ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

Βιβλίο-μήνυμα

Μηνύματα για τον «Καλλικράτη» δίνει μέσω του νέου του βιβλίου ο Α. Παπατόλιας. Το βιβλίο με τίτλο «Πολιτική και διοίκηση: Προκλήσεις και προοπτικές για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση, παρουσιάστηκε προχθές στη Λάρισα.

Ο Απ. Παπατόλιας υποστηρίζει ότι παραμένει ενεργό και επίκαιρο το αίτημα της κατάργησης τού πιο συγκεντρωτικού κράτους στην Ευρώπη και της μετατροπής του σε ένα κράτος επιτελικό, «κράτος στρατηγείο», που θα διαχειρίζεται τις απολύτως αναγκαίες κρατικές εθνικές πολικές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο Απ. Παπατόλιας για τα ζητήματα της μεταρρύθμισης και της επαναθεμελίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το βιβλίο προλογίζουν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών και γραμματέας του τομέα Εσωτερικών του κινήματος Λάμπρος Μίχος και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Κομνηνός Χλέπας.
Β.Σ.
 
Βγαίνει μπροστά
Μπροστά για άλλη μια φορά βγαίνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για το έργο του Περιφερειακού. Σε αντίθεση με άλλους φορείς και τοπικούς πολιτικούς, που θυμούνται την εξέλιξη του έργου μόνο κάθε φορά που τα προβλήματα αναδειχθούν από δημοσιεύματα εφημερίδων, η νομαρχιακή αρχή το παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια στενά. Και σε αυτή την περίπτωση ξέρει ότι το έργο δεν μπορεί να φρενάρει μπροστά σε χρονοβόρες διαδικασίες, γι’ αυτό και πρόκειται να ανακοινώσει λύση εκ των ενόντων.
Β.Σ.
 
Βρε τι γίνεται σ’ αυτό τον τόπο!
Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου μάς έσπασαν τα τηλέφωνα ότι γιατρός της περιοχής -και μάλιστα πολύ αξιόλογος- κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Μάλιστα μας προέτρεπαν να γράφουμε σχετικά για να μη… χάσουμε τη μεγάλη αποκλειστικότητα!
Χθες λοιπόν λάβαμε την παρακάτω επιστολή:
«Βελεστίνο 18 Ιουνίου 2010
Κύριε Διευθυντά
Τον τελευταίο καιρό αρκετοί φίλοι πρότειναν την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στο Δήμο Φερρών.
Κατανοώ τα ευγενικά τους κίνητρα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντοτε υπήρξε ένα από τα πλέον ευγενή πεδία για την ανάπτυξη της φιλαλληλίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Προσωπικά όμως προτιμώ να κινούμαι στο χώρο που πάνω απ΄ όλα γνωρίζω και αγαπώ.
Εκείνον της εξάσκησης της Ιατρικής επιστήμης.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι πίστεψαν στο αυτοδιοικητικό μου μέλλον, όμως ας μου επιτραπεί να θεωρώ ως μεγαλύτερη ικανοποίησή μου την τήρηση του όρκου που έδωσα για τη συνεχή βοήθεια στον πονεμένο και ασθενή άνθρωπο.
                Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί καλύτεροί μου για τον δημαρχιακό θώκο της ιδιαίτερής μου πατρίδας.
Με εκτίμηση
Ζήσης Σατάσης»
Υ.Γ. Και τώρα τι έχουν να μας πουν οι προτρέχοντες και οι… προτείνοντες;
 
Άρωμα Γυναίκας
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η κ. Σακελλαρίου- Μακραντωνάκη εξελέγη με ποσοστό της τάξης του 56% Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Η ίδια έχοντας την υποστήριξη φοιτητών και ακαδημαϊκών, αλλά και έχοντας διατελέσει χρόνια στη θέση του προέδρου, γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα, τα προτερήματα και τις ανάγκες του Τμήματος. Πάντως η παρουσία της στη θέση του Προέδρου είναι διαφορετική, μιας και έχουμε συνηθίσει σ’ αυτή κυρίως άνδρες. Ωστόσο η ίδια με τις γνώσεις της κατάφερε να αποδείξει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Δ.Π
 
Συγκίνηση
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν χθες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Κώστας Ζίκος, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης για να χαιρετήσει όλους τους εργαζομένους, τους συμπαραστάτες και συνεργάτες, όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, μιας και από τη Δευτέρα θα χαρεί περισσότερο την οικογένειά του καθώς συνταξιοδοτείται. Η ατμόσφαιρα στη Διεύθυνση ήταν φορτισμένη, ενώ το Διευθυντή έσπευσαν να αποχαιρετήσουν όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι. Ο ίδιος δεν σταμάτησε να ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του, αλλά και απέναντί του πολλές φορές, γιατί τον πείσμωσαν. Τέλος ο κ. Ζίκος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη. Από την πλευρά μας κι εμείς του ευχόμαστε να χαρεί τη σύνταξη, την οικογένειά του και το ψάρεμα που τόσο του αρέσει!
Δ.Π
 
Αλλαγή σκυτάλης
Την απόφαση να μην καταθέσει αίτηση για να διεκδικήσει ξανά τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έλαβε ο νυν Διευθυντής κ. Δημήτρης Παταβάλης. Παρ’ όλα αυτά χθες τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων αρκετοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν τα χαρτιά τους, ευελπιστώντας πως θα ηγηθούν της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αιτήσεις κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ, Μπαλαμώτης από το 6ο Λύκειο, Γεωργίου Βασιλική, από το Λύκειο Αγριάς, Θωμάς Καρανίκας από το 1ο ΕΠΑΛ, Χατζηκυριάκος Γεώργιος από το Εσπερινό, Γιάννης Οικονομίδης από τη ΕΠΑ.Σ και Νίκος Κατσαβριάς από το 1ο ΕΠΑΛ.
Δ.Π
 
Απάντηση
Τη δική της απάντηση μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έδωσε η κ. Τζανέτου, Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, αναφορικά με το εγκαταλειμμένο μωράκι στο Νοσοκομείο και την ερώτηση της ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Η κ. Τζανέτου, λαμβάνοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου, τόνισε πως το Νοσοκομείο είναι το πλέον αρμόδιο να φιλοξενήσει και να φροντίσει ιατρικώς το μωρό, το οποίο έχει πρόβλημα στον αριστερό οφθαλμό του και όχι το νομαρχιακό συμβούλιο. Παράλληλα η Προϊσταμένη αλλά και ο Διοικητής διενεργούν όλες εκείνες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου το μωρό να βρει μια ζεστή οικογένεια. Όμως αυτό είναι χρονοβόρο, μιας και η αναζήτηση γίνεται σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας, τα οποία είναι υπερπλήρη.
Επιπλέον η κ. Τζανέτου τόνισε πως το μωράκι και η φροντίδα του έχει γίνει πλέον μια τρυφερή συνήθεια για όλο το προσωπικό, καθώς δεν γίνεται διαχωρισμός εξαιτίας της καταγωγής του.
Δ.Π
 
Ετεροβαρής
Είναι πολλοί αιρετοί της Μαγνησίας που λόγω Καλλικράτη αποχωρούν από τα κοινά, υποστηρίζοντας ότι η νέα διοικητική αποκέντρωση της χώρας είναι κατώτερη των προσδοκιών τους. Ανεξάρτητα ή μη της βασιμότητας των ισχυρισμών τους, δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι αναφορές τους δεν είναι άξιες σχολιασμού.
Όπως για παράδειγμα αυτή που ακούστηκε να λέει λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Στεργ. Γαρδικλή, του γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ασχοληθεί εκ νέου με τα κοινά. Ο Δήμος Ιωλκού θα εκπροσωπείται, όπως είπε, στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου με ένα μόνο δημοτικό σύμβουλο στο νέο 49μελές Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι, όπως συνέχισε, μία σχέση ετεροβαρής. Δεν έχει νόημα…
 
Μία – μία
…Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι που επίσης σκέπτονται να αποχωρήσουν από τα κοινά, όπως ο Δήμαρχος Μουρεσίου Κ. Λεβέντης, μετράνε τις μέρες που τους απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας τους μία – μία.
Άλλοι έξι μήνες και δώδεκα μέρες έμειναν, ακούστηκε κάποια στιγμή να λέει στη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος Μουρεσίου, δείχνοντας μάλιστα να απολαμβάνει…
 
Τι περίμεναν;
…Πάντως χθες ο Δήμαρχος Μουρεσίου είχε κέφια. Όταν ο γραμματέας του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Δημ. Γάτος κάποια στιγμή εξέφρασε στους συναδέλφους του τη δυσφορία του για τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς την περιοχή του Βελεστίνου, σημειώνοντας ότι «μας κόβουν το μεσημεριανό δρομολόγιο που είναι ώρα αιχμής και βάζουν βραδινό δρομολόγιο», ο Δήμαρχος Μουρεσίου δεν έχασε την ευκαιρία να τον «καρφώσει»…
Αφού εκεί στο Βελεστίνο στις εσωκομματικές για νέο πρόεδρο στη Νομαρχιακή ψηφίσατε τον Μπατζιάκα; Τι περιμένατε;
Για τους αμύητους, ο νέος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Μαγνησίας Δημ. Κολυνδρίνης είναι και Πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
 
Καυτές πατάτες…
Ενα πρώτο ενδιαφέρον για το ζήτημα που έθεσε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγριάς με τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν από το Δήμο για τις Πράξεις Εφαρμογής έδειξε ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, όταν αμέσως μετά το τέλος τη συνεδρίασης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το μηχανικό του Δήμου για την «γκάφα» που έκανε η μελετήτρια που συνέταξε το Σχέδιο Πόλης και η οποία προέβλεψε ότι για τους οικισμούς πριν από το 1923 θα εφαρμόζεται ειδική διάταξη του Νόμου Τρίτση (Νόμος 1337/ 83) σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει η διαδικασία για την εισφορά σε χρήμα. Τα λεφτά που ζητούνται πλέον από το Δήμο Αγριάς είναι πάρα πολλά, περίπου 7.000.000 ευρώ, προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει τους αναγκαίους κοινόχρηστους χώρους και που σε διαφορετική περίπτωση οι δικαιούχοι απειλούν το Δήμο με κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων, ήταν η αιτία που ο Αλέκος Βούλγαρης, ως εν δυνάμει υποψήφιος και για το νέο ενιαίο Δήμο Βόλου, ήθελε να πάρει μία πρώτη γεύση για τις πολλές… «καυτές πατάτες» που θα κληρονομήσει από 1.1.2011 ο νέος ένοικος της Πλατείας Ρήγα Φεραίου…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Ενθεν κακείθεν
Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για τους υποψηφίους δημάρχους. Για τους περιφερειακούς ΟΤΑ βέβαια λίγο πολύ υπήρξε ομοφωνία. Η μεγάλη συζήτηση έγινε για το Δήμο Βόλου, όπου ακούστηκαν πολλά και διάφορα, κρίσεις, ενστάσεις, εκτιμήσεις και απόψεις. Η προχωρημένη ώρα δεν επέτρεπε φυσικά αναλυτικό ρεπορτάζ, σήμερα όμως δεν μπορεί… θα μαθευτούν λεπτομέρειες.
Β.Κ
 
Ερχεται η Αλέκα
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της οργάνωσης του ΚΚΕ εν όψει της άφιξης της Αλέκας Παπαρήγα στο Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα. Νεολαίοι και μέλη του κόμματος οργώνουν την Μαγνησία απ’ άκρη σε άκρη ώστε η συγκέντρωση να έχει επιτυχία. Με τέτοιες φυσικά εξελίξεις ειδικά στα εργασιακά αυτό θεωρείται σίγουρο. Προσφέρεται το κλίμα…
Β.Κ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου