ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλες πηγές

αλλες-πηγές-528002

Αλλες πηγές

Μπορεί να το επισήμανε με κομψό τρόπο ο Απόστολος Παπαδούλης στην ημερίδα για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, όμως πράγματι μέχρι να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ δεν μπορούν οι επιχειρηματίες του κλάδου να μένουν με σταυρωμένα χέρια, όταν ειδικά υπάρχουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους. Εναλλακτικές υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και θέληση για να αξιοποιηθούν.

Β.Κ.

Πρέπει να λάβουν μέριμνα

Το λένε και το επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα. Η βλάστηση λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων είναι πλούσια. Ειδικά στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή και τη Β’ τα οικόπεδα πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστούν από τους αρμόδιους φορείς. Πρέπει να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Διαφορετικά η εκδήλωση πυρκαγιάς μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Κ.Μ.

Δεν απέχουν

Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις διεκδίκησαν χθες οι λιμενεργάτες Βόλου. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι οι εξελίξεις στα κεντρικά λιμάνια της χώρας δεν απέχουν και τόσο μακριά από το λιμάνι του Βόλου… Ζητούν λοιπόν να γίνουν οπωσδήποτε οι απαραίτητες προσλήψεις. Οι εργολάβοι αργά, αλλά σταθερά, πολλαπλασιάζονται.

Κ.Μ.

Μήνυμα

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ αποτελεί προάγγελο νέας συμφωνίας λαιμητόμου για το λαό, νέου «μνημονίου» και ότι με την κοινή δήλωση ανακοίνωσαν ουσιαστικά τη νέα επέλαση που θα πατήσει ως συνέχεια πάνω στους νόμους που οικοδομήθηκε ο σφαγιασμός των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για τις δήθεν κόκκινες γραμμές, είναι αέρας κοπανιστός». Δεν ξέρω εάν οι σχέσεις Τσίπρα – Γιούνκερ θα συνεχίσουν να είναι καλές, αλλά ένα σφίξιμο το έχουν μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών. Ανοιξαν οι ορίζοντες της τοπικής συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ… Είπαμε Κυβέρνηση Αριστεράς, δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαρί ο Κων. Στεργίου.

Β.Κ.

Εξομάλυνση

Σε χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με πέρυσι θα κυμανθεί ο Μάιος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρης Διαμάντη, η οποία τονίζει ότι μόνο εάν επέλθει η πολυπόθητη εξομάλυνση σε οικονομικό επίπεδο, θα υπάρξει ανάκαμψη και στον τουρισμό. «Εάν αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα και επέλθει σταθερότητα, θα αναστραφεί το κλίμα» σχολιάζει η ίδια, καθιστώντας σαφές ότι ο τουρισμός επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις.

Γ.Υ.

Γιατροί σε …ασφυξία

Απλήρωτοι από τον Γενάρη, όταν και προσελήφθησαν στο πρώην ΙΚΑ Βόλου, παραμένουν οι επικουρικοί γιατροί που δουλεύουν τζάμπα στο ΠΕΔΥ!

Η κοροϊδία που «έφαγαν» όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει προηγούμενο αλλά δυστυχώς η τραγική κατάσταση συνεχίζεται.

Σε επίσχεση λοιπόν οι επικουρικοί, επίσχεση ετοιμάζουν και οι Νοσοκομειακοί που κάνουν τζάμπα εφημερίες, απλήρωτοι και οι νοσηλευτές που δουλεύουν τζάμπα αργίες και νύχτες.

Αν προστεθούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, επίσης απλήρωτοι καθώς και οι φαρμακοποιοί, επίσης απλήρωτοι, σχηματίζεται ένα δημόσιο σύστημα υγείας που ζητάει δωρεάν παροχή υπηρεσιών αλλά τις ίδιες υπηρεσίες τις πουλάει στα ασφαλιστικά ταμεία!!!

Α.Φ.

Μερικά μηδενικά παραπάνω

Λίγο διήρκησε η χαρά του Ο.Λ.Β., αν διάβασε στο χθεσινό μας φύλλο ότι το πρόστιμο που του επιβάλλει ο Δήμος είναι της τάξης των 6.700 ευρώ.

Πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Η πραγματική λυπητερή που παρέλαβε ο Ο.Λ.Β. είναι με μερικά μηδενικά παραπάνω: 6.700.000 ευρώ.

Και είναι από τις περιπτώσεις που τα… μηδενικά που μπαίνουν πίσω από τους αριθμούς κάνουν τη διαφορά.

Ε.Χ.

Τυπικά

Τυπικά περιμένει την απόφαση της ΚΕΔΕ η δημοτική αρχή Βόλου για να εισάγει με θετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Γιατί σε επίπεδο Βόλου, η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη. Κι όχι τώρα, μήνες πριν, όταν ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος μιλούσε για οικονομικό πόλεμο που βιώνει η χώρα και για την ανάγκη στήριξης της Κυβέρνησης στη μάχη που δίνει.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου