ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρύπανση ανάλογα με το ρυπαντή

ρύπανση-ανάλογα-με-το-ρυπαντή-512909

Ρύπανση ανάλογα με το ρυπαντή

Η περιβαλλοντική επιβάρυνση δεν προκύπτει τυχαία. Το γνωρίζουν στη ΔΕΥΑΜΒ με τα δεκάδες προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει με το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων (δίκτυο – εγκαταστάσεις).

Το γνωρίζουν και οι πολίτες που δυστυχώς βλέπουν τους ρυπαντές να κυκλοφορούν στην πόλη σαν να μην γνωρίζουν τίποτα για το περιβαλλοντικό έγκλημα, σαν να μην είχαν ευθύνη και συμμετοχή στην καταστροφή του περιβάλλοντος που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Γνωρίζουν και τα οικόσιτα παπαγαλάκια που στο παρελθόν απολάμβαναν τις περιστροφές και τις βουτιές στο βούρκο και τη χαβούζα και σήμερα ενοχλούνται.

Η ΔΕΥΑΜΒ διαχρονικά έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων μόνο με τεχνικοοικονομικά κριτήρια.

Υπάρχει όμως και η περιβαλλοντική διάσταση κι αυτή θα πρέπει να κυριαρχήσει στο νέο προγραμματισμό.

Επιτέλους το κατάλαβαν

Μετά τον ορυμαγδό δηλώσεων και τις έντονες διαμαρτυρίες, αποσύρεται η εισήγηση προς το Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια, που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο λαχνός… να το ανακοινώσει έπεσε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνική Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη. Επιβεβλημένη η αλλαγή πλεύσης, διότι είχε ξεσηκωθεί πολύς κόσμος και ντουνιάς.

Βρε καλώς τα παιδιά

«Εχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου «με ένα άρθρο και ένα νόμο» είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και γι’ αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη». Αρχισε και η Ζωή τις κωλοτούμπες… και το σκίσιμο του μνημονίου έγινε σχήμα λόγου… Βρε καλώς τα παιδιά.

Για τα λύματα

Επειδή το θέμα με τα λύματα στον Παγασητικό είναι πολύ σοβαρό, εάν μη τι άλλο οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν όλη την αλήθεια και όχι ό,τι κρίνεται απαραίτητο να ειπωθεί στις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία αφενός και αφετέρου να δημιουργεί ενδεχομένως την εσφαλμένη εικόνα ότι ο Παγασητικός έχει μετατραπεί σε μία τεράστια «χαβούζα» ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Το σημειώνουμε αυτό διότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» των γνωστών «περιβαλλοντολόγων» που δεν χάνουν ευκαιρία να φτάσουν ακόμη και στην κινδυνολογία προκειμένου να βρει επιβεβαίωση η άποψή τους. Ως εκ τούτου σήμερα κιόλας το πρωί -και όχι στις 5 το απόγευμα- ο Δήμος Βόλου με τη ΔΕΥΑΜΒ και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, θα αποσαφηνίσουν το όλο θέμα στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά «ντεσού». Καιρός να τα μάθουμε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου