ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε άλλο επίπεδο

σε-άλλο-επίπεδο-542510

Σε άλλο επίπεδο

Τη συμμετοχή της στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, εξασφάλισε και πάλι η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με την ισχυρή παρουσία της στις εκλογές του κλάδου και τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Κων. Λεβέντης, θα ανανεώσει τη θητεία του στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας από την ίδια θέση.

Στις εκλογές κατετάγη έβδομος πανελλαδικά με 70 σταυρούς.

Στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα που θα ακολουθήσει, πρόεδρος αναμένεται να είναι ο πρώτος σε σταυρούς Γιάννης Ρέτσος.

Α.Φ.

ΑντίΦΤιξη

Μικρό αντιΦΤ σχόλιο για να μην κουράζουμε με μακροσκελείς αναλύσεις: την περίοδο αυτή η δημοσιογραφία πρέπει να είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αντικειμενική και όχι στρατευμένη, κριτική αλλά και δίκαιη απέναντι στην εξουσία και όχι συντεταγμένη λόγω ιδεολογίας, να μην γελοιοποιεί, σπιλώνει και κακολογεί οποιονδήποτε τολμά να σκέφτεται διαφορετικά ή απλώς να σκέφτεται, να μην μετατρέπεται αυτοβούλως σε αστυνομία σκέψης, να μην εξαπολύει οιονεί θρησκευτικό ανάθεμα ή κυνήγι μαγισσών, να μην οστρακίζει απερίσκεπτα, να μην επιχειρεί μανιχαιστικά αμαλγάματα όπου φέρονται κατηγορούμενοι σύμπαντες για τις ενδεχόμενες κακόβουλες ενέργειες ορισμένων, να μην προσχωρεί σε θεωρίες συνομωσίας, να μην ενδίδει στον πειρασμό της μονοδιάστατης σκέψης / pensée unique, να μην ηθελημένα ή άθελα ανταγωνίζεται τους ζηλωτές των partizan politics, όπως πρέπει να αναλογίζεται ότι η εφημερίδα την οποία υπηρετεί δεν είναι ούτε πολυγραφημένο κομματικό έντυπο στην περίοδο της κατοχής, ούτε samizdat. Κάτι είχε πει ο Παπασαραντόπουλος το 12 : http://politicalreviewgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_6027.html.

Προσθέτω ότι η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει στις σοβαρές εφημερίδες να προετοιμάζουν τον αναγνώστη ώστε να μην σταβλίζεται μετ άλλων προσευχομένων ομοθυμαδόν, αλλά να εξατομικεύει υπεύθυνα τη στάση του και να καταλογίζει αναλογικά τις ευθύνες, χωρίς να επιζητά ή να απαιτεί άσκοπους ηρωισμούς. Και ο ρόλος των σχολιαστών – ιδίως εκτός εκλογικών περιόδων 😉 – κορυφαίος μόνο εάν ανεξάρτητος.

Άλλως βαριά πέφτουν τα ερωτήματα: είναι ο σχολιαστής δημοσιογράφος;

ΚΠ

Ολοι είχαν προσκληθεί

Στη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή είχαν κληθεί να συμμετέχουν οι σύλλογοι των νοσοκομειακών γιατρών από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας και δεν έγινε καμία εξαίρεση, έλεγαν χθες στη στήλη, εκπρόσωποι της 5ης ΥΠΕ διευκρινίζοντας ότι είναι λανθασμένη η πληροφόρηση ότι δεν κλήθηκε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας. Μάλιστα όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά την ενημέρωση για τα δρώμενα του ΓΝΒ την έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας καθώς και εκ μέρους των εργαζομένων απουσίαζε το προεδρείο του σωματείου.

Β.Κ.

Απωθημένα

Η Λαρισαία βουλευτής Αννα Βαγενά, φαίνεται ότι προφανώς έχει χρωστούμενα με τους Πασόκους, και έχασε την ψυχραιμία της μέσα στη Βουλή με αποτέλεσμα να κινηθεί εναντίον του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου. Παρεμπιπτόντως η κ. Βαγενά είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ. H ηθοποιός κυρία Αννα Βαγενά έκανε ίσως την πλέον βραχύβια θητεία που είχε ποτέ βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ορκίσθηκε βουλευτής του ΠαΣοΚ, την Κυριακή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε το μνημόνιο: «Δεν ήμουν ποτέ ΠαΣοΚ, ούτε ποτέ γνώρισα τον κ. Παπανδρέου, ούτε συμφωνούσα ποτέ με την πολιτική του ΠαΣοΚ. Απλώς έτυχε να συνεργασθώ μαζί με το ΠαΣοΚ, μετά από μεσολάβηση, ορισμένων κοινών γνωστών μας», είχε πει τότε. Αρα κρατάειχρόνια αυτή η κολόνια. Δεν είναι όμως ό,τι καλύτερο, να βλέπει κανείς βουλευτές να «πιάνονται» στα χέρια με το παραμικρό.Οσες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές να έχουν. Λέμε τώρα.

Β.Κ.

Πανσπερμία

Κατά τα ειωθότα των τελευταίων χρόνων, όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις τελικά θα είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο. Εκτός από το ΕΚΒ και το ΠΑΜΕ, συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνουν και αριστερές συλλογικότητες της πόλης, επίσης όμως στην Πλατεία Ελευθερίας. Πανσπερμία απόψεων και θέσεων όταν τα προβλήματα είναι κοινά.

Β.Κ.

Φιέστα κι άστα

Σκληρή, όπως αναμενόταν, η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λάρισα.

«Η επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή, υπουργού Υγείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Λάρισα, θύμισε τις φιέστες που οργάνωναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το θράσος τους είναι απύθμενο όταν κατακεραυνώνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λες και δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής που είτε από υπουργικές θέσεις είτε σαν γραμματέας του υπουργείου, είτε σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε, ψήφισε και εφάρμοσε αμέτρητους αντιλαϊκούς νόμους που διαλύουν το δημόσιο σύστημα για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια.

Λες και δεν είναι ο ίδιος που σήμερα δίνει εντολές νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες υγείας, που εφαρμόζει όλους τους μνημονιακούς νόμους. Λες και δεν είναι μέλος της κυβέρνησης που θεωρεί πατριωτικό καθήκον να πληρώνουμε τα χαράτσια, τους ληστρικούς νόμους, τα διόδια, που μας προτρέπει να διάγουμε «λιτό βίο» και τόσα άλλα».

Α.Φ.

Σήμα συναγερμού στον Τουρισμό

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο ΣΕΤΕ παρατηρεί μια ανησυχητική αλλαγή συμπεριφοράς όσον αφορά τις κρατήσεις δύο εκ των βασικών αγορών του ελληνικού τουρισμού, της Γερμανίας και της Αγγλίας, για το 2015.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τη γερμανική αγορά, η οποία ξεκίνησε πολύ δυναμικά κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο έως και το Δεκέμβριο του 2014, καταγράφεται πτώση στις κρατήσεις Μαρτίου 26%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, τη στιγμή που η ίδια αγορά παρουσιάζει αύξηση στις κρατήσεις 2% στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ταυτόχρονα, στη βρετανική αγορά, αν και δεν έχει καταγραφεί ακόμα αρνητικό πρόσημο, παρατηρείται μια σημαντική απώλεια μεριδίου έναντι του ανταγωνισμού.

Οπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ στη σχετική ανακοίνωση, όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας και παρατείνεται η οικονομική αστάθεια στη χώρα μας, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί περαιτέρω ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που αυτό μπορεί να επιφέρει στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, στη συμβολή στο ΑΕΠ και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Στη γενικευμένη αστάθεια, έρχεται τις τελευταίες ημέρες να προστεθεί και το μείζον ζήτημα των μεταναστών, που δυστυχώς μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στην εικόνα της χώρας μας, όσο αυτό δεν επιλύεται οριστικά».

Ανησυχία και από τον τουριστικό κλάδο;

Α.Φ.

Πού θα πάει;

Διαδήλωση κατά της σκόνης που προκαλείται εξ αιτίας των μισοτελειωμένων έργων ασφαλτόστρωσης έκαναν στη Γιάννουλη της Λάρισας.

…Πού θα πάει; Κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν και στην Αγριά που μοιάζει βομβαρδισμένο τοπίο εξ αιτίας της αργής και εξαιρετικά άθλιας αποκατάστασης των δρόμων μετά από τα έργα της αποχέτευσης. Αν δεν το κάνουν σαν τους Λαρισαίους, προκοπή δεν πρόκειται να δουν.

Φ.Τ.

Βάλτε πλάτη

Βάλτε πλάτη, Βολιώτες, να μαζευτούν τα σκουπίδια και να κοπούν τα χόρτα στους δρόμους της γειτονιάς σας. Γιατί αν περιμένετε από το Δήμο του Βόλου, θα σας φάει η βρωμιά και τα φίδια.

Φ.Τ.

Ετσι έχουν τα πράγματα

Στη διαπραγμάτευση ο Βαρουφάκης έχει την πολιτική εποπτεία, ο Τσακαλώτος το συντονισμό και ο Τσίπρας την τελική ευθύνη.

…Ε, ναι, δεν απαλλαγήκατε ακόμα από τον Βαρουφάκη, Γερμανοτσολιάδες και λοιπές τροϊκανές δυνάμεις εσωτερικού. Σας πονάει, βέβαια, πολύ, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

(Τον Βαρουφάκη τον πάμε επειδή δεν τον πάνε αυτοί. Και δεν τον πάνε γιατί αλλιώς τους είχαν μάθει ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας, ο Χαρδούβελης κ.τ.λ., που ως υπουργοί Οικονομικών υπέγραφαν αβλεπί ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους)

Φ.Τ.

Αλέξης Τσίπρας: Αν η συμφωνία είναι εκτός ορίων, δημοψήφισμα.

…Ο όρος δημοψήφισμα δεν είναι ουδέτερος όρος. Είναι μια διαδικασία που φανερώνει πάντα μια πρόθεση, εν προκειμένω την πρόθεση της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης να μην υποστείλει τη σημαία του αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές της τρόικας εξωτερικού και της τρόικας εσωτερικού.

Φ.Τ.

Κωλοτούμπας με πατέντα

Αντώνης Σαμαράς: Με το δημοψήφισμα ο Τσίπρας ή θέλει να κάνει κωλοτούμπα ή να μας πάει στη δραχμή.

…Ο Σαμαράς βρίσκεται στο στάδιο εκείνο όπου συνειδητοποιεί ότι, αν διαρκέσει κι άλλο η αντίσταση της κυβέρνησης στις επιθέσεις της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της χώρας και του λαού μας, η τωρινή ηγεσία αλλά και ο ακροδεξιός προσανατολισμός και οργάνωση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξουν. Με δυο λόγια τελεί εν πλήρει συγχύσει εξ αιτίας πανικού. Μόνον αυτό το συμπέρασμα προκύπτει όταν ένας κωλοτούμπας με πατέντα κατηγορεί κάποιον άλλο για… επίδοξο κωλοτούμπα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου