ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η επόμενη μέρα

η-επόμενη-μέρα-304014

Η επόμενη μέρα

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα συνεδριάσει η Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ και έχει ζητηθεί από όλες τις νομαρχιακές οργανώσεις απολογισμός αλλά και προτάσεις για την επόμενη μέρα. Κυρίως επενδύουν στο δεύτερο, διότι «τα μνημόσυνα» δεν έχουν κανένα νόημα. Προέχει, όπως έχουν διαμηνύσει από την Τρικούπη, ο σχεδιασμός για το μέλλον. Ο κ. Νούσης ήδη ετοιμάζει την εισήγησή του για τη Μαγνησία.

Ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε», επισημαίνεται από τη δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», ως απάντηση στη δημοτική αρχή στην κριτική για τον «αντιαπολογισμό» που έκανε η ομάδα της ελάσσονος μειοψηφίας – την πεζοδρομιακή φρασεολογία του κ. Μπέου. «Ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε με την ανακοίνωσή μας, με αίσθημα ευθύνης και συνείδηση του δημοσίου συμφέροντος. Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πήραμε επί της ουσίας καμία απάντηση. Ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός, όμως, έχει ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό και κατανοούμε τον εκνευρισμό του κ. Μπέου. Άλλωστε, μια δημοτική αρχή που ασχολείται διαρκώς με το παρελθόν, σημαίνει ότι έχει χάσει την επαφή της με το παρόν και το μέλλον».

Με 51 σχετικά…

Αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις, έγγραφα, ΦΕΚ, ό,τι χαρτούρα μπορεί να φανταστεί κανείς, συνολικά περισσότερα από 50 σχετικά και προαπαιτούμενα χρειάζονται για να αποφασιστεί η διακήρυξη φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας με έγγραφες προσφορές για την εκμίσθωση δημόσιας δασικής έκτασης για εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου, σε έκταση Δήμου της Μαγνησίας.

Η γραφειοκρατία στο μεγαλείο της.

Θεσμός η Ανάβαση Πορταριάς

Με τις συμμετοχές, παρά την οικονομική κρίση, να ξεπερνούν τις 100, η Ανάβαση της Πορταριάς, συμπλήρωσε εφέτος 35 χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ένας αγαπημένος θεσμός για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά έναν από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς αγώνες αναβάσεων στη χώρα μας, κερδίζοντας κι εφέτος εύσημα για τη διοργάνωση από συμμετέχοντες και θεατές.

Προσθέστε αυτήν την εκδήλωση, τον τουρισμό που προσέλκυσε στην πόλη, την εκδήλωση για τα καλλιστεία σκύλων στο Πεδίο Άρεως και άλλες διοργανώσεις, συνέδρια και θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκδηλώσεις για την τοπική οικονομία.

Κινητοποίηση

Τρόπους για να ενισχύσουν υλικά και οικονομικά τις πληγείσες επιχειρήσεις της Σκοπέλου αναζητεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας. Οι ζημιές που υπέστησαν πολλές επιχειρήσεις στη Σκόπελο από την κακοκαιρία ήταν ακόμη και ολοκληρωτικές για τα καταστήματα. Οι επαγγελματοβιοτέχνες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να σημαίνουν τέτοιες καταστροφικές ζημιές στον 5ο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Κινητοποιούνται για να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Επιτακτική

Επιτακτική ανάγκη είναι για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Σκοπέλου η θέσπιση ειδικών μέτρων που θα τους βοηθήσουν να πάρουν μια ανάσα. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους και το ζητούμενο είναι να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη θεομηνία που έπληξε το νησί.

Συμπαράσταση

Εξακολουθούν να προσέρχονται ξένοι τουρίστες στη Σκόπελο, οι οποίοι ακολουθούν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των διακοπών τους. Θέλουν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στο νησί που μετράει τις πληγές του, προτρέποντας παράλληλα και άλλους φίλους τους από το εξωτερικό, να πράξουν το ίδιο.

Ενδιαφέρον

Με ενδιαφέρον αναμένεται το συνέδριο οπωροκηπευτικών που ξεκινά στην Αγριά. Το θέμα της καταλληλότητας για άρδευση του νερού της Κάρλας, αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, δεδομένου ότι οι μέχρι στιγμής διαπιστώσεις της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έρχονται στην ουσία να αναστείλουν τον αρδευτικό χαρακτήρα του έργου της λίμνης Κάρλας μέχρις ότου βρεθεί λύση για την καταπολέμηση των τοξινών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου