Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ΄ αλείψω λάδι». Στη γνωστή παροιμία παραπέμπουν τα σχόλια που έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για τον πρώην δήμαρχο Βόλου Δημήτρη Πιτσιώρη. Ο Γραμματέας της Ν.Ε τού αναγνώρισε ότι είναι ικανό στέλεχος , φέρεται όμως να επισήμανε ότι « έχει στις πλάτες του δύο αποτυχημένα come back -το 2006 και το 2007». Η επισήμανση αυτή δεν ακούστηκε «εύηχα» σε αρκετούς μέσα στην αίθουσα, όπως επίσης και οι κρίσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους του κόμματος τοπικά, επί προσωπικού μάλιστα, για όσα στελέχη ονομαστικά απέστειλαν επιστολές με τις οποίες διαφωνούν με την υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη Π. Σκοτινιώτη, οι οποίες επίσης τέθηκαν στη συζήτηση.
«Το κλίμα δεν είναι καλό» έλεγε με προβληματισμό στη στήλη χθες το βράδυ στέλεχος που είναι εκτός Μαγνησίας και άκουγε χθες για πρώτη φορά «φόρα παρτίδα» διάφορα.
Β.Κ
 
Με σασπένς;
Μάλλον για έκπληξη το κρατούν το όνομα τού επικεφαλής που θέλουν να προτείνουν τα μέλη της Εναλλακτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, προφανώς για να έχει και «σασπένς» το πράγμα. Χθες πάντως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο – πολύ το «φωτογράφισαν», αφού πρώτα φυσικά έσπευσαν να αποκλείσουν από το διάλογο τα υπάρχοντα σχήματα του νέου Δήμου. Να υποθέσουμε ότι έτσι αποδέχονται εμμέσως πως και οι ίδιοι το 2006 έκαναν λανθασμένες επιλογές; Εάν πράγματι το πιστεύουν, δεν είναι κακό να το πούνε…
Β.Κ
 
Θα μαδήσουν μαργαρίτα
Να δείτε ότι το μεγαλύτερο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ τελικά στο Βελεστίνο θα το έχει. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε και χθες στην Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ. Η γενική αίσθηση που δημιουργήθηκε μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στο διευρυμένο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα πρέπει να καταλήξει «μεταξύ δύο υποψηφίων που ένθεν κακείθεν διατηρούν πολιτικές σχέσεις με τη Ν.Δ ». Ο πρώην υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής που προτάθηκε από «συντρόφους» δεν ενδιαφέρεται, ενώ ο Γιώργος Φώτης εμμέσως πλην σαφώς χθες άφησε να εννοηθεί ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Λέτε τελικά να το ρίξουν στον «κλήρο»; Μάλλον θα αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει «κατά συνείδηση», όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Β.Κ
 
Ζυγώνει….
Συνεργάτες του νυν δήμαρχου Αλέκου Βούλγαρη χθες το απόγευμα ήταν ανακουφισμένοι αλλά και ικανοποιημένοι -όπως έλεγαν- από την στάση των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησαν να μην υπάρξει απαξίωση της εκλεγμένης δημοτικής αρχής και να συμπεριληφθεί ο Αλέκος Βούλγαρης στη δημοσκόπηση, εφόσον γίνει. Το Εθνικό Συμβούλιο πάντως συνεδριάζει μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες και οι πρώτες υποψηφιότητες θα είναι γεγονός. Οπότε «ζυγώνει» ο καιρός. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
Ν.Τ
 
Ανοίγουν τα έργα
Μεγάλη συζήτηση ανοίγει το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακούς συμβουλίου. Η συνεδρίαση συγκαλείται ύστερα από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας, με αντικείμενο την πορεία των μεγάλων έργων του νομού. Μάλιστα έχει προταθεί να έχει διευρυμένη σύνθεση.
Θα συζητηθούν ο Περιφερειακός Βόλου, η δεύτερη φάση της Κάρλας, το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ο κόμβος Βελεστίνου, το φράγμα Μαυρομάτι. Βάλτε τι έχει να γίνει…
Β.Σ.
 
Περιουσία της Θεσσαλίας
Για πολλοστή φορά ο Απ. Παπατόλιας επανέλαβε χθες την ανάγκη συντονισμού των δράσεων τουριστικής προβολής σε επίπεδο Θεσσαλίας. Όπως επανέλαβε ότι οι προορισμοί της Θεσσαλίας συνδέονται όλοι μεταξύ τους, με άξονα την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο δεν αποτελεί περιουσία της Μαγνησίας, αλλά περιουσία όλων των Θεσσαλών. Πάντως μέχρι σήμερα παρά τα καλέσματα που έχει απευθύνει στους ομολόγους του της Θεσσαλίας δεν έχει ακόμη φανεί η θέληση για ενιαία τουριστική προβολή.
Β.Σ.
 
Στο ίδιο μοτίβο
Στο μοτίβο της ενιαίας τουριστικής προβολής ανά περιφέρεια κινείται ο ΕΟΤ, όπως ενημέρωνε και από το Βόλο χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Ν. Κανελλόπουλος. Μόνο ότι επιβεβαιώθηκε για την επιμονή του να δικτυωθούν οι τουριστικοί προορισμοί σε επίπεδο Θεσσαλίας, έκαναν τον Απ. Παπατόλια να εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του.
Β.Σ.
 
Δεν θα είναι τόσο εύκολο…
Δεν είναι εύκολη πλέον καμία υποψηφιότητα για τους δημάρχους των νέων δήμων. Οι όποιοι φιλόδοξοι θα πρέπει να σταθμίσουν καλά και τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητές τους. Τα πληθυσμιακά δεδομένα, οι ανάγκες υποδομών και κυρίαρχα η οικονομική στενότητα των νέων δήμων, σε συνδυασμό με τη νομικά επιβεβλημένη συρρίκνωση του προσωπικού -αφού είναι δεδομένες οι συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων- συνθέτουν εκρηκτικό σκηνικό. Για να δούμε αν θα πρυτανεύσει η αυτογνωσία ή αν θα κυριαρχήσει η φιλοδοξία με τις όποιες συνέπειες για τους νέους δήμους και τους δημότες φυσικά…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
Εκτέθηκαν;
Απορία μάς προκάλεσε η τοποθέτηση των αυτοδιοικητικών που συμμετέχουν στην Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, καθώς σημείωσαν πως «η τωρινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών. Πάμε για κάτι καινούργιο. Με τα τωρινά σχήματα δεν συζητάμε». Δηλαδή αυτοί πού συμμετείχαν, σε άλλα σχήματα κι όχι στα τωρινά; Διαψεύδουν τον εαυτό τους και το έργο τους; Γιατί αυτοί στα τωρινά σχήματα συμμετέχουν, δεν συμμετέχουν στα μελλοντικά. Τώρα εάν ήθελαν να ρίξουν το καρφάκι τους κάπου, θα μπορούσαν να μιλήσουν με ονοματεπώνυμα, κάτι που βέβαια δεν έπραξαν.
Δ.Π
 
Για τα χρέη
Στην Εναλλακτική αυτή Πρωτοβουλία συμμετέχει και ο δήμαρχος Ν. Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, ο οποίος μας μπέρδεψε λίγο με την τοποθέτησή του περί χρεών. Ο δήμαρχος είπε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες των δήμων που δεν έχουν χρέη και θα ενοποιηθούν με δήμους που έχουν. Δηλαδή με λίγα λόγια μερικοί θα την πληρώσουν τη στραβή. Τώρα πόσο προοδευτική είναι αυτή η πρόταση θα το κρίνουν οι πολίτες, τουλάχιστον αυτοί που δεν θέλουν να πληρώσουν! Πάντως το θέμα δεν ξεκινά από το ποιος θα πληρώσει, αλλά γιατί οι δήμοι είναι καταχρεωμένοι και το φίδι από την τρύπα θα πρέπει να το βγάλουν πάλι οι δημότες…
Δ.Π
 
Μετά θα κλαίμε
Κάνουμε λόγο το τελευταίο διάστημα για πυροπροστασία και πυρασφάλεια και δεν θέλουμε να θυμόμαστε στις πυρκαγιές που κατέκαψαν όλη τη χώρα. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί δεν μπορεί κανείς να ξεχορταριάσει τις γραμμές του τρένου από την αρχή στο Νέο Δέλτα μέχρι τουλάχιστον και στο ύψος της Μπότσαρη; Μετά να μην λέμε για πολιτικές και προσωπικές ευθύνες…
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου