ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μήπως;

μήπως-530623

Μήπως;

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας φαίνεται ότι έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης και οι εργαζόμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις διαρκείας, όπως προειδοποιούν, καταγγέλλοντας μάλιστα την Κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα ποιεί μετεκλογικά. Ισως γι’ αυτό και ακόμη δεν έχουν οριστεί οι νέες διοικήσεις και στο τιμόνι των Οργανισμών Λιμένων παραμένουν οι παλαιοί, βλέπε Γιάννης Πρίγκος για παράδειγμα στον ΟΛΒ, ενώ στη σειρά περιμένουν… αρκετοί ενδιαφερόμενοι, όπως ο Νίκος Ντόκος που δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι έχει προϋπηρεσία… στο λιμάνι.

Β.Κ.

Δεν επιλέχθηκε

Απούσα είναι η Μαγνησία από τις περιοχές που επιλέχθηκαν για να ενισχυθούν μέσω ΕΣΠΑ σε ποσοστό έως και 60% το λιανικό εμπόριο και η παροχή υπηρεσιών με επενδύσεις προϋπολογισμού έως 300.000 ευρώ. Οι περιοχές που εντάχθηκαν στα προγράμματα είναι οι Φωκίδα, Καβάλα, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Πιερία. Ισως υπάρξει μέριμνα για το Νομό μας σε άλλους τομείς, όμως το λιανικό εμπόριο δεινοπαθεί…

Κ.Μ.

Προχειρότητα

Δεύτερη ημερίδα διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Μαγνησίας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει σχετική εκδήλωση και το Επιμελητήριο. Τα θέματα που προκύπτουν για τους επαγγελματοβιοτέχνες σχετικά με τη ρύθμιση είναι πολλά. Η προχειρότητα των ρυθμίσεων δεν βοηθά να μπει τάξη στο θέμα.

Κ.Μ.

Και το ΜΕΤΑ

Υποψιάζομαι ότι μετά το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε χθες το βράδυ και έκοψε κάθε συζήτηση περί ασφαλιστικού και εργασιακών «κόντρα» στα όσα συζήτησαν Τσίπρας και Γιούνκερ, θα έχουμε και νέα «επίθεση» από την παράταξη ΜΕΤΑ που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάει να κλείσει ένα μέτωπο η Κυβέρνηση και ανοίγουν άλλα δέκα στο εσωτερικό της. Αντε να λυθεί μετά ο γόρδιος δεσμός.

Β.Κ.

Με ενδιαφέρον

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε ο π. δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Richard Swinburne, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό της Μητρόπολης. Ο π. δήμαρχος Βόλου είχε εγκάρδια συνομιλία με το διακεκριμένο Ακαδημαϊκό, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπό του και την επιστημονική δράση που αναπτύσσει σε διεθνές επίπεδο.

Γ.Υ.

Γιατί κρίση τώρα;

Διάφορες ερμηνείες, πολλές προσεγγίσεις, κυρίως προβληματισμό για την περίοδο εκδήλωσης, προκάλεσε η επεισοδιακή συνέντευξη που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στο Δημαρχείο Βόλου.

Το …καζάνι σιγοέβραζε από μέρες και την παραμονή της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Αχ. Μπέος, δεν έκρυψε την ενόχλησή του σχολιάζοντας πως δεν γνώριζε και πολλά για την επικείμενη συνέντευξη του κ. Αγοραστού στο Δημαρχείο, πως δεν είχε προσκληθεί (στο Δημαρχείο του !!!) κ.α.

Δυστυχώς, ο Περιφερειάρχης, επέμενε σε μονόπρακτο εκτός έδρας.

Ο μονόλογος για τα έργα και τις ημέρες του στη Μαγνησία, σίγουρα δεν εξυπηρέτησε διακηρυγμένες αρχές για συνεννόηση, συνεργασία.

«Αγαλματάκια ακίνητα, αγέλαστα, αμίλητα» και μια έκθεση πεπραγμένων προεκλογικού χαρακτήρα, σίγουρα δεν αποτελούσαν βάση ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, αν ήταν αυτός ο λόγος της συνέντευξης.

Εξυπηρετούν κάτι, αυτή τη δύσκολη περίοδο, περιχαρακώσεις και αντιπαραθέσεις;

Α.Φ.

Λύση μηδέν για το αεροδρόμιο

Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τουρισμό στην περιοχή το 2016, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σχολιάζοντας το μηδενικό ενδιαφέρον για σύσταση φορέα διαχείρισης του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Υπενθύμισε ο Κων. Αγοραστός ότι η Περιφέρεια έδωσε πάνω από 700.000 ευρώ στο παρελθόν αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την τελευταία σύμβαση με την Ryainair. «Τότε ήταν άλλος δήμαρχος. Το ανέφερα σε όλους τους φορείς και τους πρότεινα να κάνουμε μία εταιρεία προβολής και διαχείρισης, αλλά κανείς δεν προσήλθε».

Μετά την παρέλευση άγονης περιόδου, ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία για το θέμα, αλλά αν δεν ληφθεί μέριμνα σε κεντρικό επίπεδο, του χρόνου θα υπάρχει πρόβλημα και με τον τουρισμό.

Να φανταστεί κανείς, ότι η νέα πρωτοβουλία, θα έχει διαφορετική αφετηρία από την προηγούμενη που προέβλεπε οικονομική συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων;

Το μοντέλο δημιουργίας μετοχικού κεφαλαίου, με αναλογική συμμετοχή διαφόρων και μάνατζμεντ από …ειδικούς, μάλλον πάσχει.

Α.Φ.

Μήνυμα ελήφθη

«Οποιος μιλάει ας έχει επιταγή», είπε ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Λεβέντης από το βήμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναφερόμενος στο αεροδρόμιο και στις «δηλώσεις χωρίς ουσία» και οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να εκδηλωθούν.

Το μήνυμα φαίνεται να έλαβε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου, που την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου και με δελτίο Τύπου επικοινώνησε την επαφή που είχε μαζί του, χωρίς επί της ουσίας να ανακοινώνει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Ο κ. Θεοδώρου εμφανίστηκε -στους διαδρόμους του Δημαρχείου Βόλου- ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Κώστα Λεβέντη και σηκώνοντας το γάντι προέτρεψε το γνωστό ξενοδόχο «να μιλάει με ονοματεπώνυμο για ανθρώπους στους οποίους αναφέρεται».

Επί της ουσίας πάντως ο Θάνος Θεοδώρου δεσμεύτηκε να «απαντήσει» με συγκεκριμένη πρόταση και θέσεις στην ημερίδα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τις προοπτικές του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Ε.Χ.

Απάντηση

Λίγο οι «καιρικές συνθήκες», λίγο η «γραφειοκρατία», λίγο το «νομικό καθεστώς», λίγο και η «ιδιαιτερότητα της παρέμβασης»…

Οι δικαιολογίες της δημοτικής αρχής για την καθυστέρηση παρέμβασης στον Αγιο Λαυρέντιο που έχει κοπεί στα δύο μετά την κατάρρευση τοιχίου αυθαίρετης ιδιωτικής περίφραξης στο κεντρικό καλντερίμι που πλέον είναι αδιάβατο.

Δύο μήνες περιμένουν οι κάτοικοι. Δεν ξέρουμε αν η απάντηση της δημοτικής αρχής τους κάλυψε…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου