ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσιρώνη, τη σιλικόνη…

τσιρώνη-τη-σιλικόνη-540234

Τσιρώνη, τη σιλικόνη…

Ζητήματα περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δασών και υδάτων, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, πρόκειται να συζητήσει με φορείς της Θεσσαλίας ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, σε περιοδεία που ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, συνοδευόμενος, τις δύο πρώτες ημέρες, από τον υφυπουργό επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ (αυτό έλειπε…).

Οπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΠΕΝ, την Τρίτη, 5 Μαΐου, ο Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφθεί την περιοχή της λίμνης Κάρλας και του φράγματος Τρικερίου (Παναγιώτικο), το οποίο παρουσιάζει ρήγματα και διαρροές.

Καλό είναι να φέρει μαζί του τίποτα στεγανωτικά για το φράγμα όπως αφρό πολυουρεθάνης ή διαφανή σιλικόνη μπάνιου «stop muffa».

Η τελευταία είναι σε έλλειψη;

Α.Φ.

Οπως λέμε τσίρκο

Κασετοφωνάκια, cd player, γάλα και φρατζόλες, μπαλόνια και ιπτάμενα μνημόνια -όπως απαριθμεί το THETOC έχουν κατά καιρούς διανθίσει τα «επιχειρήματα» βουλευτών κατά την ομιλία τους στη Βουλή και έχουν προσδώσει μια υψηλή δόση… θεατρικότητας στο χώρο.

Η Αννα Βαγενά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με ένα cd player και «έπαιξε» το απόσπασμα του Παναγιώτη Καλφαγιάννη λίγα λεπτά πριν πέσει «μαύρο» στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013.Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης «σήκωσε» κόκκινο μπαλόνι στην Ολομέλεια του Σώματος προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις εργαζομένων από γνωστή εταιρεία αναψυκτικών.

Η Λιάνα Καννέλη έβγαλε μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα για να καταδείξει τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών εις βάρος των Ελλήνων, ενώ δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι είχε χρησιμοποιήσει στο βήμα της Βουλής και ο επίσης ηθοποιός – βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης προκειμένου να ακούσουν οι βουλευτές με τη φωνή του Αντώνη Σαμαρά όσες δεσμεύσεις του δεν τήρησε.

Ο Γ. Μαυρίκος τέλος του ΚΚΕ εκσφενδόνισε από τα έδρανα το μνημόνιο στον Βενιζέλο. Ολα τα έχει ο μπαξές..

Β.Κ.

Ποιός χρεώνει; Ποιός πληρώνει;

Τελειωμό δεν έχει αυτό το μοναδικό ράβε – ξήλωνε στο Βόλο.

Κανείς φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να κάνει απολογισμό στους πολίτες που πληρώνουν τις ιδέες των Δημάρχων και των συν αυτώ.

Στενά τα πεζοδρόμια, μετά φαρδαίνουν, μετά πάλι στενεύουν. Ανθότοπος το τρίγωνο στην αρχή της Ιάσονος με Μπόρελ, μετά σιντριβάνι, τώρα βραχόκηπος (περίπου).

Επαρχιώτικο βραχάκι με χρυσόψαρα και βρωμολίμνη στην Πλ. Ελευθερίας, σιντριβάνι στη συνέχεια, τώρα ερείπια και συντρίμμια.

Κορύνες εδώ, όχι κορύνες εδώ.

Βάλε τους κάδους εδώ, ανακάλεσε τους κάδους από το κέντρο, ξαναβάλε τους κάδους στις εστίες.

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Κάποιος πληρώνει όμως…

Α.Φ.

Απέτυχε το μοντέλο του Αδ. Γεωργιάδη

Τουλάχιστον αποτυχημένο αποδεικνύεται το μοντέλο της πρώην ηγεσίας του Υπ. Υγείας (Αδωνης Γεωργιάδης κ.λπ.) να αποσπάσουν τα Κέντρα Υγείας από την ομπρέλα των κατά τόπους νομαρχιακών Νοσοκομείων και να τα εντάξουν όλα στην Υγειονομική Περιφέρειας της περιοχής χωρίς να συνοδευτεί η μεταφορά αρμοδιότητας με πόρους, προσωπικό κ.λπ.

Καταδικασμένο εξ αρχής το νέο σύστημα, ίσως για να καταρρεύσουν νωρίτερα τα Κέντρα Υγείας και να απαξιωθεί πλήρως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δημιούργησε ωστόσο θαυμάσιες συνθήκες ανάπτυξης ιδιωτικής ιατρικής στην επαρχία σε συνδυασμό και με το νόμο Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.

Στην προχθεσινή σύσκεψη των υγειονομικών στη Λάρισα, τα 80 Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ, ζήτησαν, με τρόπο καθολικό, να επιστρέψουν στη διοικητική δικαιοδοσία των νομαρχιακών νοσοκομείων.

Πολλές και οι διαμαρτυρίες για το προσωπικό της ΥΠΕ που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της διοίκησης των Κέντρων Υγείας.

«Εδώ επικοινωνούν με τα διπλανά γραφεία στην 5η ΥΠΕ με εξερχόμενα έγγραφα και πρωτόκολλα ή δεν πάνε στα γραφεία τους, έχουν άλυτα ζητήματα στην ΥΠΕ, θα δώσουν λύσεις σε καυτά προβλήματα μονάδων υγείας πρώτης γραμμής»; απόρησαν στελέχη της δημόσιας υγείας στις επισημάνσεις τους προς τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή.

Α.Φ.

«Η τιμωρία παραμένει καθήκον της εργατικής τάξης»

Στο περιστατικό ξυλοδαρμού αλλοδαπού στο νησί Τρίκερι, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και καταγγέλλει «τη φασιστικού τύπου επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά εργάτη Αλβανικής καταγωγής στο νησί Τρίκερι την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση κατά του ίδιου εργάτη μέσα σε δύο χρόνια. Η πρώτη μήνυση κατά των δραστών αποσύρθηκε κατόπιν …πιέσεων.

Η δεύτερη επίθεση οργανώθηκε από ομοεθνείς ώστε να παρουσιαστεί ως ξεκαθάρισμα οικονομικών διαφορών που όμως δεν υπάρχουν.

Η καταγγελία δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Νοτίου Πηλίου βρήκε τη συνηθισμένη «οργισμένη» άρνηση των φασιστών που δηλώνουν αμέτοχοι στην επίθεση και απειλούν ως συνήθως με μηνύσεις που εφόσον υποβληθούν θα εκδικαστούν στα δικαστήρια του Βόλου.

Οι επιθέσεις είναι ολοφάνερα συντονισμένες και στοχοποιούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και άλλα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν πως οι ναζιστές δεν νικιούνται με ψήφους.

Η τιμωρία παραμένει καθήκον της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που ξερνάει νέους δεσμοφύλακες στο νησί της εξορίας».

Η θεωρία των άκρων δηλαδή.

Οι φασίστες θα βαράνε όποιον θέλουν και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα θα αναλαμβάνει την τιμωρία τους !!!

Ή με τον χασάπη ή με τον τιμωρό;

Κάτι σε ποιο αναίμακτο μήπως;

Για να μην κουράζει η μελανέρυθρη διχρωμία

Α.Φ.

Κακός σύμβουλος η εμπάθεια

Κύριε ΚΠ. Εκτός από… αντιΦΤ, μήπως είστε και αντιαριστερός, αντικομμουνιστής ή ο,τιδήποτε ανάλογο;

Φ.Τ.

Οι τρεις καμπαλέρος

Γ. Δραγασάκης: Αισιόδοξος για συμφωνία αρχές Μαΐου.

…Το ερώτημα τού τι πρέπει να περιέχει αυτή η συμφωνία, που είναι τόσο σημαντικό για το λαό, χάνει εντελώς τη σημασία του όταν τίθεται στους Σαμαρά, Βενιζέλο, Θεοδωράκη: η ύπαρξη του ερωτήματος προϋποθέτει τη συνεχιζόμενη αναγνώριση αυτού που κατά τη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία πρέπει να εξαφανιστεί: του συμφέροντος του λαού. Η με όλα τα μέσα πίεση τών Σαμαρά, Βενιζέλου, Θεοδωράκη προς την κυβέρνηση να υπογράψει ουσιαστικά άνευ όρων τη συμφωνία με τους δανειστές το αποδεικνύει.

Φ.Τ.

Αυτή η υπόθεση έχει ζουμί

Τυπικές, λέει, οι χειραψίες Τσοχατζόπουλου με Σημίτη – Βενιζέλο.

…Βρε, καλώς τα παιδιά! Μα πού συναντήθηκαν όλα μαζί; Πού αλλού; Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τα εξοπλιστικά προγράμματα! Μαζί και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου! Σχεδόν το όλον ΠΑΣΟΚ!

Φ.Τ.

Στις προσταγές σου, εφέντη μ’

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρέσει στο… Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη κύριο Βάιντμαν.

…Τότε να σας παραδώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, κύριε! Να γίνονται όλα όπως θέλει ο Σόιμπλε, όπως συμφέρει τη Γερμανία, όπως γινόταν κατά τα πέντε τελευταία έτη, ξέρετε εσείς!

Φ.Τ.

Ο αρτίστας

Βλέπει «απομάκρυνση της Ελλάδας από την ΕΕ» ο Σαμαράς. (Κι επάνοδό του στην εξουσία, προφανώς).

…Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται, ακόμα και αν για να τα αποκτήσει πρέπει να πληγεί βάναυσα το συμφέρον του λαού και της χώρας!

(Τέλος πάντων, στη ΝΔ ο Σαμαράς είναι ο αρτίστας, είναι μαζί με τον Αδωνι και το Βορίδη ο ακροδεξιός άνεμος που θα σαρώσει το τέρας του αριστερού λαϊκισμού και θα αποκαταστήσει εντός της χώρας το θέλημα των σεβαστών προτεκτόρων. Να τον προσέχουμε για να έχουμε!)

Φ.Τ.

Είδα ένα όνειρο…

Οπως ξεκίνησε ένα λόγο του, μιλώντας στους Μαύρους της Αμερικής, ο μακαρίτης Μάρτιν Λούθερ Κιγκ «Εχω ένα όνειρο», εννοώντας την ισότητα των δικών του με τους με τους λευκούς, έτσι κι εγώ είδα ένα όραμα χθες βράδυ. Παράγοντες του Δήμου ξηλώνανε το τετράπλευρο σιντριβάνι στην πλατεία και στη θέση του να ανεγείρουν ένα καινούργιο. Ηταν ακριβώς σαν το παλιό, κυκλικό, με αρκετή διάμετρο, με αγκωνάρια γύρω – γύρω για να δένουν ακριβώς με τα τοιχία των δέντρων, πίδακες να εκτοξεύουν νερό, μικρά ψαράκια να παιχνιδίζουν. Ακόμα, δίπλα, μικρά παιδάκια να τα ταϊζουν ψαρικές τροφές.

Σε δεύτερη φάση άλλο όνειρο. Ανθρωποι του Πανεπιστημίου μας να έχουν εκπονήσει γεωπονικό σχέδιο εμβολιασμού των τζανεριών και να τις μετατρέπουν σε λεμονιές. Ωσμοσα την ανθοφορία τους και άνοιξε η ψυχή μου, βλέποντας δίπλα νοικοκυρές να συλλέγουν τους καρπούς, για μια πρώτης τάξεως γευστική σαλάτα.

Δεν κράτησε πολύ το όνειρό μου αυτό και ξύπνησα. Με κατέβαλε μια αισιοδοξία. Μπας, τα όσα είδα, βγουν αληθινά;

Ο Κιγκ δολοφονήθηκε, δεν έζησε την πραγματοποίηση του ονείρου του. Εχει γούστο να το ζήσω εγώ τώρα στα γεράματά μου…

Θα παρακαλέσω το Δήμαρχο να συνεργήσει σ’ αυτό μαζί με τον Πλατειάρχη μας, το Λάμπρο. Μου λένε ότι είναι και βαθιά επιθυμία του.

Καν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου