ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα δεδομένα

νέα-δεδομένα-326371

Νέα δεδομένα

«Ο σύγχρονος εκπαιδευτικός πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα που αφορούν τη σύγχρονη παιδαγωγική. Να είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός, ο οποίος θα δέχεται τη διαφορετικότητα, με ευαίσθητες κεραίες απέναντι σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα» όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μάγος, Επίκουρος Καθηγητής στο παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με αφορμή το διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Μάγος, σημείωσε ιδιαιτέρως την ανάγκη εναρμόνισης της εκπαίδευσης και των διδασκόντων, σύμφωνα με τα κελεύσματα των καιρών.

Γ.Υ.

Επανήλθε

Απαντήσεις εδώ και τώρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θέλουν οι επαγγελματοβιοτέχνες. Μπορεί το debate με τους εκπροσώπους των κομμάτων να ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής, αλλά η ΟΕΒΕΜ επανέρχεται με νέα ανοιχτή πρόσκληση που αυτή τη φορά απευθύνεται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. Η ΟΕΒΕΜ θέλει απαντήσεις στα ερωτήματά της για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις ρυθμίσεις, τα κόκκινα δάνεια, τους φόρους. Η ΓΕΣΕΒΕΕ προέβλεψε για το επόμενο 6μηνο 6 3.000 λουκέτα!

Κ.Μ.

Έμειναν εκτός

Εκτός του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς έμειναν πάνω από 25.000 παιδιά. Σύμφωνα, με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν σε ειδική εφαρμογή της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, τα παιδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανέρχονται στα 81.003 ενώ έγιναν 106.885 έγκυρες αιτήσεις σε σύνολο 121.683 αιτήσεων…

Κ. Μ.

Ο Θ. Τζήμερος

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Θάνου Τζήμερου μετά το τροχαίο που είχε στο Βόλο επισημαίνεται ότι συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα που δίνει η «Δημιουργία, ξανά!». Ευχαριστεί εξάλλου «τους χιλιάδες φίλους και πολιτικούς του αντιπάλους για το ενδιαφέρον και τις ευχές τους, και εκφράζει το θαυμασμό και την εκτίμησή του για το ρεσιτάλ ανθρωπιάς που δίνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, παρά τη στενότητα πόρων, υλικών, χρόνου και αμοιβών».

Ν.Τ

Διευκρίνιση

Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, να διευκρινίσουμε ότι στην Εκλογική Επιτροπή Αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ- Κινήσεις Πολιτών) συμμετέχει και στηρίζει ο Απόστολος Παπατόλιας του Γεωργίου από το Βελεστίνο.

Ν.Τ.

Συνεργασία

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως στο ίδιο συνέδριο, προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντες των σπουδαστών και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μελλοντικής εξέλιξης στο επαγγελματικό πεδίο.

Γ.Υ.

Μπερδεύτηκε

Μπερδεύτηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Βασίλης Λεβέντης χθες το πρωί μέσα στον προεκλογικό πυρετό και ενώ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του Αντ1 στο Μαρούσι πήγε στις εγκαταστάσεις του Alpha στην Κάντζα. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ζητούσε στον Αlpha τον Γιώργο Παπαδάκη μέχρι που του εξήγησαν ότι είχε κάνει λάθος. Έτσι ο κ. Λεβέντης πήρε ταξί και με πραγματικό ράλι πρόλαβε να βγει στον αέρα του Αντ1, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό. Εν τω μεταξύ στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του υπάρχουν, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έξι συγγενείς του Προέδρου της Ενωσης Κεντρώνων.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής της λίστας στην Καβάλα είναι η σύζυγος του προέδρου Αναστασία Μεντεσίδου, στη μονοεδρική των Γρεβενών βρίσκεται η αδελφή του Ελένη Λεβέντη και στα Δωδεκάνησα η ανιψιά του Παρασκευή Λεβέντη. Υποψήφιος είναι και ο άλλος ανιψιός του, Ιωάννης Λεβέντης, ενώ στη λίστα της Β’ Αθήνας όπως και στην Α’ Αθήνας η αδελφή της συζύγου του Δέσποινα Μεντεσίδου. Τέλος, τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ο αδελφός του Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Α.Φ.

Κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. σε ξενοδοχείο

Σε συγκεκριμένο χώρο, εύκολα διαχειρίσιμο με την τοποθέτηση καθισμάτων, χρήση φωτισμού κ.α., σε ξενοδοχείο του Βόλου, οργανώνει τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωσή της η ΝΔ.

Οι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, με τις αθρόες προσελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, γνώρισμα των μεγάλων κομμάτων, αποτελούν φαίνεται παρελθόν, καθώς προτιμούνται οι κλειστοί χώροι που γεμίζουν και με 300 άτομα, αραιωμένες καρέκλες, διαδρόμους κ.λπ.

Α.Φ.

Βουλευτές εκ περιτροπής

Η συμφωνία που έχουν αποδεχτεί όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων (εφόσον βεβαίως μπει το κόμμα τους στη Βουλή), να αλλάζουν στα έδρανα της εθνικής αντιπροσωπείας κάθε εξάμηνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν όλοι κοινοβουλευτική εμπειρία και ταυτόχρονα να αποτραπούν περιπτώσεις αλεξιπτωτιστών της πολιτικής που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν αγκαλιά με πληθώρα προνομιών, μπορεί να ακούγεται σαν μια θετική πρωτοβουλία, ενός αρχηγού κόμματος ο οποίος έχει κάνει σημαία της προσπάθειάς του όλα αυτά τα χρόνια τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Ωστόσο, αυτός ο σχεδιασμός παραπέμπει σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας που εφαρμόζεται σε προβληματικές επιχειρήσεις με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Επιπρόσθετα, όταν ένας βουλευτής αλλάζει κάθε εξάμηνο πώς είναι δυνατόν να προλάβει να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του, εκπροσωπώντας σωστά την εκλογική του περιφέρεια;

Γ.Λ.

Η ελπιδοφόρα νέα γενιά

Οι μαθητές και πλέον απόφοιτοι του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας που μελέτησαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν το μεγαλύτερο και πιο ακριβές ηλιακό ρολόι της Ελλάδας, απέδειξαν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο χρόνος για την παραγωγή ουσιαστικού έργου. Δημιουργώντας μια συμπαγή ομάδα, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και την καθοριστικής σημασίας βοήθεια αρκετών τοπικών επιχειρήσεων που διαδραμάτισαν το ρόλο του χορηγού, μετέτρεψαν τη δίψα τους για γνώση σε ένα αξιοθαύμαστο δημιούργημα, το οποίο αποτελεί την παρακαταθήκη τους για το σχολείο και τους νέους μαθητές. Και να σκεφτεί κανείς πως το μάθημα που τους ενέπνευσε για τη δημιουργία του εντυπωσιακού ηλιακού ρολογιού, η αστρονομία, έχει πάψει πλέον να διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργησή του!

Γ.Λ.

Στο καφενείο…

Κουβέντες σε καφενείο από γνωστό αριστερό. «Να μη βγει ο Αλέξης Τσίπρας, να πετάμε τουλάχιστον καμία πέτρα. Γιατί σήμερα είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας κοιμίσει», έλεγε, χωρίς να διευκρινίσει την… πρόθεση ψήφου.

Ε.Χ.

Αστρονομία

Το ηλιακό ρολόι που κοσμεί πλέον το προαύλιο του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Οταν το μάθημα της αστρονομίας -στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκε το πρόγραμμα- εξακολουθούσε να διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα, υπάρχει κενό στην εκπαίδευση των μαθητών στο μάθημα της αστρονομίας.

Ε.Χ.

Αποδείξεις

Φίλος της στήλης διαμαρτυρόταν χθες γιατί όπου κι αν πήγε να ψωνίσει απόδειξη δεν πήρε…

«Μόνο εταιρείες που ανήκουν σε πολυεθνικούς ομίλους σου δίνουν απόδειξη. Στους υπόλοιπους πρέπει να ζητήσεις. Αν δεν ζητήσεις δεν παίρνεις», ανέφερε.

Ε.Χ.

Μεταφορές

Τη δυνατότητα απασχόλησης -λόγω έλλειψης οδηγών- οδηγών του στρατού δίνει η Κυβέρνηση.

Ευτυχώς στη Μαγνησία οι συμβάσεις για τις μαθητικές μεταφορές είχαν διετή διάρκεια κι έτσι δεν χρειάζεται ούτε στρατιώτες να επιστρατεύσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ούτε να ανησυχεί για τους μαθητές πώς θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Ε.Χ.

Να τους αντιγράψουμε;

Τα νέα έρχονται απ’ έξω: Μεταρρυθμίσεις – σοκ στα εργασιακά από την κυβέρνηση της Φινλανδίας. Για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, περικόπτονται οι ετήσιες άδειες από 38 σε 30, καταργούνται δύο επίσημες αργίες και, κατά ένα ποσοστό, η αμοιβή των Κυριακών. Η πρώτη ημέρα ασθενείας δεν πληρώνεται, ενώ στις υπόλοιπες θα καταβάλλεται το 80%.

Τα διαβάζω και, αν θέλετε, τα κατανοώ. Δεν τολμώ να εισηγηθώ την αποδοχή τους, ή, έστω, και την μερική εφαρμογή τους στους δικούς μας, κυβερνητικούς και μη, γιατί κινδυνεύω να αντιμετωπίσω χλεύη και ειρωνεία. Ασε που μπορεί να προκύψει υψωμένο και κανένα… σκουπόξυλο. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου! Διακατέχομαι όμως και από μία μικρή αισιοδοξία. Μήπως μια υπηρεσιακή κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση στο όλο θέμα, χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις, αν και φοβάμαι πολύ τις συνδικαλιστικές… επαναστάσεις.

Επειδή είμαι φιλύποπτος, προσδιορίζω ποια απάντηση θα λάβω. Κύριε… μιλάτε για όνειρα θερινής νυκτός!

ΚΑΝ

Αντιδράσεις

Για τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι έχει συγκληθεί η αναβληθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Στη συνεδρίαση δεν έχει προσκληθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας, παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έκανε δεκτή την προσφυγή του κατά της απόφασης για την αντικατάσταση του φορέα στο διοικητικό συμβούλιο.

Ηδη η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, με εξώδικο που κοινοποίησε στη διοίκηση της επιχείρησης, προειδοποιεί ότι με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες, που δεν οδηγούν μόνο σε ακύρωση των αποφάσεων που θα ληφθούν αλλά και σε ποινική και πειθαρχική τιμωρία του αντιπροέδρου.

Με ένσταση στην Αποκεντρωμένη για την ακύρωση των αποφάσεων, προειδοποιεί και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας, Κώστας Γαργάλας. Διευκρινίζει μάλιστα ότι η ευθύνη είναι της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ που συγκαλεί συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου. Ο ίδιος δηλώνει αντιδρών που αμύνεται απέναντι στην παρανομία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου