ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμοπόλεμος

ετοιμοπόλεμος-319128

Ετοιμοπόλεμος

Με τα τσιρότα στο μέτωπο… δίνει την προεκλογική μάχη ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος. Το τροχαίο που είχε στο Βόλο δεν τον πτόησε και από προχθές κάθε μέρα δίνει τη μάχη των πάνελ για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Εστω και «μπαταρισμένος», όπως έλεγαν φίλοι του στη στήλη, παραμένει ψύχραιμος και ετοιμοπόλεμος.

Ν.Τ.

Αναταράξεις

«Οι αναταράξεις και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα ίδια τα παιδιά» όπως αναφέρει η ψυχολόγος Μαρία Τόπα, σκιαγραφώντας μια ακόμη οδυνηρή επίπτωση της κρίσης και του κλίματος αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει τους πάντες. Τα παιδιά γίνονται αποδέκτες των οικονομικών δυσκολιών που βιώνουν οι γονείς τους και έχουν ανάλογες επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

Γ.Υ.

Ανησυχητική

Η αύξηση των Βολιωτών που ζητούν τη συνδρομή του ψυχολόγου, αποτυπώνει μια θλιβερή και ανησυχητική, ταυτόχρονα, πραγματικότητα. Το μέλλον «θολό και αβέβαιο» όπως αναφέρουν συμπολίτες, κάνοντας λόγο για μια περίοδο αβεβαιότητας με απροσδιόριστες εξελίξεις, που απαιτεί τη συνδρομή των ειδικών.

Γ.Υ.

Επιβάλλεται η συγνώμη

H πολιτική αντιπαράθεση έχει όρια, για αυτό και δεν μπορεί κανείς – εάν εκστομίστηκε κάτι τέτοιο – να απευθύνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «αλητεία» αναφερόμενος σε νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά στο Δήμο Βόλου, όπως ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, που δεν έχει δώσει ποτέ αρνητικό δικαίωμα, ούτε στα δημοτικά πράγματα, ούτε στην επαγγελματική και κοινωνική του ενασχόληση με την πόλη. Ανοίγουμε το στόμα και λέμε ό,τι θέλουμε δεν παίζει… για αυτό και επιβάλλεται η δημόσια συγγνώμη.

Β.Κ.

Τους ζώνουν τα φίδια

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας αφού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία και της τρέχουσας εκλογικής αναμέτρησης, ρίχνουν τώρα το βάρος του ενδιαφέροντος τους στην επόμενη μέρα των εκλογών. Οι σοβαρές εκκρεμότητες με το ΕΣΠΑ που τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, η καθυστέρηση στην εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου και η απόλυτη στασιμότητα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προκαλούν έντονη ανησυχία στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας που δεν θα μπορεί να καλύψει ούτε το κόστος αποχιονισμού το φετινό χειμώνα αν δεν ενεργοποιηθούν τα αρμόδια στελέχη της νέας κυβέρνησης. Με δεδομένα τα αντανακλαστικά των εκάστοτε κυβερνητικών αξιωματούχων σε ανάλογους ευαίσθητους τομείς, δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν στην περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά να ψάχνουν για εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης των αμέσων αναγκών τους.

Γ.Λ.

Δικαιολογημένη αγανάκτηση

Ο Δήμος Αλμυρού αφού φρόντισε για την καθαριότητα του τοπικού Κέντρου Υγείας, στέλνοντας καθαρίστρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού κάλυψε τις ανάγκες του κέντρου για χαρτί Α4 και αφού άλλαξε ακόμη και τα λάδια του ασθενοφόρου, έλαβε από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας μια επιστολή με την οποία παρακαλείται να μεριμνήσει για την κάλυψη των όποιων αναγκών συντήρησης του κέντρου υγείας, που κατά τα άλλα ανήκει στην ΥΠΕ. Η επόμενη πράξη σε αυτό το θέατρο του παραλόγου είναι να ζητηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση να καλύψει και τις ανάγκες για τη μισθοδοσία του προσωπικού των κέντρων υγείας αφού η κεντρική διοίκηση βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και αποδιοργάνωση, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ασυνέπεια. Μονό σε ό,τι αφορά στη μισθοδοσία τους οι διοικούντες δεν είναι ασυνεπείς.

Γ.Λ.

Βήματα και άλματα

Εσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ο αριθμός των αιτήσεων που κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο παράρτημα του Βόλου.

Το τοπικό παράρτημα αποτελεί το νέο ακαδημαϊκό πόλο στην πόλη. Τι να το κάνεις όμως;

Μετά την καρατόμηση της διοίκησης κεντρικά, τίποτα δεν λειτουργεί και η ακαδημαϊκή χρονιά είναι στον αέρα.

Μικρά κοπιώδη βήματα μπροστά από την τοπική διεύθυνση που επίσης καρατομήθηκε και άλματα προς τα πίσω από «εγκεφάλους» που έκριναν ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ε.Χ.

Πιλοτικό πρόγραμμα

Πιλοτικό πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμόσει μετά τις εκλογές η διεύθυνση βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Θα κάνει εφαρμογές νέων υλικών (θερμοπλαστικά) υψηλής αντοχής στις διαβάσεις πεζών.

Με το συγκεκριμένο έργο, θα εκφράζεται και η βούληση της δημοτικής αρχής για την προτεραιότητα των πεζών και ατόμων με ανάγκες στο κέντρο του Βόλου, έναντι του αυτοκινήτου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου