ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον «κάρφωσε» το Facebook

τον-κάρφωσε-το-facebook-312173

Τον «κάρφωσε» το Facebook

Ο Κώστας Χαλέβας, περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας προτίμησε τη Λετονία από τις κάλπες. Αντί να τρέξει ως όφειλε, καθότι πολιτευτής του κόμματος για να στηρίξει την εκλογική προσπάθεια του κόμματος που τον ανέδειξε και τον τίμησε ουκ ολίγες φορές, επέλεξε να βολτάρει και να ανεβάζει φωτογραφίες στο FB από τη Λετονία όπου βρίσκονταν το Σαββατοκύριακο, ευχόμενος μάλιστα «Καλό ΣΚ από Λετονία και εύχομαι τη Δευτέρα όλα να είναι καλύτερα για την Ελλάδα». Προφανώς εννοούσε χωρίς τη δική του ψήφο. Ορισμένοι πάντως μόλις το αντιλήφθησαν του έστειλαν «πληρωμένη» απάντηση «Και εμείς στις Νομαρχιακές θα λείπουμε…». Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Χαλέβας στην πρόσφατη επίσκεψη Μεϊμαράκη στο Βόλο, τσάκισε κόσμο και κοσμάκη στην κλωτσοπατινάδα… για να εξασφαλίσει ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον πρόεδρο. Ψάχνει μετά η Ν.Δ. γιατί έχασε τις εκλογές. Αμα έχεις τέτοιους φίλους… τι τους θέλεις τους εχθρούς.

Β.Κ.

Εν αναμονή

Να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και να επανέλθουν οι καθημερινοί ρυθμοί περιμένει η εμπορική αγορά του Βόλου. Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο. Ο εμπορικός κόσμος περιμένει η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς έστω και στο και πέντε. Η οικονομική κατάσταση είναι ασφυκτική.

Κ.Μ.

Ερχεται δύσκολος Οκτώβρης

Ακίνητα, μισθοί και συντάξεις θα κατάσχονται για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξεμπλοκάρει η διαδικασία αποστολής από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ) των ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες για χρέη που προσεγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ. Παράλληλα το ΚΕΑΟ θα αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Να δούμε τι θα κάνει για όλα αυτά η κυβέρνηση.

Κ.Μ.

Απίστευτα πράγματα

Φαίνεται πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου… δυσκολεύεται να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον όχι πρόεδρος της Βουλής, αλλά ούτε καν βουλευτής. Για αυτό και συγκάλεσε σε νέα συνεδρίαση την περιβόητη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, οι εργασίες της οποίας θα συνεχιστούν, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 25 του μηνός. Τι να πει κανείς; Απίστευτα πράγματα… Κάποιοι νομίζουν ακόμη ότι γεννήθηκαν για να κυβερνούν τον τόπο.

Β.Κ.

Λες και φταίει ο πρόεδρος

Αυτό το πράγμα στη Νέα Δημοκρατία μετά από κάθε αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να κινούνται διαδικασίες για νέο αρχηγό και να μην βλέπει κανείς ότι το πρόβλημα είναι το θολό ιδεολογικό μήνυμα και όχι απαραιτήτως ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εξηγηθεί. Λανθασμένη προσέγγιση κατά την εκτίμησή μας που δείχνει ότι κάποιοι επιμένουν να μη θέλουν πραγματικά να εντρυφήσουν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κεντροδεξιά παράταξη.

Β.Κ.

Διεκπεραιωτές

«Να σκύψουν επιτέλους πάνω από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να καταστεί τοπική αυτοδιοίκηση επί της ουσίας και όχι μόνο κατ’ όνομα», αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης. Παράλληλα ο κ. Βασιλούδης αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν ρόλο διεκπεραιωτή οι δήμαρχοι, οι οποίοι πρέπει πλέον να αναλάβουν δράση.

Γ.Υ.

Ξέχασε

Μια σακούλα με σύκα ξέχασε ψηφοφόρος στο εκλογικό κέντρο της Σκιάθου όπου πήγε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με πολύ ευαισθησία αναζήτησαν τον κάτοχο της σακούλας, προκειμένου να παραδοθούν τα σύκα, που προφανώς είχε μαζέψει από το κτήμα του, λίγη ώρα πριν πάει να ψηφίσει.

Γ.Υ.

Παρελθοντολογίες

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1877, μπροστά ακριβώς από 138 χρόνια, ίσχυσε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκλογικός νόμος. Ψηφίστηκε ο νόμος ΧΜΗ (τότε όλοι οι νόμοι γράφονταν στα αρχαία ελληνικά με κεφαλαία γράμματα) και μόλις το 1913 καθιερώθηκε η σημερινή – αραβική αρίθμηση. Επέβαλε τη συμμετοχή της τρίτης εξουσίας, δηλαδή των δικαστικών αρχών σε όλα σχεδόν τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, ακόμη και στη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων. Ταυτόχρονα καταργήθηκε κάθε περιορισμός του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών και ο χρόνος ψηφοφορίας ορίστηκε στη μία ημέρα. Ψήφιζαν όλοι οι Ελληνες πολίτες άνω των 21 ετών (το 1981 με το νόμο 1924 Παπανδρέου το όριο κατέβηκε στα 18 χρόνια). Ηταν οι μόνες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εκλογέας, λόγω της αρχής της καθολικής ψηφοφορίας. Οι οπαδοί του Δεληγιάννη ζητούσαν το 25ο έτος, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Δεν ψήφιζαν οι ανυπότακτοι στο στρατό και οι κληρικοί (απέκτησαν δικαίωμα το 1954). Με τον ίδιο νόμο επιβάλλονταν μεγάλες κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας. Οι μετέπειτα δικοί μας νόμοι, σε όλο σχεδόν τα σημεία τους, βασίστηκαν στο παλιό αυτό νομοθέτημα, αφού και το 1975, με τη συνταγματική μεταβολή, πολύ περιορισμένες αλλαγές παρατηρήθηκαν. Εχουμε δηλαδή, θα μπορούσε να πει κανείς, αποδοχή του παλιού νόμου. Αυτό δείχνει πόσο λογική είχαν τα παλιά νομοθετήματα. Τώρα οι εκλογές έγιναν και οι πολίτες εκφράστηκαν. Αναντίλεκτα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας… κατεδάφισε όλες τις δημοσκοπήσεις. Για το καλό του τόπου πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν στην μπάντα τις διαφορές τους και, από κοινού, να δουλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μας περιμένουν όλες οι παρενέργειες του τρίτου μνημονίου…

ΚΑΝ

Περί αντιλήψεως

Στο γύρω – γύρω από την Ευαγγελίστρια, δεν είναι δύσκολο να αποπροσανατολιστείς και να χάσεις και την αίσθηση του χρόνου.

Ο Mr Syrtaki, Περιφερειακός Σύμβουλος Κων. Χαλέβας, γράφει στο Fb για το γατάκι που βρέθηκε εγκλωβισμένο στην κορυφή κυπαρισσιού

«Κυκλοφοριακή αναστάτωση προκάλεσε στην πλατεία Ευαγγελιστρίας ένα γατάκι το οποίο εγκλωβίστηκε επί τέσσερις ημέρες στην κορυφή ενός κυπαρισσιού στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και χάρις στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας απελευθερώθηκε από το κυπαρίσσι που είχε εγκλωβιστεί.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν παρευρισκόμενοι και περαστικοί για τα φιλοζωικά συναισθήματα που εκδήλωσε με παρέμβαση της τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία που ρύθμισε την κυκλοφορία».

Και τα σχόλια αρχίζουν…

F.F.: Μετά από τέσσερις μέρες και το λέτε ΑΜΕΣΗ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ…

Κώστας Χαλέβας: Οχι δεν το είπα ειρωνικά η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ειδοποιήθηκε και κατέφθασε άμεσα το γατάκι άργησε να πάρει τηλέφωνο (ο κόσμος φυσικά)

Κώστας Χαλέβας: Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ έφθασε άμεσα από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ο κόσμος όμως άργησε να πάρει τηλέφωνο όπως με ενημέρωσαν.

PK: kostaki 5 meres pername tilefona ke mas ihan sindesi me to kairoooooooooooo, pali kala pu pires esi tilefonoooooooooo.

Α.Φ.

Ποτέ την Κυριακή… των κρουαζιερόπλοιων

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου φρόντισε να ξεκόψει εν τη γενέσει της την όποια συζήτηση για το ενδεχόμενο λειτουργίας της αγοράς τη μεθεπόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου που θα δέσουν ταυτόχρονα στο λιμάνι τρία κρουαζιερόπλοια. Από τη μια η νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη λειτουργία της εμπορικής αγοράς αν δεν έχει προηγηθεί από τις αρχές του χρόνου σχετική απόφαση της περιφερειακής ενότητας, από την άλλη η πάγια θέση του εμπορικού κόσμου κατά της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους όχι περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο, προδιαγράφουν ότι η τοπική αγορά θα είναι κλειστή μια ημέρα που η πόλη θα κατακλυστεί από χιλιάδες τουρίστες. Αντίθετα, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου που θα λειτουργήσει η αγορά καθώς αυτό προβλέπεται από την απόφαση για τις επτά Κυριακές, είναι πολύ πιθανό οι καταστηματάρχες να κυνηγάνε τους πελάτες με το τουφέκι.

Γ.Λ.

«Ναι» στα μνημόνια

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δεν ενίσχυσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έτσι ώστε να εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, αλλά αποδυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό τις αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά των συνδικαλιστών που έχουν τη διάθεση να παλέψουν την επερχόμενη καταιγίδα των εφαρμοστικών νόμων. Από τη στιγμή που το εκλογικό σώμα στέλνει στην εξουσία για δεύτερη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο ένα κόμμα το οποίο αρχικά καταδίκαζε τα μνημόνια και στη συνέχεια τα αποδέχτηκε, μη λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό δημοψήφισμα του Ιουλίου, τότε προκύπτουν ισχυρές αμφιβολίες για την επιτυχία πιθανών απεργιακών κινητοποιήσεων κατά των αντιλαϊκών αποφάσεων που θα αρχίσουν να έρχονται στη Βουλή αμέσως μετά την ορκωμοσία της. Αλλωστε, πως είναι δυνατόν το Σεπτέμβριο να ψηφίζεις υπέρ των μνημονίων και τον Οκτώβριο να βγαίνεις στους δρόμους και να διαδηλώνεις εναντίον τους; Για αυτό και ενισχύονται οι εκτιμήσεις περί αναίμακτης έγκρισης του συνόλου των μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Γ.Λ.

Φωταγώγηση

Ποσό άνω των 100.000 ευρώ διαθέτει ο Δήμος Βόλου ενόψει Χριστουγέννων. Η πόλη θα φωταγωγηθεί από χιλιάδες λαμπιόνια τόσο μπλε όσο και διαφανές led.

Φωτοσωλήνες, κουρτίνες με λαμπάκια και γιρλάντες με λαμπάκια led έχουν ήδη παραγγελθεί με την πόλη να ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει και φέτος τις γιορτές, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πέρυσι ο μπλε ουρανός στη Δημητριάδος έγινε τουριστική attraction. Φέτος, ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά τόσο για το στολισμό της πόλης όσο και για τον αριθμό των επισκεπτών που θα προσελκύσει ο γιορτινός Βόλος.

Ε.Χ.

Αναγκαίο

Αναγκαίο είναι ένα αυτοκίνητο για τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να βγαίνει στους δρόμους και να προβαίνει σε περισσότερους ελέγχους στην πόλη, ακόμη και με βροχή.

Σήμερα, πέντε υπάλληλοι όλοι κι όλοι και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες τι να πρωτοκάνουν; Απλώς έγιναν μούσκεμα…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου