ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γνήσιος προλετάριος

γνήσιος-προλετάριος-314204

Γνήσιος προλετάριος

Ο Κώστας Στεργίου τελικά πήρε την έδρα για λογαριασμό του κόμματός του στη Μαγνησία. Το γνωστό στέλεχος του ΠΑΜΕ και επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της εθνικής αντιπροσωπείας μετά από την παρουσία του στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων. Ο ίδιος εξαργυρώνει την προσπάθεια και την προσφορά του σε ό,τι έχει σχέση με τη προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ οι ψηφοφόροι που στήριξαν το ΚΚΕ βρίσκουν στο πρόσωπό του έναν γνήσιο εκφραστή των δικών τους αγωνιών. Σε κάθε περίπτωση ένας αυθεντικός προλετάριος θα βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και αυτοί που εκπροσωπεί μπορούν να νιώθουν δικαιολογημένη υπερηφάνεια, έστω και αν η εκλογή του είναι το αποτέλεσμα της κομματικής επετηρίδας την οποία τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια στο ΚΚΕ.

Γ.Λ.

Ικανοποίηση

Διάχυτη ικανοποίηση επικρατεί στο ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών. Το κόμμα κατάφερε να αυξήσει τη δύναμή του στη Μαγνησία και να εκλέξει και βουλευτή μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς έδρα. Θα δώσει τη μάχη εντός και εκτός Βουλής κατά των μνημονίων. Θα συνεχίσει πιο δυνατό.

Κ.Μ.

Επιτέλους

To ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία για μία ακόμη φορά έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα σε όλη τη Θεσσαλία και αυτό δεν έχει να κάνει με το ψηφοδέλτιο μόνο αλλά με το γενικότερο πολιτικό και οργανωτικό συντονισμό που πάσχει. Και αυτό επιτέλους μετά από τόσες αναμετρήσεις κάποιοι πρέπει να το δούνε σοβαρά. Αλλιώς είτε με συμπαράταξη είτε χωρίς το αποτέλεσμα θα είναι μηδαμινό.

Β.Κ.

Να αναθεωρήσουν

Στο Ποτάμι επίσης θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά εάν δεν θέλουν να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη στις επόμενες εκλογές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μεγάλος χαμένος αυτή της εκλογικής αναμέτρησης και η αυτοκριτική που έκανε το βράδυ των εκλογών δείχνει ότι πιάνει τα μηνύματα. Η προεκλογική εκστρατεία του δομήθηκε σε θολά μηνύματα και έτσι πλήρωσε το τίμημα.

Β.Κ.

Η οργάνωση

Ταυτίστηκε, δυστυχώς, με προσωπικούς μηχανισμούς και απαξιώθηκε σε ορισμένα κόμματα αν και η οργάνωση ενός πολιτικού φορέα αποτελεί δομικό στοιχείο της λειτουργίας του.

Το Ποτάμι για παράδειγμα, αν και είχε το χρόνο από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 (κέρδισε το 6.61% των ψήφων), να προχωρήσει σε ανάπτυξη οργανωτικών δομών σε όλη την επικράτεια, έθεσε άλλες προτεραιότητες και αντιμετώπισε τα προβλήματα στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όταν πήρε το 6,06% των ψήφων και τώρα το 4.1%.

Το οργανωτικό πρόβλημα το οποίο παραδέχθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής του Ποταμιού είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα. Απόδειξη ότι το κόμμα δεν στάθηκε ικανό να εκλέξει βουλευτή στην περιφέρεια με εξαίρεση τη Ροδόπη. Για να αποκτήσεις όμως ερείσματα στην περιφέρεια χρειάζεσαι γραφεία και ανθρώπους, όχι σελίδες στο facebook.

Ενα σύγχρονο κόμμα, δεν παράγει πολιτική μόνο την προεκλογική περίοδο. Δεν είναι ο πάγκος που στήνεται σε ένα πανηγύρι και μετά χάνεται.

Απαιτείται σοβαρότητα, οργάνωση, αξιόλογη στελέχωση της οργάνωσης και προγραμματισμός για να υποστηριχτεί το πολιτικό προϊόν.

Στη Μαγνησία ο Απ. Παπαδούλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, έδωσε τιτάνια μάχη με …χύμα αντιλήψεις, με μια μη πραγματικότητα σε ένα κόμμα που ήθελε να είναι ρυθμιστής εξελίξεων και να πάρει 10%.

Τι να χτίσεις σε ένα μήνα σε ένα οικόπεδο που κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται;

Πάλι καλά δηλαδή το 3,28%.

Α.Φ.

Παραλίγο να το ξεχάσω

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα, περίπου 10.000.000 στην Ευρώπη και 36.000.000 ασθενείς παγκοσμίως. Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ και η υποστήριξη των ασθενών και των περιθαλπόντων με την εκπαίδευσή τους, την ψυχολογική υποστήριξη, και τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με νοητικές και σωματικές ασκήσεις των ασθενών.

Το 2015 υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά άνοιας, ένα κάθε 3 δευτερόλεπτα.

Η μεγαλύτερη αύξηση θα παρατηρηθεί στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος: Το 2015, το 58% των ατόμων με άνοια ζει σε αυτές τις χώρες. Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται να φτάσει το 63% το 2030 και τ0 68% το 2050.

Πρωτοβουλίες όπως η χθεσινή στο κέντρο του Βόλου, ανθρώπων που δεν ξεχνούν αυτούς που τους έχουν ανάγκη, συμπολιτών που μας παροτρύνουν σε δράσεις υπέρ πασχόντων, αξίζουν πολλά μπράβο.

Α.Φ.

Σεμνά και ταπεινά

Στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας πέρα από κάποια τραγούδια με αριστερό περιεχόμενο που ακούστηκαν από τα ηχεία τα οποία ήταν τοποθετημένα έξω από το εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας, δεν είχαμε ούτε πανηγύρια, ούτε χορούς, ούτε εκδηλώσεις υπέρμετρου ενθουσιασμού μόλις ξεκαθάρισε το σκηνικό των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο για τα τοπικά στελέχη του κόμματος που προφανώς αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης το οποίο ανέλαβαν μετά και το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα. Η ταπεινότητα, η σκληρή δουλειά και η ρεαλιστική προσέγγιση των προβλημάτων αποτελούν το τρίπτυχο των αυτονόητων επιλογών κάθε εξουσίας. Βεβαίως στη χώρα μας το αυτονόητο είναι τις περισσότερες φορές ζητούμενο και η εξουσία πολύ γρήγορα μεταλλάσσεται σε φορέα αλαζονικής συμπεριφοράς και αναποτελεσματικής προσπάθειας.

Γ.Λ.

Απολογισμός

Η αυριανή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Αχίλλειο, δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα απολογισμού της δημοτικής αρχής για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Θα δοθεί κι ένας πανηγυρικός τόνος.

Ο Δήμαρχος Βόλου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το σχεδιασμό ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την ανάληψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης από 20 έως 30 Ιουνίου.

Ε.Χ.

Απλό

Το αυτονόητο που όμως επί χρόνια ήταν ζητούμενο, έκαναν χθες μαζί ΔΕΥΑΜΒ και Υπηρεσία Καθαριότητας. Υπάλληλοι μάζευαν τις φερτές ύλες από τις σχάρες των ομβρίων, σήκωναν και τα καπάκια για να φεύγουν πιο γρήγορα τα νερά, ενώ γίνονταν επί τόπου αποφράξεις όπου κρινόταν αναγκαίο για να μην πλημμυρίσει η πόλη.

Εντάξει, οι δρόμοι προσωρινά έγιναν ποτάμια εξαιτίας του όγκου του νερού, ωστόσο αποφεύχθηκαν φαινόμενα πλημμυρισμένων υπογείων και καταστημάτων.

Τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών δούλεψαν προς όφελος της πόλης.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου