ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη Σκόπελο

στη-σκόπελο-377311

Στη Σκόπελο

Στο νησί της Σκοπέλου κάνει διακοπές ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός εθεάθη μαζί με την παρέα του να κάνει βόλτες στο νησί, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Οι Σποράδες πάντως αναδεικνύονται σε αγαπημένο προορισμό του ΓΑΠ χρόνια τώρα.

Κείμενο

Η Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου, ψήφισε παρών στο μνημόνιο, ενώ χθες υπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές κείμενο υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας πρωτοβουλίες. Αυτοί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα μας τρελάνουν τελικά. Την έννοια της ενότητας την αντιλαμβάνεται ο καθείς… ανάλογα με τα δικά του πιστεύω.

Εντονη δραστηριοποίηση

Σε συνεχή λειτουργία με στόχο να επιλύει τις στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει στις συναλλαγές μετά την τραπεζική αργία και την εφαρμογή των capital controls βρίσκεται το ΤΕΕ Μαγνησίας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο μάλιστα την τελευταία εβδομάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει το θέμα των αμοιβών για την έκδοση πολεοδομικών αδειών. Η δραστηριοποίηση για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων συνεχίζεται παρά την καλοκαιρινή ραστώνη. Την ερχόμενη εβδομάδα στο ΤΕΕ θα υπάρχει διαθέσιμη υπάλληλος και για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μηχανικών για την αλλαγή ασφαλιστικής κλίμακας.

Αναλαμβάνει επικεφαλής

Σάρκα και οστά θα πάρει το Κίνημα Πολιτών, καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε από το Σεπτέμβρη. Οι προετοιμασίες για την επανεργοποίηση του κινήματος φαίνεται ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς από τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και σύντομα θα υπάρχει οργανωμένη δραστηριοποίηση. Επικεφαλής του κινήματος προτάθηκε να είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανταποκρίνεται θετικά.

Αλλαξαν σχέδια

Μεγάλος αριθμός Ελλήνων τουριστών ταξιδεύουν τις τελευταίες εβδομάδες στις Σποράδες για ολιγοήμερες διακοπές. Κυριολεκτικά τα πλοία της γραμμής κατακλύζονται από Έλληνες. Φαίνεται ότι αρκετοί πολίτες άλλαξαν την τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους για ακύρωση διακοπών και αναζητούν παραθεριστικούς προορισμούς έστω και για διακοπές λίγων ημερών.

Προβολή

H ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας εντάσσεται στις προτεραιότητες των αρμοδίων για την τουριστική προβολή της περιοχής μας. Κατά γενική ομολογία οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε ετήσια βάση ενισχύουν δεόντως την τοπική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντική η ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Απόδραση στα πέριξ

Αδειασαν οι δρόμοι της πόλης λόγω της μαζικής εξόδου των εκδρομέων από το κλεινόν άστυ. Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων δεν επιτρέπουν πλέον τις πολυήμερες διακοπές, αλλά μικρές «αποδράσεις» που γεμίζουν τις μπαταρίες, με το λιγότερο δυνατό κόστος, σε συνδυασμό πάντα με τις υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν την αναζήτηση δροσιάς στα πέριξ.

Το βάρος της αποτυχίας;

Αν η αποτυχία ή η επιτυχία είναι συνέπεια ενέργειας, τότε οι 17 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν λόγο να απολογούνται και αναφέρουν πως: «αισθάνονται το βάρος της αποτυχίας τους».

Απέτυχαν γιατί συμμετείχαν σε μια οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις; Ουδέποτε ανελήφθη τέτοια πρωτοβουλία.

Απέτυχαν γιατί έπρεπε να τιμήσουν την εντολή του ελληνικού λαού, να βρουν εναλλακτικές πολιτικές και να σκίσουν τα μνημόνια; Όχι φυσικά.

Τον ελληνικό λαό, ελάχιστα ενδιαφέρει αν οι συγκεκριμένοι κόπτονται για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε όλοι και όλες μαζί, να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο απεμπλοκής για το τώρα και για το άμεσο μέλλον, καθώς και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της ευρωζώνης, της ευρωπαϊκής Αριστεράς, της πορείας μας από δω και μπρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεκδικήσει την ψήφο του λαού με ένα πρόγραμμα που θα προκύψει από το συνέδριο και θα ανταποκρίνεται στη νέα κατάσταση και στους προγραμματικούς και στρατηγικούς του στόχους», αναφέρουν σε κοινό κείμενο βουλευτής μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Μαγνησίας, Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου.

Ε, καλά, μην ξανακουράζεστε. Πάρτε μερικές ανάσες…

Η «αγελάδα» του Νοτίου Πηλίου

Ξαπλώστρες, τραπεζοκαθίσματα, χρήση κοινόχρηστων χώρων από διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις σε μια τεράστια παραλιακή ζώνη από το Μαλάκι μέχρι το Τρίκερι και στο Αιγαίο από το Νεοχώρι μέχρι τον Πλατανιά.

Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα παραχωρούνται με το αζημίωτο από το Δήμο Νοτίου Πηλίου σε επιχειρήσεις, οι οποίες καταβάλουν και φόρο επί του τζίρου.

Τα έσοδα τεράστια, αν συνυπολογίσει κανείς τα μηδενικά έξοδα της Δημοτικής Αρχής Φορτούνα.

Στην Άφησσο, παρά τα χιλιάδες ευρώ που εισπράττει ο Δήμος, δεν υπάρχει ούτε μια ενέργεια που να καταδεικνύει την ελάχιστη ανταποδοτικότητα.

Στενοί δρόμοι χωρίς ρύθμιση κυκλοφορίας, παντελής έλλειψη δημοτικών χώρων στάθμευσης, έλλειψη βασικής καθαριότητας και ευπρεπισμού.

Η αδιαφορία στο μεγαλείο της, αλλά το Ταμείο του Δήμου να ’ναι καλά.

Κι ας στριμώχνονται σαν τα κοπάδια, σε όλη την Άφησσο χιλιάδες επισκεπτών, κι ας προκαλούνται καθημερινά προβλήματα στην κυκλοφορία, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τα καυσαέρια, τα κορναρίσματα κ.α.

Μηδενικές υπηρεσίες στους πολίτες, αδιαφορία για την ανάπτυξη της περιοχής, μεγάλο ενδιαφέρον μόνο για το Ταμείο του Δήμου.

Αξεπέραστοι…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου