ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σταθερότητα

σταθερότητα-320374

Σταθερότητα

Αυτό που χρειάζεται ο τουρισμός για να λειτουργήσει είναι πολιτική σταθερότητα, υπογραμμίζει ο Νίκος Τριανταφύλλου, δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας της Σκοπέλου, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσει το σύστημα. Ο τουρισμός είναι αυτός που κράτησε τη χώρα σε δύσκολες στιγμές αλλά δυστυχώς, πλήττεται για μια ακόμη φορά, σημειώνει ο ίδιος.

Γ.Υ.

Αντιδρούν

Εξαλλος είναι ο κόσμος των λογιστών – οικονομολόγων με την νέα υποχρέωση των επιχειρήσεων υποβολής του αποδεικτικού των φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. Μετά την ταλαιπωρία με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος εκείνο που έλειπε τώρα ήταν να επαναλάβουν τη διαδικασία και μάλιστα όταν τα στοιχεία έχουν ήδη υποβληθεί σε δημόσια υπηρεσία. Η νέα υποχρέωση για τους λογιστές στερείται λογικής, είναι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα, αλλά και εισπρακτικού…

Κ.Μ.

Καμία παρέμβαση για το λιμάνι του Βόλου

Παρεμβάσεις ύψους 4,3 εκατ. ευρώ σε 49 λιμάνια της χώρας αποφασίστηκαν μετά από συνεργασία που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο Υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, με τον Πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό. Δυστυχώς, όμως, στις χρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις δεν περιλαμβάνεται καμία για το λιμάνι του Βόλου. Εκεί φαίνεται ότι εξαντλούνται στη διενέργεια διαγωνισμών για αποτύπωση προβλημάτων.

Κ.Μ.

Πλήγμα

Πλήγμα χαρακτηρίζεται από επαγγελματίες των νησιών η επερχόμενη κατάργηση της έκπτωσης 30% στους συντελεστές ΦΠΑ. Η προοπτική κατάργησης της παραπάνω έκπτωσης εντείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα καταστεί ασύμφορη για τους ίδιους κάθε ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των προϊόντων και δη των ειδών πρώτης ανάγκης.

Γ.Υ.

Δυσάρεστο

Οι επαγγελματίες του τουρισμού από την άλλη πλευρά, εκτιμούν ότι η προσπάθεια απορρόφησης της αύξησης του ΦΠΑ από τους ίδιους, θα επιφέρει επιπλέον μείωση στους τζίρους και κατά συνέπεια στα εισοδήματά τους. Το συγκεκριμένο γεγονός, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δυσάρεστο, υπό την έννοια ότι θα καταστεί δυσκολότερη η επιβίωσή τους στο μέλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στις νησιωτικές επιχειρήσεις.

Γ.Υ.

Κλείσιμο με Κύρτσο

Το γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Κύρτσο φέρνει σήμερα στο Βόλο η Ν.Δ. για την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή της.

Ο Ευρωβουλευτής πριν την εκδήλωση που θα αρχίσει στις 8.30 μ.μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κλείνοντας την προεκλογική περίοδο στη διάρκεια της οποίας πέρασαν από το Βόλο Μάκης Βορίδης, Νικ. Παναγιωτόπουλος και Ευαγ. Μεϊμαράκης.

Α.Φ.

Δοκιμή και μόνο (;)

Οσοι επισκέφθηκαν χθες τον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις εκλογές της Κυριακής, είδαν διάφορους πίνακες εμπλουτισμένους με στοιχεία στο πλαίσιο της δοκιμής καταχώρησης.

Οι καταχωρητές φόρτωσαν δοκιμαστικά 15 τμήματα στη Μαγνησία σε διάφορους Δήμους με το δίδυμο ΝΔ – Χρυσή Αυγή να μοιράζεται πρώτη δυάδα σε Δήμο Βόλου, Ζαγορά, Ρήγα Φεραίο και Σκιάθο.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πήλιο ενώ στη Σκόπελο Ποτάμι, ΚΚΕ, ΧΑ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταχωρήθηκαν όλα τα κόμματα με εκατό ψηφοδέλτια έκαστο, ώστε να μην υστερεί κάποιο και να σχηματίζεται, εικονική κατάσταση όπως του ΠΑΣΟΚ που στο Δήμο Βόλου σε μικρό δείγμα πλασματικών καταχωρήσεων, αποτυπώνεται με 0,37%.

Δοκιμή ήταν και πέρασε.

Α.Φ.

Επικίνδυνες κρυφές επιθυμίες

Δεν ξέρουμε αν στην ομάδα πλειοψηφίας στο δήμο Βόλου υπάρχουν ικανοί σύμβουλοι ώστε αφενός να αντικαταστήσουν επιτυχώς τον Αχιλλέα Μπέο και αφετέρου να είναι χαμηλών τόνων, απόλυτα προσηλωμένοι στο πρόγραμμα του συνδυασμού και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις αλλά το μόνο σίγουρο μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν διεκδικητές της θέσης του με κρυφές φιλοδοξίες και δεύτερες σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Αν πάλι υπάρχουν κάποιοι που έχουν την ατυχία να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο καλό θα είναι να μην το εξωτερικεύσουν, ιδίως αν δεν επιθυμούν να τεθούν εκτός δημοτικής αρχής κακήν κακώς.

Γ.Λ.

Υποπτη σιωπή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του ΕΟΠΥΥ έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει από καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Η επαναλαμβανόμενη αυθαιρεσία του οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας και η λήψη αποφάσεων που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και ξεπερνούν κάποιες φορές τα όρια της ηθικής, προκαλεί την αγανάκτηση των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων. Την ίδια στιγμή το κορυφαίο όργανο του κλάδου σιωπά. Οι γιατροί ελπίζουν αυτό να μην σχετίζεται με το γεγονός ότι στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συνυπάρχουν συνδικαλιστές – γιατροί της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο για τον κλάδο είναι η δυναμική διεκδίκηση και όχι η διακομματική αδράνεια.

Γ.Λ.

Selfies

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο του Βόλου, όταν ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος αποφάσισε να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της παράνομης στάθμευσης.

Οδηγοί έφαγαν… κράξιμο από το Δήμαρχο για τη συμπεριφορά τους κι ενώ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δυσανασχετούσαν, καταστηματάρχες επικροτούσαν.

Μάλιστα δεν έλειψαν και πολίτες που έσπευσαν να επαινέσουν το Δήμαρχο και άλλοι που έβγαλαν μαζί του selfies φωτογραφίες για… αναμνηστικό.

Ε.Χ.

Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα

Πυρ και μανία εκπαιδευτικοί του Βόλου, που έχουν πάρει και πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ και προσδοκούσαν να απορροφηθούν σε εκπαιδευτικές δομές της πόλης.

Οπως καταγγέλλουν το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης αιτήσεων που δόθηκε για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΔΙΕΚ Βόλου ήταν ασφυκτικό. Από 25 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου. «Δεν το πήραμε καν είδηση. Αν δεν ήταν φωτογραφικό για να καλυφθούν θέσεις από συγκεκριμένους, τότε ήταν σίγουρα ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκπαιδευτικός της πόλης, ο οποίος προχώρησε και σε επίσημη καταγγελία στο Δήμο Βόλου.

Ε.Χ.

Οχι κορόιδα…

Τώρα που μεγάλωσαν με ήλθε στο νου κάτι από την ιστορία, που μας μάθαινε ο δάσκαλος στο Δημοτικό. Βασιλιάς στην Αθήνα ήταν ο Κόδρος και η πόλις επολιορκείτο από τους Δωριείς, οι οποίοι ρώτησαν το μαντείο των Δελφών αν θα κατορθώσουν να καταλάβουν την Αθήνα. Η Πυθία τους απάντησε πως αυτό θα συμβεί αν φροντίσουν μα μη φονεύσουν το βασιλιά Κόδρο. Μόλις πληροφορήθηκε το χρησμό ο Κόδρος, ντύθηκε σαν γέρος – ζητιάνος και μπήκε στο στρατόπεδό τους. Λογομάχησε με τους φρουρούς επίτηδες και φονεύθηκε απ’ αυτούς θεληματικά, για να σώσει τη χώρα του και μ’ αυτόν τον τρόπο επαληθεύτηκε ο χρησμός, ότι δηλαδή θα νικούσαν εκείνοι από τους εμπολέμους, που ο βασιλιάς τους θα εφονεύετο.

Μετά το φόνο του Κόδρου, οι Δωριείς θυμήθηκαν το χρησμό και, για να μη επαληθευθεί, έλυσαν την πολιορκία και αποτραβήχτηκαν. Ετσι σώθηκε η Αθήνα! Από τότε οι Αθηναίοι, θαυμάζοντας την μεγαλοπατρία του Κόδρου, κατήργησαν το βασιλικό θεσμό, διότι εθεώρησαν ότι δεν θα ξαναβρούν αντάξιό του.

Τώρα στα δικά μας.

Πέρασαν τόσα χρόνια από την κατάργηση της βασιλείας, μα κανένας από τους πολιτικούς μας δεν θέλησε να αντιγράψει τη συμπεριφορά του Κόδρου, όχι βέβαια να θυσιαστεί ο ίδιος, αλλά να δείξει τέτοια πολιτική συμπεριφορά, μακράν κομματικών σκοπιμοτήτων, που να ωφελήσει τη χώρα του. Πώς λέγανε οι παλιοί. Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της Πατρίδος. Ακούμε να λένε το ίδιο πολιτικό αφήγημα, τα ίδια και τα ίδια, λες και απευθύνονται σε …γίδια.

Θέλω να πιστεύω ότι, αυτή τη φορά, ξέρουμε να τους μεταχειριστούμε. Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα μας πιάσουν, για άλλη μια φορά… κο(δ)ρόιδα…

ΚΑΝ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου