ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχει εκλογές

εχει-εκλογές-532802

Εχει εκλογές

Κινήσεις εντυπωσιασμού ενόψει εκλογών καταλογίζει στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και στον πρόεδρο Τέλη Μπασδάνη, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης. Οπως ισχυρίστηκε χθες, η δραστηριότητα που πάει να δείξει δεν αποτελεί παρά επικοινωνιακή κίνηση και τίποτα περισσότερο και ότι γίνεται ενόψει εκλογών.

Κ.Μ.

Μόνο λόγια;

Στο περίμενε για την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών στις εταιρείες και τα διυλιστήρια βρίσκονται οι βενζινοπώλες. Οι πρατηριούχοι υποχρεώθηκαν και εφάρμοσαν στο σύνολό τους το σύστημα το προηγούμενο διάστημα με όποιο κόστος. Δεν είδαν, όμως, τίποτα αντίστοιχο να γίνεται εκεί όπου παίζονται τα μεγάλα συμφέροντα, μόνο ακούνε γι’ αυτά που θα γίνουν.

Κ.Μ.

Δυο – δυο

Απογαλακτίζονται σιγά – σιγά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Από τις κοινές επερωτήσεις και τις συλλογικές παρεμβάσεις των 5, πήγαμε σιγά – σιγά στις αναφορές και τις ερωτήσεις των δύο, ενώ δεν λείπουν και οι ινκόγκνιτο εμφανίσεις για διάφορα θέματα. Είπαμε «κοινή συνισταμένη» δεν μπορεί να υπάρχει σε όλα τα θέματα, ούτε στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται κανείς.

Β.Κ.

Κεσάτια

Δεν πάνε καλά τα πράγματα όσον αφορά τις εγγραφές στο ΠΑΣΟΚ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ν.Ε. στο Βόλο και του Γραμματέα Λάμπρου Νούση, η «συγκομιδή» δεν είναι η αναμενόμενη για αυτό και ήδη επεξεργάζονται διάφορα σχέδια προκειμένου να προσελκύσουν -ειδικά- νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ. Πως όμως να γίνει αυτό άμα βλέπει κανείς στην τηλεόραση να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Κεγκέρογλου, η Χριστοφιλοπούλου και ο Γ. Κουτσούκος που έχουν χρεωθεί με πολιτικές που έδιωξαν μακριά τον κόσμο;

Β.Κ.

Ο ανώνυμος υπουργός

Διάβασα ότι η Κυβέρνηση κάνει λόγο για προβοκάτσια και επικρίνει την εφημερίδα που φιλοξένησε ρεπορτάζ για υπουργό που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό. Διάβασα μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος υπουργός το διέψευσε «ανωνύμως» και απείλησε με μηνύσεις εάν αποκαλυφθεί το όνομά του. Πρωτόγνωρα πράγματα, γι’ αυτό καλό θα είναι η ίδια η Κυβέρνηση που απαιτεί να λάμψει η αλήθεια από την εφημερίδα, να ζητήσει από τον υπουργό της να βγει δημόσια με το όνομά του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εμφανιζόμενος και όχι κρυπτόμενος.

Β.Κ.

Προτεραιότητα από τα …αριστερά

Πολιτική προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, τα οικονομικά των οποίων βρίσκονται στα τάρταρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, χωρίς όμως να δώσει ακριβή στοιχεία σχετικά με το πόσο μπορεί να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στο ΕΣΥ.

Οι τρέχουσες ανάγκες για το ΕΣΥ σήμερα ανέρχονται σε 1,380 δισ. ευρώ, ποσό που δεν περιλαμβάνει τη μισθοδοσία. Αισθανόμαστε άσχημα που το προσωπικό των νοσοκομείων είναι πιεσμένο, επεσήμανε ο κ. Ξανθός, ανακοινώνοντας ότι μέσα στο Μάιο θα υπάρξει μία κανονικότητα των πληρωμών των εφημεριών για το 2015. Ηδη τον Απρίλιο, πληρώθηκαν, όπως είπε, οι εφημερίες τριών ετών 2012, 2013 και 2014. Εχουμε δώσει το κοινωνικό μας στίγμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αμφισβητούμενος έντονα από το ΠΑΜΕ που μιλάει για κοινωνική ασφυξία στο ΕΣΥ.

«Το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2015 τα νοσοκομεία έλαβαν συνολικά τακτική κρατική χρηματοδότηση 43,3 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχαν λάβει 229,6 εκατ. ευρώ, που και αυτά δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες.

«Αντί να εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, η συγκυβέρνηση δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, που μείωνε κατά 22,9% την ήδη ανεπαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Τώρα, η συγκυβέρνηση προχωρεί ακόμα περισσότερο τις περικοπές. Καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος της ήδη κουτσουρεμένης χρηματοδότησης που προβλέπει ο μνημονιακός προϋπολογισμός που είχε ψηφισθεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Κι αυτά κατά προτεραιότητα…

Α.Φ.

Οι …ράμπο του Στρατούλη

Κυνήγι στην αδήλωτη και μαύρη εργασία, (ναι πάλι) θα ξεκινήσει το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο να τη χτυπήσει στη ρίζα της όπως και την εισφοροδιαφυγή.

Για το λόγο αυτό, κλιμάκια από τις διοικήσεις μεγάλων ασφαλιστικών Ταμείων αναμένεται να ξεκινήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς στις αρχές Ιουνίου, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή θέλει να δώσει καίριο χτύπημα στην εισφοροδιαφυγή, θεσπίζοντας ένα σύστημα διαφάνειας στο κομμάτι της αγοράς εργασίας.

Λαμπρά.

Ας εξηγήσει τώρα ποιοι θα στελεχώσουν τα κλιμάκια όταν στις υπηρεσίες έχουν μείνει μόνο γραφεία και καρέκλες.

Ας εξηγήσει επίσης ποιο σχέδιο είχε επεξεργαστεί στην Αντιπολίτευση βλέποντας τα …στραβά των ΣαμαροΒενιζέλων και θα το εφαρμόσει τώρα για να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή σε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα όπως τουριστικές περιοχές κ.α.

Χωρίς δημιουργικές ασάφειες περί επαναστατικότητας, κυρίαρχου λαού κ.λ.π.

Α.Φ.

Ερώτημα

Ενας τοίχος κατέρρευσε και ο Αγιος Λαυρέντιος «κόπηκε» στα δύο. Δύο μήνες είναι αποκλεισμένο το χωριό. Και το ερώτημα που υποβάλλουν οι κάτοικοι προς το Δήμο Βόλου είναι εύλογο: «Αν αυτό συνέβαινε στη Δημητριάδος, ο Δήμος θα άφηνε τα μπάζα καταμεσής του δρόμου για δύο μήνες;».

Ε.Χ.

Φωτογραφίες

Οι κάτοικοι πάντως του Αγίου Λαυρεντίου έχουν κρατήσει ως αναμνηστικό τις φωτογραφίες όσων στελεχών της δημοτικής αρχής πήγαν και γύρισαν από το χωριό και λύση στο πρόβλημα δεν έδωσαν.

Από τον… Αννα στον Καϊάφα τους παραπέμπουν το τελευταίο διάστημα. Και η ζωή συνεχίζεται σε ένα χωριό που ο «πάνω μαχαλάς» δεν επικοινωνεί με τον «κάτω μαχαλά».

Ε.Χ.

Σκουπίδια

Αλήθεια τι γίνεται με την περίφημη μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων; Κατέληξε ο Δήμος Βόλου σε απόφαση για τη μορφή που θα πάρει η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων;

Κι αν ναι, τι το φυλάει; Για kinder έκπληξη;

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου