ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

με-τον-πρόεδρο-δημοκρατίας-537034

Με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ξέφυγε

Μπορεί να την έχουν χειροκροτήσει στο θέατρο, να έχει τη συμβολή της στον πολιτισμό, όμως αυτό δεν την απαλλάσσει από την ιερή υποχρέωση να μετρά τα λόγια της και να μην εκτοξεύει ύβρις και λάσπη προς πάσα κατεύθυνση, νομίζοντας ότι ο λόγος της δεν θα έχει αντίλογο. Ο λόγος για τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, που χθες κυριακάτικα σε πρωινό πάνελ του Mega ξέφυγε για μία ακόμη φορά, με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Εάν ο πολιτικός δεν έχει μέτρο, δυστυχώς τα πράγματα ξεφεύγουν.

Τους γλωσσόφαγαν

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα προσυνεδριακή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε η Ν.Ε του κόμματος στο Βόλο. Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη για τεχνικούς λόγους, ενώ πιο… πίσω πηγαίνουν όλες οι προσυνεδριακές διαδικασίες με απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη και σύμφωνα με εγκύκλιο του Γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Ήταν στραβό το κλίμα…

Κολύμβηση στα… τυφλά

Στις 11 Μαΐου θα αρχίσουν από τα αρμόδια εργαστήρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι λήψεις θαλασσινού νερού από πολυσύχναστες παραλίες, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους για κολύμβηση.

Ηδη κάποιοι λουόμενοι, απολαμβάνουν τα μπάνια τους σε Αλυκές και σε άλλες κοντινές παραλίες στο Βόλο και μέρα με τη μέρα η προσέλευση αυξάνεται.

Οπότε και δείγματα θα έχουμε στις 11 Μαΐου και τα πρώτα τεστ σε ανυποψίαστους πολίτες, που βλέπουν τα νερά καθαρά, δίχως να γνωρίζουν αν είναι κατάλληλα για κολύμβηση, και βουτάνε στα… τυφλά.

Μήπως μια πρώτη, διερευνητική δειγματοληψία γύρω στο Πάσχα, θα σχημάτιζε μια γενική εικόνα, για να μην βρεθεί κανείς προ εκπλήξεων;

Επείγουν λύσεις

Ανέτοιμοι και πάλι οι συναρμόδιοι φορείς, κατάφεραν με την ανυπαρξία τους να προκαλέσουν σοβαρότατα πλήγματα στην εικόνα της περιοχής με όσα καταγράφηκαν την Πρωτομαγιά στην έξοδο των εκδρομέων από το Βόλο προς Πήλιο (νότιος κλάδος).

Είναι απαράδεκτο να απαιτείται μία ώρα για να διανύσει κανείς με ΙΧ τη διαδρομή από Πολυμέρη – Κασσαβέτη μέχρι κόμβο παραλιακής (Αστέρια) με Περιφερειακό.

Η κίνηση της Πρωτομαγιάς και η τραγική διαχείρισή της, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύει ότι η έξοδος από Γορίτσα προς Αγριά πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα, όπως λ.χ. η μονοδρόμηση μέχρι τον κόμβο του Περιφερειακού, ώστε τα εξερχόμενα ΙΧ να χρησιμοποιούν όλες τις λωρίδες του παραλιακού δρόμου.

Από τον κόμβο Περιφερειακού μέχρι είσοδο Αγριάς, με κορύνες να διαμορφωθούν δύο ρεύματα εξόδου που θα εισέρχονται στον καθαρό από σταθμεύσεις πρώτο παράλληλο της Αγριάς κ.ο.κ.

Αντίστοιχα, τα κινούμενα οχήματα από Αγριά προς Βόλο, από τον καθαρό από σταθμευμένα οχήματα δεύτερο παράλληλο, εισέρχονται στην παραλιακή προς Βόλο από το πρατήριο της BP και ακολουθούν πορεία σε δύο ρεύματα (εναλλαγή κορυνών δηλαδή ανάλογα με φόρτους), μέχρι κόμβο Περιφερειακού με υποχρεωτική κίνηση για Βόλο μέσω Περιφερειακού κ.λπ.

Σημαντικό Α’: Ο φωτισμός του κόμβου παραλιακή – Περιφερειακός είναι ανεπαρκής.

Σημαντικό Β’: Η πινακίδα ενημέρωσης στον Περιφερειακό, μετά την έξοδο από το τούνελ προς Βόλο, δείχνει υποχρεωτική κατεύθυνση για Βόλο προς Απόλλωνος (αριστερά), καθώς η ευθεία πορεία, όπως αναφέρει, οδηγεί μόνο στη Λάρισα !!!

Προς ψεκασμένους

Πρωταπριλιά – Πρωτομαγιά, μπερδεύτηκαν πάλι οι… ψεκασμένοι με Ανατολικούς και Δυτικογερμανούς, με φίλους και εχθρούς της Ελλάδος.

Οταν όλη η Ευρώπη ασχολείται με τη νεογέννητη μπέμπα της Κέιτ Μίντλετον, όταν η La Stampa γράφει ότι στο Βερολίνο εξετάζουν σχέδιο για χρεοκοπία εντός ευρώ και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα, ορισμένοι ασχολούνται ακόμη με τις δηλώσεις του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στη Sueddeutsche Zeitung για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ηχηρό μήνυμα ή μονότονη ηχώ στην αδειανή λόγω τριημέρου, πόλη;

Εκτός κι αν πιστεύουν πως ορισμένοι θα σπάσουν το τριήμερο για να επιστρέψουν στην πόλη και να επωφεληθούν των ενδιάμεσων εκπτώσεων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου