ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενεση ηθικού

ενεση-ηθικού-834886

Ενεση ηθικού

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση της Ν.Δ. με τον Χρ. Σταϊκούρα ήταν μία καλή ένεση ηθικού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Δημ. Βαΐτσης -πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου και ο Δήμος Νταόπουλος – πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποίηση αφού όπως έλεγαν στη στήλη «ο κόσμος άρχισε να ξανακούει τις θέσεις μας» και αυτό είναι σημαντικό σε μία περίοδο όπου όλα είναι τόσο ρευστά.

Β.Κ.

Ευθύνες

Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, που όταν είχε σκάσει το θέμα με τη βλάβη στο Βιολογικό πέρυσι το Μάιο έσπευσε χωρίς αναλύσεις να συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν το μπάνιο στις ακτές του Βόλου, έριξε την ευθύνη της δυσφήμισης της πόλης, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, Νατάσσα Οικονόμου. Η ίδια κατονομάστηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη ως μία από τους υπεύθυνους που δυσφήμισαν την πόλη και προειδοποίησε με αγωγές. Τότε, όμως ως επικεφαλής παράταξης έριξε λάδι στη φωτιά, μιλώντας για υπερχειλίσεις ευθυνών κι άλλα τέτοια, αντί να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους για ένα θέμα που όχι μόνο δυσφήμισε το Βόλο αλλά και προκάλεσε καταστροφή επαγγελματιών στις ακτές του Παγασητικού που κυνηγούσαν πελάτη με το δίκαννο.

Ε.Χ.

Δυσφήμιση

Το ότι τέθηκε η υπόθεση με τα βοθρολύματα στο αρχείο από την Εισαγγελία δεν είναι τυχαίο. Ρύπανση του Παγασητικού δεν αποδείχθηκε ποτέ. Τουναντίον. Ολες οι μετρήσεις που έγιναν από Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, από ΔΕΥΑΜΒ, ακόμη και από το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος, όχι μόνο δεν κατέδειξαν ρύπανση αλλά κατέταξαν τα θαλάσσια νερά του Παγασητικού στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας». Μετρήσεις που έγιναν η μία πίσω από την άλλη. Και δημοσιεύτηκαν σε πρωτοσέλιδα. Μην ξεχνιόμαστε. Δικαίως φώναζε και τότε και σήμερα η δημοτική αρχή.

Ε.Χ.

Αναπληρωτής Διευθυντής

Νέος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής αναμένεται να οριστεί σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ. Καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, θα αναλάβει ο κ. Αριστείδης Γκέκας, διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών. Ο κ. Γκέκας θα αντικαταστήσει στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή τον κ. Μιλτιάδη Φαναριώτη.

Ε.Χ.

Χιλιάρικα

Ποσό 312.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η άνοδος του ΦΠΑ, βρίσκει τη ΔΕΥΑΜΒ να βάζει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να υλοποιήσει το έργο του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Μετερίζα Πηλίου. Το έργο είχε προϋπολογιστεί στο 1,3 εκ. ευρώ, ωστόσο είχε υπολογιστεί ΦΠΑ 23%. Η άνοδος του φόρου κατά μία ποσοστιαία μονάδα, εκτοξεύει τον προϋπολογισμό του έργου στο 1.612.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις λόγω ΦΠΑ θα επιβληθούν όμως και για το έργο της υδροδότησης των εγκαταστάσεων της Μόζας για τη φιλοξενία των μεταναστών. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέθεσε πίστωση 18.260,37 ευρώ χωρίς όμως να υπολογιστεί ο ΦΠΑ. Συμπληρωματικά έργα αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ, διαμορφώνουν το κόστος του έργου σε 22.812,19 ευρώ. Μπορεί το 1% αύξηση του ΦΠΑ να μην… φαίνεται σε μικρά ποσά, όταν όμως μιλάμε για προϋπολογισμούς έργων, φαίνεται σε χιλιάρικα…

Ε.Χ.

Διόδια με αριστερή σφραγίδα

Με τροπολογία που ελάχιστοι αντελήφθησαν πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή η απόφαση για τη δημιουργία έντεκα σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό. Την ημέρα που επικρατούσε πανικός στην αίθουσα της ολομέλειας, λόγω του ζητήματος με τις off shore εταιρείες και το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές πολιτικών προσώπων, η εθνική αντιπροσωπεία κλήθηκε να ψηφίσει για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τους σταθμούς των διοδίων ο οποίος εκκρεμούσε από την προηγούμενη συγκυβέρνηση. Είδατε πώς αλλάζουν οι καιροί; Αυτοί που είχαν κάνει σημαία το «δεν πληρώνω» και καταλάμβαναν τους σταθμούς των διοδίων, έφτασε η στιγμή να νομοθετούν υπέρ της δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων.

Γ.Λ.

Διάσταση απόψεων

Για άλλη μία φορά οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση διαμαρτυρήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ότι η Διοίκηση καθυστερεί τη διαχείριση θεμάτων του εμπορικού κόσμου. Αυτή τη φορά διαμαρτυρήθηκε για την προμήθεια των τερματικών. Αποψη της Διοίκησης είναι ότι οι συμφωνίες με τις Τράπεζες κλείνονται κεντρικά στην Αθήνα. Αντίθετα, οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση πιστεύουν ότι γίνονται κατά τόπους. Η διάσταση απόψεων είναι προφανής. Η πορεία που θα έχει η επιτροπή που συγκροτήθηκε τοπικά για να έρθει σε επαφή με τις Τράπεζες μένει να αποδείξει ποιος έχει δίκιο.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου