ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

Ικανοποίηση

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Παγωνόπουλος για το θέμα της αλλαγής των διευθυντών εκπαίδευσης και ειδικότερα για την ευκαιρία που έχουν για πρώτη φορά οι νηπιαγωγοί να καταθέσουν αίτηση και να γίνουν διευθυντές. Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση και θα πρέπει να τονιστεί, ωστόσο από μερικούς περνάει στα ψιλά γράμματα…

Δ.Π

Εκπτώσεις
Εχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις ακόμη κι αν ακόμη δεν είναι η κατάλληλη περίοδος. Μάλλον δεν είναι η προβλεπόμενη, γιατί κατάλληλη είναι μιας κι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Τα μαγαζιά έχουν πτώση μέχρι και 70% και προσπαθούν όπως – όπως να μαζέψουν κανένα ευρώ για πληρώσουν το προσωπικό τους. Μάλιστα ορισμένοι έμποροι ζητούν να ξεκινήσει η εκπτωτική περίοδος τον Ιούλιο, μπας και δουν λίγη χαρά στο ταμείο τους.
Δ.Π
 
Συνάντηση  
Η ψήφιση του Καλλικράτη την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή αποτέλεσε το έναυσμα για την τελική ευθεία που θα οδηγήσει στα ονόματα που θα τεθούν επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων. Του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Στο κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου και το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γ. Φώτη. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα και σε μία χρονική συγκυρία όπου οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό βαθμό. Ο Δήμαρχος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφιος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αναγνωρισιμότητά του λόγω της βουλευτικής του θητείας και της ενασχόλησής του μέσα από καίριες θέσεις κυβερνητικής ευθύνης…
 
Εξελίξεις στη Ν.Δ
…Την ίδια στιγμή εξελίξεις υπάρχουν και στην τοπική Νέα Δημοκρατία, όπου επίκειται τηλεφωνική δημοσκόπηση, ενώ παράλληλα έχει σταλεί από τη Ρηγίλλης επιστολή στα μέλη, προκειμένου να σημειώσουν το όνομα του υποψήφιου που κερδίζει τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο η γκάφα που έγινε από τα κεντρικά, έγινε αντιληπτή λίγες μέρες αργότερα, όταν διαπιστώθηκε ότι στην επιστολή του κόμματος δεν υπήρχε η απαντητική φόρμα, με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει το χαρτί με τον… εκλεκτό της αρεσκείας του φέιγ βολάν…
 
Ο ΣΥΝ σε τοπικό επίπεδο…
Είχαν και τοπικό ενδιαφέρον οι προχθεσινές ψηφοφορίες στο 6ο έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Υποψήφιοι ήταν οι Κ. Πουλάκης, Δημ. Παπαϊωάννου και Στάθης Νικηφόρος που ήταν υπέρ της κατάργησης των εσωκομματικών τάσεων στο ΣΥΝ (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο), ο Μιχ. Καστρινάκης (ήταν υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΝ στο Δήμο Νίκαιας το 2006 και τα δύο τελευταία χρόνια μετεγκαταστάθηκε στο Βόλο και εργάζεται στον ΟΑΕΔ) που ήταν με την τάση «Κοκκινοπράσινο» που προσχώρησε στους «Προεδρικούς» του Αλέξη Τσίπρα και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κ. Δελημήτρος που ήταν υποψήφιος με το Αριστερό Ρεύμα.
Τρεις από τη Μαγνησία στη νέα ΚΠΕ
…Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στη νέα 125μελή Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγησαν ο Κ. Πουλάκης από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, ο Κ. Δελημήτρος από το Αριστερό Ρεύμα και ο Μιχ. Καστρινάκης από τους «Προεδρικούς», οι οποίοι πήραν και την πλειοψηφία ψήφων και εδρών με 482 ψήφους (ποσοστό 50,63%) και 62 έδρες. Το Αριστερό Ρεύμα πήρε 284 ψήφους (ποσοστό 29,83%) και 37 έδρες, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο 164 ψήφους (ποσοστό 17,23%) και 21 έδρες, η Πρωτοβουλία Αριστερής Ανασύνθεσης (Χελάκης) 1,16% και δύο έδρες και μία έδρα ένας ανεξάρτητος.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Φουλ οι μηχανές  
Φουριόζοι στο ΕΚΒ. Αποφάσισαν χθες συλλαλητήριο για την ερχόμενη Δευτέρα και στο καπάκι την επόμενη Τετάρτη συνεδριάζουν προκειμένου να πάρουν νέα απόφαση για απεργία , καθώς ήδη η ΓΣΕΕ έχει ταχθεί υπέρ νέας κινητοποίησης που θα προσδιοριστεί για την ημέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Φουλάρουν οι μηχανές.
Β.Κ

Ας το ξανασκεφτούν

Τι εννοούν ομαδική παραίτηση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δυσκολεύομαι να καταλάβω. Προφανώς έριξαν την ιδέα, πιστεύοντας ότι έτσι θα πιέσουν τη νέα διοίκηση και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας να κάνει προσλήψεις. Μόνο που μάλλον δεν υπολογίζουν ότι ενίοτε τέτοιες προειδοποιήσεις γίνονται αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο νέος Διοικητής, όπως μαθαίνω, είναι «σκληρό καρύδι» και δεν μασάει πολλά από τέτοια «τελεσίγραφα» και κατά την προσωπική μας άποψη καλά κάνει. Όσοι πήραν το μήνυμα το πήραν. Για τους άλλους, μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους. Ειδικά όσοι νόμιζαν ότι θα «συνδιοικήσουν». Έφαγαν νωρίτερα τα μούτρα τους άλλοι.
Β.Κ

Μισή εικόνα    

Με αιχμές για… άγνοια παρά τη θέση του, σχολίασε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, όταν κλήθηκε, την άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Ο ίδιος όπως είπε, έχει παρακολουθήσει από πολύ κοντά τη διαδικασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Καρτάλης δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα, ενώ θα έπρεπε, για να πάρει θέση.
Β.Σ.

Ανακριβές

Επανερχόμενος χθες στο θέμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ο νομάρχης χαρακτήρισε ανακριβές το επιχείρημα ότι αποτελεί αντίφαση η εγκατάστασή τους στο Πήλιο, ενώ έχει προταθεί να ενταχθεί στα τοπία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Καμία αντίφαση δεν υπάρχει, διευκρίνισε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί το σύνολο, αλλά συγκεκριμένες χωρικές ενότητες του Πηλίου.
Β.Σ.

Θυμήθηκε…

Και μιας και χθες ο λόγος για δικαίωση που του δίνει ο επικείμενος νόμος για τα φωτοβολταϊκά, ο Απ. Παπατόλιας έκανε τον εξής συνειρμό: τη δικαίωσή του στην έντονη κόντρα με τον Γ. Σούρλα για τις συμβάσεις έργου στη Νομαρχία. Τότε που ο κ. Σούρλας τον χαρακτήρισε πολιτικά σχιζοφρενή και ο κ. Παπατόλιας του απάντησε με την ταινία του Κισλόφσκι «Η διπλή ζωή της Βερόνικα». Χθες, που το θυμήθηκε έδωσε… φρέσκια απάντηση στον κ. Σούρλα με το τραγούδι του Άκη Πάνου «εγώ καλά σου τα ’λεγα, μα τ’ άκουγες παράλογα, θυμάσαι που σου τα ’λεγα;».
Β.Σ.

Περιμένουν

Υπομονετικά περιμένουν τις τελευταίες ημέρες έξω από τη Νομαρχία οι οδηγοί ταξί που έχασαν τις άδειές τους και κατά συνέπεια το μεροκάματό τους. Αναμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στο τιμόνι, μετά από μήνες στην ανεργία. Η προώθηση των διαδικασιών με ρυθμούς «χελώνας» έχει εξαντλήσει τα ψυχικά αποθέματά τους. Έχουν καταντήσει να ζητιανεύουν… το δικαίωμα στην εργασία.
Β.Σ.

Με βρισιές

Εχει παραγίνει με τους αλλοδαπούς τζαμοκαθαριστές αυτοκινήτων στα φανάρια, διαμαρτυρήθηκαν έντονα χθες αναγνώστες του «Τ». Στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Αθηνών, ομάδα αλλοδαπών φέρεται να λούζει με κοσμητικά επίθετα τους οδηγούς που αρνούνται να τους δώσουν τα χρήματα. Τη μεγαλύτερη επίθεση δέχονται οι γυναίκες οδηγοί, που φοβούνται να περάσουν από το σημείο, μήπως και πέσουν μπροστά τους.
Β.Σ.
 
Ενόχλησε η συνέντευξη;

Συζητήθηκε η συνέντευξη του Πάνου Σκοτινιώτη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής. Συζητήθηκε, αλλά ενόχλησε κιόλας. Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι μια εφημερίδα μπορεί να είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο βήμα από το οποίο κανείς -και περισσότερο όσοι έχουν κάτι να πουν- δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εχουν συνηθίσει διαφορετικά. Αφού όμως δεν κατάλαβαν τις αρχές μιας εποχής που τελειώνει με γοργά βήματα, είναι δυνατόν να αντιληφθούν τα μηνύματα της νέας εποχής; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση! Ζουν στον κόσμο τους που είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μας αλλά και από τον κόσμο του κάθε πολίτη…

Ο Κρυπτογράφος

Παρουσία  

Επανήλθε ο Δήμαρχος Σηπιάδας κ. Σταμάτης Βακούλας με καταγγελίες σε βάρος της ΤΥΔΚ Μαγνησίας, αναφορικά με τα έργα που έχουν εκτελεστεί στην περιοχή, ωστόσο ο ίδιος ακόμη δεν έχει εμφανισθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, όπου κλήθηκε για να εξηγήσει τι έχει συμβεί. Μάλλον τώρα, μετά την αναφορά του στην Εισαγγελία Βόλου, θα εμφανιστεί «ενώπιος ενωπίω».
Δ.Χ.

Δάνεια

Πάντως ο Δήμος Σηπιάδος πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα, αν επιστράφηκαν τα χρήματα στις τράπεζες, από τις οποίες είχε λάβει δάνειο για να εκτελεστούν τα έργα, πριν λάβει τη χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Και αν τελικά έχουν δοθεί τα χρήματα από την πολιτεία. Άλλο ερώτημα αυτό…

Δ.Χ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου