ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναβολή εκλογών

αναβολή-εκλογών-42498

Αναβολή εκλογών

Από το πρωί φαίνονταν χθες το κλίμα σχετικά με τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος και νυν υποψήφιος Γ. Εμμανουηλίδης είχε κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του περί… ενστάσεων. Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι κάποιοι διάλεξαν να εκπέμψουν το λάθος μήνυμα σε νέους ανθρώπους.

Τα λάθη των μεγάλων

Ορισμένοι ΟΝΝΕΔίτες φαίνεται ότι δεν συνετίστηκαν από το γεγονός ότι η αναβολή των πρώτων εκλογών για πρόεδρο της Ν.Δ. παραλίγο να οδηγήσει σε διάλυση το κόμμα. Αντί να φροντίσουν για τη διεξαγωγή των εκλογών, φρόντισαν για την αναβολή τους. Αντιγράφουν με ακρίβεια και πάθος τα λάθη ορισμένων μεγάλων.

Αψογη η ΝΕΦΕ

Ηταν αθρόα η συμμετοχή των μελών της Ν.Δ. στις χθεσινές εσωκομματικές διαδικασίες στη Μαγνησία. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αψογη η ΝΕΦΕ που κατάφερε να βάλει σε τάξη μέχρι και τους νεοδημοκράτες. Αυτό είναι πραγματικός άθλος.

Λευκός καπνός;

Η συνάντηση Γεννηματά-Θεοδωράκη χαρακτηρίστηκε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράσει και θα εμπνεύσει τις δημιουργικότερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. «Ζητούμενο τώρα είναι η διατύπωση πρωτοποριακών προγραμματικών θέσεων και πολιτικών προτάσεων που θα περιγράψουν τον τρόπο εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση. Το συλλογικό αίτημα για άλλη ποιότητα πολιτικού λόγου και πολιτικής σκέψης είναι ισχυρό, η ανάγκη για νέα αισθητική και αντίληψη στη δημόσια σφαίρα πραγματική», σχολιάζουν στη Μαγνησία, στελέχη του κέντρου που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει κάτι καλύτερο.

Κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της

Δύο πολύ σοβαρά θέματα, αυτά των προμηθειών των Τραπεζών και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των επαγγελματοβιοτεχνών, θα συζητηθούν σήμερα, Δευτέρα στο Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ. Ωστόσο, και για τα δύο, η ΟΕΒΕΜ χρειάζεται έχει και την ανάλογη υποστήριξη. Στην πρώτη περίπτωση των βουλευτών, στη δεύτερη των αρμόδιων φορέων. Η Ομοσπονδία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, χρειάζεται, όμως, να υπάρχει και γενικότερα ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση.

Δύσκολα

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με φόντο το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τις αυξημένες υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται από τα εμφανώς μειωμένα έσοδα, παλεύουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε εποχές δύσκολες για όσους δραστηριοποιούνται στο επιχειρηματικό πεδίο, διατυπώνεται πλέον σε όλους τους τόνους το αίτημα της λήψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, προκειμένου να αναστραφεί το ασφυκτικό κλίμα που βιώνουν οι επαγγελματίες. Ο κίνδυνος του λουκέτου διαφαίνεται στον ορίζοντα για δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα κυκεώνα προβλημάτων, ενώ όπως σχολιάζουν ξενοδόχοι της περιοχής μας, αν κλείσουν ξενοδοχεία, θα χαθούν θέσεις εργασίας και χρήματα από την περιοχή μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου