ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν το διανοούμαι

δεν-το-διανοούμαι-534837

Δεν το διανοούμαι

Εάν διανοηθώ ότι θα δω σφιχτοδεμένα με θηλιές μέλη των ΑΝΕΛ στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα τρελαθώ. Και το λέω αυτό διότι κάτι ανάλογο έκαναν χθες ΑΝΕΛίστες στον Ι. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσουν προφανώς την αντίδρασή τους στα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Πάνο Καμμένο. Εχει τελικά χαθεί το μέτρο σε κάποια πράγματα ένθεν κακείθεν και το επισημαίνω αυτό διότι από χοντράδες τόσο του κ. Καμμένου, όσο και του Ι. Μπουτάρη… χορτάσαμε.

Β.Κ.

Μην βιάζονται

Για όσους πάντως ποντάρουν ότι ο Κώστας Καραμπάτσας ετοιμάζει βαλίτσες, τους λέω να μη βιάζονται διότι στην Αθήνα και δη στο Υπουργείο Υγείας έχουν πολύ καλή γνώμη για το πρόσωπό του και το έργο του στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς και έργα σημαντικά προχώρησαν και επανήλθε η ηρεμία στο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, με το οποίο υπήρχε μία συνεργασία για να δοθούν λύσεις όπου υπήρξε ανάγκη. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι μόνο προσωπική αλλά και γενική, ενώ η επιλογή να παραιτηθεί, κατέδειξε ότι το μόνο που δεν τον νοιάζει είναι να διεκδικήσει… το πόστο με την έννοια της απλής παραμονής σε μία καρέκλα.

Ν.Τ.

Νέα τάξη πραγμάτων

Στη νέα τάξη πραγμάτων που χαράσσει η νέα διακυβέρνηση, περιλαμβάνονται εκτός από τους βουλευτές και οι συνεργάτες τους, που είναι πανταχού παρόντες και παρούσες. Από τις τοπικές διαδηλώσεις μέχρι και τις υπουργικές επισκέψεις, συνοδεύουν βουλευτές, φωτογραφίζονται με υπουργούς και κυβερνητικούς συμβούλους σε σημείο που να αισθάνεται κανείς την ανάγκη να αναφωνήσει «Αλήθεια ποιος είναι εκείνος δίπλα στην…». Είπαμε νέα τάξη πραγμάτων, αρκεί να μην αισθάνονται ότι ως σύμβουλοι μπορούν και να νομοθετούν, εκτός από το να εκφέρουν άποψη επί παντός επιστητού. Χρειάζεται προσοχή.

Β.Κ.

Γερό σκαρί

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και πάλι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Η Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) του απερχόμενου προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση με 40,7% αν και είδε σημαντική υποχώρηση στα ποσοστά της. Δεύτερη δύναμη η ΔΑΣ (ΚΚE), ενώ ακολουθεί η ΜΕΤΑ (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) με 19,70%,, στην τέταρτη θέση παρέμεινε η ΔΑΚΕ (ΝΔ) και τέλος οι Αγωνιστικές Κινήσεις που κέρδισαν μόνο μία έδρα. Παρά τα σκαμπανεβάσματα ο Μπαλασόπουλος αποδεικνύεται «γερό σκαρί».

Β.Κ.

Μοναδικής ευφυΐας…

Γελάσαμε πάλι με το μέτρο πληρωμής ποσών άνω των 70 ευρώ με κάρτα σε διάφορα νησιά, μεταξύ των οποίων και δικά μας στις Β. Σποράδες.

Η υποχρεωτική χρήση κάρτας για συναλλαγές άνω των εβδομήντα ευρώ, ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες δεν χορηγούν μηχανήματα χρέωσης καρτών (POS) στις επιχειρήσεις με μικρό τζίρο και πως στα αντίμετρα διαφυγής εξετάζεται το «σπάσιμο» των συναλλαγών σε μικρότερα ποσά από τα 70 ευρώ, όπως επιτυχημένα γίνεται με την κατάτμηση απευθείας αναθέσεων από Δημάρχους κ.α.

Και χρειαζόταν τόσο μυαλό για τα μέτρα;

Α.Φ.

Θρήνος για το φρικτό έγκλημα

Θρήνο και αποτροπιασμό στα social media έχει προκαλέσει το έγκλημα δίχως προηγούμενο της 4χρονης Αννυ.

«Μου είναι αδύνατον να επεξεργαστώ την πληροφορία. Δεν μπορώ να επιτρέψω στη σκέψη μου να επαναλάβει την ιστορία που μόλις διάβασα», «ο έσχατος αποτροπιασμός. Δεν αποδίδεται αυτό το έγκλημα με λόγια», «απίστευτο», είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που γέμισαν τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων.

Απίστευτα κι άλλα εγκλήματα όπως πρόσφατα στα Παλιά του Βόλου με τη θανάσιμη παράσυρση πεζού από το ΙΧ εγκληματιών.

Αφαίρεσαν μια ζωή, τόσο απλά σαν να πατούσαν ένα στρατιωτάκι με το σιδερένιο αυτοκινητάκι τους.

Πλάκα έχει να ακούσουμε ότι περιέργως κόλλησε το γκάζι και δεν έκοβε το τιμόνι, οπότε παρασύρθηκε ατυχώς το θύμα…

Α.Φ.

Και εκτός

Σε διαγράμμιση του οδικού δικτύου, γύρω από το νέο σχολείο Καλών Νερών, προχώρησαν χθες συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Αν και η αρμοδιότητα ανήκει στους κατά τόπους Δήμους, όπως και σε άλλα θέματα όπως αποχιονισμοί, καθαρισμοί κ.λπ., η Περιφερειακή Ενότητα παρεμβαίνει επικουρικά, συνδράμοντας Δήμους και τοπικούς φορείς.

Κι εντός αρμοδιοτήτων και … εκτός, τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΠΕ είναι ευπρόσδεκτα από τους Δήμους.

Α.Φ.

Μπροστά στις κόκκινες γραμμές

Την ουσιαστική σύμπτυξη των δύο διαπραγματευτικών διαδικασιών με ορίζοντα τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο.

…Για να μην εξακολουθήσουν να συμβαίνουν τα τερατώδη γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα των πέντε τελευταίων χρόνων, ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές για μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα. Κάθε άλλη εξέλιξη επιτείνει τους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχουν ο λαός και η χώρα μας και που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

(H αλλαγή τακτικής της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ανοίγει ταυτόχρονα σοβαρότατα νέα ζητήματα με κορυφαίο το ζήτημα του χρέους. Από την έκβαση του ζητήματος αυτού εξαρτώνται όλα τα άλλα)

Φ.Τ.

Νυχθημερόν γονυπετείς προσεύχονται

Ευ. Βενιζέλος (ο εκτός ελέγχου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ): Να πει καθαρά ο κ. Τσίπρας τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες.

…Πάντως όχι αυτό που εύχεται και προσδοκά το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και ο σφοδρώς αμφισβητούμενος από δυνάμεις του ίδιου του κόμματός του Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή η άνευ όρων υποταγή στις απαιτήσεις των ξένων.

(Δυστυχώς για σένα και για τα κόμματά σας, άπαντες αναγνωρίζουν πλέον τη γενική ουσιαστική -και μοιραία- σημασία που είχαν για τη χώρα και το λαό οι πολιτικές που μαζί με το Σαμαρά υπερασπίστηκες και υπερασπίζεσαι, Βαγγέλη)

Φ.Τ.

Εκατομμύρια πλάτες

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πει στον κόσμο ότι τους κορόιδεψε.

…Το μόνο που μπορεί προς το παρόν να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο είναι ότι πολεμάει, και πολεμάει γερά, υπέρ των συμφερόντων της χώρας και του λαού, γεγονός που δεν αμφισβητείται. Εσείς όμως, κύριοι της ΝΔ, μαζί με τους κυρίους του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, πόσα εκατομμύρια πλάτες πρώην ψηφοφόρων και οπαδών μετράτε εξαιτίας της πλήρους υποταγής σας στις έξωθεν εντολές;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου