ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

Μείξη…  

Το να αναμιγνύονται αιρετοί σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες φορέων και συλλόγων, προκειμένου να βοηθήσουν δικούς τους ανθρώπους ή το κόμμα τους, ως ένα βαθμό είναι θεμιτό, αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και γι’ αυτό. Ωστόσο να αναμιγνύονται αιρετοί και να ζητούν από μέλη αντίθετης παράταξης να μην ψηφίσει τον επικεφαλής του συνδυασμού, αυτό πρώτη φορά το ακούσαμε. Και η «ενόχληση» δεν ήταν τηλεφωνική, αλλά τετ α τετ. Νέα ήθη, σημεία των καιρών…

Δ.Χ.

 
Δραστήριος   
Ξόφλησε τα χρωστούμενα σε προμηθευτές, συνεργάτες  και προσωπικό στη ΝΕΛΕ Μαγνησίας ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Παγωνόπουλος και τώρα ετοιμάζεται για την ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και αφορά στους υπαλλήλους και τον Καλλικράτη. Συμμεριζόμενος λοιπόν την αγωνία των υπαλλήλων σε δημοτικούς οργανισμούς ο κ. Παγωνόπουλος επιθυμεί την πλήρη ενημέρωσή τους και ζητά και τη συμμετοχή τους στην ενδιαφέρουσα ημερίδα. Παράλληλα ο ίδιος ενθουσιασμένος από τις δημιουργίες των σπουδαστών του ΔΙΕΚ, απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε θέσεις εκπαιδευτών στη ΝΕΛΕ. Τα πάντα όλα κάνει τελικά ο κ. Παγωνόπουλος!
Δ.Π
 
Προς συμφωνία
Προσπάθειες και συναντήσεις κάνει αυτές τις ημέρες η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς σίτιση οι φοιτητές για το Σεπτέμβριο, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αυτή θα έχει θετική έκβαση και οι φοιτητές δεν θα μείνουν νηστικοί, τουλάχιστον από το Πανεπιστήμιο.
Δ.Π
 
Πιλοτικά σχολεία
Εντονος είναι ο προβληματισμός γονέων που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τα νέα σχολεία που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο. Μέσα στα 800 νέα σχολεία, τα οποία εντάσσονται σε πιλοτικό πρόγραμμα είναι και 13 στη Μαγνησία. Σε μερικά από αυτά οι υπολογιστές δεν αρκούν για τους μαθητές, ενώ τα laptop που θα στείλει το Υπουργείο απλά θα καλύψουν μερικές ανάγκες. Πώς θέλουμε λοιπόν να πετύχουμε μια ανάπτυξη του ελληνικού σχολείου, όταν ακόμη κι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά στραβά; Για να μη μιλήσουμε για τη νοοτροπία του ελληνικού δημόσιου σχολείου, η οποία θα έπρεπε να ήταν το νούμερο ένα που θα άλλαζε…
Δ.Π
 
Τετράδα
Τέσσερις είναι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, που κατέθεσαν αίτηση για τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, πολύ γνωστές στο χώρο της εκπαίδευσης. Πάντως όποιος κι αν τελικά καθίσει σ’ αυτή τη θέση, θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα, μιας και ο Σεπτέμβρης ενδέχεται να είναι θερμός.
Δ.Π
 
Και επίσημα…   
…Είναι υπάλληλοι του δήμου Αφετών οι εννιά εργαζόμενοι στην ΑΕΔΑ. Μόλις προχθές έγινε η ορκωμοσία τους και πλέον εργάζονται και επίσημα στις υπηρεσίες του δήμου.
Α.Φ.
 
Σημαντικό εγχείρημα!
Δεν μπορούμε παρά να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην ΕΒΟΛ. Σε μια εποχή που οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, επιχειρήσεις και μαγαζιά κλείνουν με το ρυθμό που λίγο καιρό πριν εμφανιζόντουσαν σαν τα μανιτάρια, η ΕΒΟΛ όχι μόνο στέκεται ανέπαφη στην αγορά, αλλά προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες κατανάλωσης που έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία κατασκευάζει νέα μονάδα εμφιάλωσης γάλακτος. Στην προσπάθειά της αυτή ευτυχώς άμεσα ανταποκρίθηκε το αρμόδιο Υπουργείο, εντάσσοντας το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και εις ανώτερα!
Α.Φ.
 
Ικανοποίηση   
Ικανοποιημένα τα στελέχη του ΚΚΕ από την χθεσινή επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο Βόλο, αφού είχε την ευκαιρία να μεταδώσει το πολιτικό μήνυμα του κόμματος τόσο σε συναντήσεις που είχε με εργαζόμενους και αγροτοσυνεταιριστές, όσο και στην ομιλία της στην Παραλία του Βόλου. Τελικά βοήθησε και ο καιρός, αν και οι κόκκινοι… του Βόλου δεν πτοήθηκαν από τις λίγες ψιχάλες που έπεσαν νωρίτερα. Ακόμη και με βροχή… δεν υπήρχε περίπτωση η συγκέντρωση να αναβληθεί. Έπρεπε να «αποζημιωθεί» ο κόσμος που κατέβηκε στην Παραλία αθρόα για να ακούσει τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ.
Β.Κ
 
Το δικό τους τόνο
Στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης του ΚΚΕ ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Απόστολο Νάνο. Στην δίπλα σειρά ο πρώην βουλευτής Νίκος Γκατζής μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών και μαζικών χώρων. Οι νεολαίοι πάντως με έξυπνα συνθήματα και τις κόκκινες σημαίες… έδιναν το δικό τους τόνο.
Β.Κ
 
Κοψοχρονιά
«Η εισροή κεφαλαίων  έχει στόχο να αγοραστούν από τους έχοντες «βουνά και κάμποι» κοψοχρονιά, ώστε να δημιουργηθούν επενδύσεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας». Αυτό εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, όταν ρωτήθηκε για την πράσινη ανάπτυξη κόβοντας κάθε δεύτερη κουβέντα…
Β.Κ
 
Στο κατώφλι της Ιπποκράτους
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να επικυρώσει τις πρώτες υποψηφιότητες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ήδη η αρμόδια επιτροπή που έχει ορίσει ο Γιώργος Παπανδρέου συνεδριάζει τακτικά στην Ιπποκράτους και εξετάζει όλες τις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί υπό αξιολόγηση. Σήμερα πάντως στις 12 το μεσημέρι θα διαβούν το κατώφλι της Ιπποκράτους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, ο Γραμματέας της Ν.Ε με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης, ο Γραμματέας της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας και τα μέλη της Μαγνησίας. Δήμος Βόλου…  και όλα τα άλλα στο τραπέζι…  Νεότερα αύριο. Προβλέψεις δεν γίνονται.
Β.Κ
 
Μία έτσι, μία αλλιώς    
Από μήνα σε μήνα αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού στη Νέα Αγχίαλο. Άλλα έλεγαν πρόσφατα στο υπουργείο Υποδομών, άλλα πληροφορούνταν χθες ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς. Το σίγουρο είναι ένα: το διεθνές ρεζίλι που έχουμε υποστεί με την υποδοχή χιλιάδων τουριστών σε ένα κτήριο-κοτέτσι.
Β.Σ.
 
Απάντηση με αριθμούς
Κλίμα απαξίας επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένοι τελευταία, διαπιστώνει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη και αναφέρεται σε όσους υποστηρίζουν ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ πάσχει και τα έργα του προγράμματος είναι «παγωμένα».
Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ όχι μόνο δεν εμφανίζει αγκυλώσεις, αλλά προχωρά με κανονικό ρυθμό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα ως χώρα, ήταν η αντίδραση από την Περιφέρεια, που παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος.
Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Β.Σ.
 
Η γαλάζια δημοσκόπηση   
Διάφοροι που συμμετέχουν στη δημοσκόπηση της Νέας Δημοκρατίας διαρρέουν δήθεν στοιχεία για τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Φυσικό είναι να δίνουν τον… εαυτό τους προπορευμένο! Ησυχάστε, κυρίες και κύριοι. Ο υπεύθυνος της δημοσκόπησης από πλευράς του παραγγελιοδόχου (Ν.Δ.) μας διαβεβαιώνει ότι η επεξεργασία των πρώτων στοιχείων ξεκινάει μόλις σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά… ευσεβείς πόθοι και ασφαλώς και προσπάθεια χειραγώγησης…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου