ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με τους ακαδημαϊκούς

με-τους-ακαδημαϊκούς-322260

Με τους ακαδημαϊκούς

Η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι η δεύτερη φορά που έρχεται προσκεκλημένη του κόμματος για να μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση. Με το Βόλο βέβαια έχει παλαιόθεν σχέσεις και ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο αρκετούς φίλους, όπως θυμήθηκε και χθες, μιλώντας με στελέχη του κόμματος στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Β.Κ.

Ούτε μυστικό του κράτους να ήταν…

Το προσχέδιο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ήταν το θέμα που δυναμίτισε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Ο έλεγχος του ΝΠΔΔ γίνεται διαδικαστικά λόγω του κλεισίματος των βιβλίων. Δεν είναι και κανένας έλεγχος για ποινική υπόθεση για να αποτελεί μυστικό του κράτους και να φέρνει και το τέλος του κόσμου. Προς το παρόν τουλάχιστον, στην πορεία τι δρόμο θα πάρει η υπόθεση, θα δούμε.

Κ.Μ.

Προσπάθεια με σημαντικά μηνύματα

Πολλά μηνύματα εξέπεμψαν χθες τα μέλη του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε». Η υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση, είναι μονόδρομος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την τόνωση της απασχόλησης, το σταμάτημα των λουκέτων. Είναι η στήριξη της οικονομίας σε ένα οριακό σημείο της ελληνικής κρίσης, η εθνική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, η ευκαιρία για να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Το καλύτερο όμως, το είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κινήματος. Είναι η προσπάθεια για να επιστρέψει η ελπίδα! Αυτό έχει ανάγκη ο Ελληνας πολίτης και πράγματι μπορεί μόνο έτσι να επιτευχθεί. Πρέπει να υποστηρίξουμε τα προϊόντα μας, για να μπορούμε να ελπίζουμε στο αύριο των νέων μας στον τόπο μας!

Κ.Μ.

Ετοιμότητα

Σε κλίμα ετοιμότητας άνοιξε η νέα χρονιά στα σπίτια γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, λόγω της αβέβαιης κατάστασης και των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεκάδες Βολιώτες. Η κρίση οξύνεται διαρκώς λόγω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και κατά συνέπεια οι υπεύθυνοι των συσσιτίων βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Γ.Υ.

Συμπαράσταση

Συγκινητικά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα παιδιά της Φλόγας. Σε εποχές δύσκολες, που τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν, περισσεύει, ευτυχώς, η αλληλεγγύη και η ευαισθησία, που αγκαλιάζουν όσους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Γ.Υ.

Ηθικό πλεονέκτημα στην πολιτική;

Σε ποιόν τομέα του δημόσιου βίου υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα για να πλεονάζει στην πολιτική;

Χριστιανόμετρα, ζυγαριές ήθους και βίβλοι καθαρότητας, κυριαρχούν χρόνια τώρα στην πολιτική σκηνή με τους διάφορους επιτήδειους, με φτερά στην πλάτη (ή στα πόδια), να ηθικολογούν, μήπως και συγκινήσουν τους ενάρετους (;) εκλογείς.

Διαδρομές ανάμεσα στο νόμιμο και ηθικό, το …καινούργιο Αριστερό ή το …παλιοδεξιό, προεκλογική σκανδαλολογία που αποπροσανατολίζει και επαναχρησιμοποιείται ελλείψει σοβαρών πολιτικών προτάσεων, κουράζουν ακόμη και σε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο.

Κάτι ήξεραν και τη συρρίκνωσαν…

Α.Φ.

Τα… μυστικά

Πληροφορίες που διακινούνται δήθεν σε περιορισμένους κύκλους, αναζητούνται εσχάτως σε προεκλογικές συνάξεις προκειμένου να εξακριβωθεί πόσο απέχει το πολιτικό μας αισθητήριο από τις …επαγγελματικές επεξεργασίες διαφόρων πηγών.

Υποψήφιοι, κομματικά στελέχη, δημοσιογράφοι, διάφοροι πρώην και …επόμενοι, θεωρούνται πηγές αξιόπιστων πληροφοριών για τις επικείμενες εκλογές και στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά εξωτερικεύουν τις προσωπικές επιθυμίες τους και παπαγαλίζουν ποσοστά, έδρες κ.ο.κ.

Υπομονή, λίγα 24ωρα έμειναν.

Α.Φ.

Εχουμε μάθει από τα παθήματά μας;

Στα χέρια της περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται πλέον το μπαλάκι της ευθύνης για την αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιοντίζελ που όπως γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή. Η στάση του δημοτικού συμβουλίου υπαγορεύει στην ουσία την τελική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, ωστόσο αυτό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της μονάδας. Ιδίως μετά τις σοβαρές ενστάσεις της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Βόλου. Η περιοχή έχει υποστεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν απερίγραπτα περιβαλλοντικά πάνδεινα που θα πρέπει να έχουν κάνει σοφότερους και πιο προσεκτικούς όσους έχουν την ευθύνη των σχετικών αποφάσεων.

Γ.Λ.

Στη ζυγαριά της απασχόλησης

Οι πολέμιοι της προοπτικής λειτουργίας μονάδας καύσης βιοντίζελ στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εκτός από τις σοβαρές ενστάσεις τους στο θέμα των περιβαλλοντικών όρων και των αντίστοιχων επιπτώσεων στο περιβάλλον της περιοχής, αμφισβητούν τη συμβολή της μονάδας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς σε πρώτη φάση προβλέπει την πρόληψη μόλις 14 ατόμων. Δυστυχώς στην πόλη με το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, πανελλαδικά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο απώλειας νέων θέσεων απασχόλησης, ούτε καν των συγκεκριμένων καθώς αυτές οι 14 οικογένειες θα στηρίξουν με το εισόδημά τους άλλες τόσες και πάει λέγοντας.

Γ.Λ.

Συναντήσεις

Συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων θα έχει αυτές τις ημέρες η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της άρδευσης.

Και δεν είναι μόνο ο καθορισμός των τελών άρδευσης. Είναι και η σύσταση του Μητρώου για το οποίο μόλις δύο αγρότες έχουν καταθέσει αιτήσεις.

Αιτήσεις που κοντεύουν να πάρουν… συλλεκτική αξία.

Ε.Χ.

Αναμένουν

Εν αναμονή του εγγράφου της Επιτροπής του άρθρου 152 που ανέστειλε την ισχύ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ακύρωση της «έξωσης» του ΤΕΕ Μαγνησίας από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, μέχρι να εκδικαστεί -στις 25 Σεπτεμβρίου- η προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ, βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, Κώστας Γαργάλας.

Εως χθες δεν του είχε κοινοποιηθεί το επίμαχο έγγραφο το οποίο είχε ζητήσει επίμονα πριν την προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου. Σήμερα, θα το αναζητήσει στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη ζητώντας την ακύρωση όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν στο επίμαχο συμβούλιο, αλλά και την πειθαρχική δίωξη όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου