ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με Βρυξέλλες

με-βρυξέλλες-16171

«Πρέπει να μιλήσουμε με Βρυξέλλες κατευθείαν για να γίνει δεκτό το αίτημά μας» αναρωτιούνται πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι επανέφεραν το αίτημα της θέσπισης ειδικών ελαφρύνσεων, το οποίο είχαν υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών. Η εισήγηση του αρμόδιου Υπουργείου είναι θετική για το θέμα του ΕΝΦΙΑ αλλά υποστηρίζεται ότι πρέπει να τύχει ανάλογης αποδοχής και από τους θεσμούς. Στο μεταξύ, η αγωνία των πληγέντων επαγγελματιών βρίσκεται στο κατακόρυφο, ενώ κοινό αίτημα είναι να συντομεύσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά της πολιτείας.

Γ.Υ.

Το… κάζο

Μεγάλο «κάζο» έπαθε ο Χρ. Καραζούπης. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος που λένε. Εβαλε το σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ να κηρύξει στάση εργασίας για χάρη του και απήργησαν μόνο 9 άτομα σε σύνολο 146 δημοτικών υπαλλήλων. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι συνάδελφοί του στο δήμο Αλμυρού.

Β.Κ.

Αυτοπροσδιορίστηκε

Δεν μπερδεύει μόνο στις απαντήσεις του στο δήμο Αλμυρού για την πειθαρχική και ποινική έρευνα που γίνεται εναντίον του την ιδιότητά του ως Διευθυντής των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού με αυτήν του προέδρου της Εν Δράσει ο κ. Χρήστος Καραζούπης, όπως πρόσφατα συνέβη όταν επικαλέστηκε τις Νηές, μία επένδυση η οποία καμία σχέση δεν έχει με τα υπό εξέταση αδικήματα. Μπερδεύει και την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Εν Δράσει με αυτή του Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η έρευνα που γίνεται σε βάρος του για το πως αυτοπροσδιορίστηκε ως εκπρόσωπος του δήμου Αλμυρού στο Λιμεναρχείο χωρίς να έχει απευθυνθεί στη δημοτική αρχή;

Κ.Μ.

Μηδενικοί λογαριασμοί

Οσες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και να γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι αποδώσεις είναι μηδενικές. Στις καταθέσεις των οφειλετών του δημοσίου δεν υπάρχει φράγκο. Πλέον η διαδικασία των κατασχέσεων φαίνεται ότι ακολουθείται καθαρά τυπικά για να εκτελεστεί. Τα υπό κατάσχεση χρήματα δεν είναι παρά υπόλοιπα λογαριασμών μερικών ευρώ…

Κ.Μ.

Ασφυξία στην αγορά

Στα τρία 24ωρα που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση και της φετινής πασχαλινής περιόδου, η τοπική αγορά θα προσπαθήσει να καλύψει μέρος των απωλειών της. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Από τη μια η έλλειψη ρευστότητας στις τάξεις των καταναλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων πληρώθηκαν μισθούς και δώρα χθες Μ. Τετάρτη, από την άλλη η παρατεινόμενη αβεβαιότητα στην πραγματική οικονομία λόγω των αδιεξόδων στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα το οποίο κάνει τους εμπόρους να βλέπουν εφιάλτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών ολοκληρώνουν τη δική τους «εβδομάδα των παθών» σήμερα το μεσημέρι ενώπιων των γκισέ της εφορίας, όπου πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις.

Γ.Λ.

Αναζητούν διαδρόμους

«Είναι χαρά μας. Είναι ένα τρόπος επικοινωνίας με την κοινωνία κι ελπίζουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Στ. Καρκάλης με αφορμή το μπαζάρ με εικαστικές δημιουργίες δέκα περίπου αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Αναζητούν, μέσω της κοινωνικής προσφοράς, διαδρόμους πρόσβασης στην τοπική κοινωνία από την οποία απέχουν για επαγγελματικούς λόγους και με αλά καρτ προσεγγίσεις, επιχειρούν νέες δικτυώσεις και περιορισμένες σχέσεις. Θα καταφέρουν να πείσουν για τις προθέσεις τους με σποραδικές ενέργειες σε τοπικό επίπεδο; Εστω και στο πνεύμα της Μ. Εβδομάδας, της σημερινής σταύρωσης;

Α.Φ.

Κατανομή

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κατανομή των μαθητών από τα Γυμνάσια στα Λύκεια. Και πάλι σύμφωνα με το Διευθυντή, Σ. Σαβελίδη επιχειρήθηκε να γίνει σχολειοκεντρική κατανομή, προκειμένου οι μαθητές να μην αποκόπτονται από τις σχολικές τους παρέες, ωστόσο εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα, καθώς στο κέντρο του Βόλου, υπάρχουν λύκεια που απέχουν μόλις λίγα μέτρα μεταξύ τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση της οδού Κύπρου. Ωστόσο και πάλι Γυμνάσια διαιρέθηκαν το πολύ στα «δύο» ώστε όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές να μη χάσουν τους συμμαθητές τους. Επί της πρότασης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους Λυκειάρχες για τη διατύπωση τυχόν ενστάσεων.

Ε.Χ.

Πυρετωδώς

Πάντως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν θα καταλάβουν… Πάσχα. Εκτός από την κατανομή των μαθητών, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και για την προετοιμασία των πανελλαδικών που ξεκινούν μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων. Και η προετοιμασία των πανελληνίων δεν είναι απλή υπόθεση, ιδίως στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου οι εκπαιδευτικοί που ορίστηκαν ως επιτηρητές θα πρέπει να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν στις 6 το πρωί για να είναι εγκαίρως στα εξεταστικά κέντρα. Από τη διεύθυνση έχει δοθεί οδηγία είτε ναύλωσης σκάφους υπάρχει όμως και… plan B. Σε περίπτωση κακοκαιρίας είτε θα πληρωθεί διανυκτέρευση στους εκπαιδευτικούς για να είναι μία ημέρα νωρίτερα στο πόστο τους είτε θα αναλάβει σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου τη μετακίνησή τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου