ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είχε κάθε δικαίωμα

είχε-κάθε-δικαίωμα-544868

Είχε κάθε δικαίωμα

Βγήκαν να «κατασπαράξουν» η Διοίκηση του Γ.Ν.Β. και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού το δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη, διότι διαμαρτυρήθηκε δημόσια -και καλά έκανε- γιατί το ασθενοφόρο ήταν ανασφάλιστο. Και τι έπρεπε να κάνει δηλαδή, το κορόιδο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Δεν είναι δυνατόν όταν ένας αιρετός δημόσια επικρίνει μία λογική, να «αποδοκιμάζεται συλλήβδην» και να επιχειρείται να εμφανιστεί ως «εχθρός» της Υγείας. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, μήπως μπορούμε να μάθουμε, πόσο καιρό είναι ανασφάλιστο το ασθενοφόρο στον Αλμυρό;

Β.Κ.

Ο κανένας στη χώρα του πουθενά

«Εκατό ημέρες μετά τις εκλογές, μετά από τρεις μήνες ασάφειας και αβεβαιότητας, φαίνεται ότι το πουθενά δεν είναι προορισμός. Που το πάνε οι κύριοι αυτοί;» διερωτώνται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής οι αρθρογράφοι, με κοινό παρονομαστή τον απολογισμό (;) του πρώτου τριμήνου.

Εκτενείς αναφορές, πολύ μελάνι…

Α.Φ.

«Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον Καλλικράτη και να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης επαναλαμβάνει ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης: «Η αλλαγή του «Καλλικράτη» υπήρξε κεντρική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Βρισκόμαστε σε ανοιχτή και διαρκή συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης ώστε να συνδιαμορφώσουμε το νέο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να ξεφύγουμε από τις λογικές του παρελθόντος, που προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα, μέσα από εμβαλωματικά και αποσπασματικά μέτρα και να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση μίας σύγχρονης, ισχυρής και ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης, με αιχμές τη δημοκρατία, την πραγματική συμμετοχή, την εσωτερική αποκέντρωση και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και του αναπτυξιακού ρόλου των ΟΤΑ».

Α.Φ.

Πολιτική βούληση χρειάζεται

Καλό είναι να ενημερώνονται για τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν και καμία λύση διότι μέχρι στιγμής μόνο διαπιστώσεις ακούμε να γίνονται. Ακούγοντας μάλιστα χθες τη νεαρή Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου να μιλάει για το θέμα του ΟΠΑΠ και τις άδειες λειτουργίας για τα «φρουτάκια» και να εκφράζει την αντίθεσή της – τονίζοντας σωστά ότι έτσι δεν θα έρθει η ανάπτυξη- αναρωτήθηκα, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Το νομοθετικό έργο είναι «εργαλείο» για τους βουλευτές, εάν πράγματι η συμπολίτευση διαφωνεί με το συγκεκριμένο θέμα, έχει κάθε δυνατότητα να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει τις άδειες. Πολιτική βούληση χρειάζεται.

Β.Κ.

Στην καρδιά

Εδώ ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν ήταν ενωτικός παλαιότερα που ο ταξικός αντίπαλος ήταν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., θα είναι τώρα που στην Κυβέρνηση έχουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Οποιος άλλωστε διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ θα καταλάβει καλά ότι ο ταξικός αγώνας τώρα έχει γίνει σκληρότερος και οι επιθέσεις αδυσώπητες και στην «καρδιά». Τίποτα στην τύχη.

Β.Κ.

Δεν πήγε

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ν. Χαυτούρα, για τα θέματα που θα έθετε ο σύλλογος στον Υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή χθες και η απάντηση που εισπράξαμε ήταν ότι δεν προσκλήθηκε ο σύλλογος στη σύσκεψη στη Λάρισα. Εάν όντως αυτό ισχύει, είναι σοβαρή παράλειψη. Θα έπρεπε να έχουν προσκληθεί όλοι οι σύλλογοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και εάν δεν τα ακούσει από εκείνους που τα βιώνουν ο νέος Υπουργός, από ποιόν άραγε θα τα ακούσει; Και στη Θεσσαλία, τα προβλήματα είναι πολλά, δεν είναι παίξε γέλασε.

Β.Κ.

Απίστευτης έντασης και χυδαιότητας…

Bloomberg: Η Ε.Ε. έχασε την υπομονή της με τον Βαρουφάκη.

Financial Times: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να παρακάμψουν τον Βαρουφάκη.

Reuters: Μόνος ο Βαρουφάκης στους «σκοτεινούς δρόμους» της Λετονίας.

Economist: Ο υπουργός με τα τζάκετ είναι ιδιαίτερα αντιπαθής στους άλλους υπουργούς Οικονομικών.

Guardian: Ο Βαρουφάκης έπαιξε το λάθος παιχνίδι με τους βόρειους.

Κ.τ.λ., κ.τ.λ.

(Κι από κοντά τα MEGAλα ελληνικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και οι δημοσιογραφικοί ογκόλιθοι της καθ’ ημάς ολιγαρχίας).

…Η απίστευτης έντασης και χυδαιότητας επίθεση των κατεστημένων μεγάλων ευρωπαϊκών (και ελληνικών) συμφερόντων εναντίον «στόχων» εντός της ελληνικής κυβερνήσεως αποδεικνύει ότι η διαφορά μεταξύ αυτών και του λαού μας είναι διαφορά μεταξύ φασισμού και δημοκρατίας. Προτιμούν να σκοτώσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ανεβοκατεβάζοντας υπουργούς και κυβερνήσεις, παρά να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού που είναι αντίθετη προς τα συμφέροντά τους.

Φ.Τ.

Εις βάρος του λαού

Frankfurter Allgemeine Zeitung: O Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο.

…Τα τεράστια ψέματα του ξένου και του ντόπιου ολιγαρχικού Τύπου, που πέφτουν βροχή τούτες τις μέρες, από μια άποψη είναι πολύ χρήσιμα για τον ελληνικό λαό. Δεν αποκαλύπτουν μόνο την απάτη της «καλής» Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεμένους και λιμοκτονούντες τους Έλληνες, αλλά αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, εκείνο που έχουν αποδείξει όλες οι ολιγαρχικές εξουσίες από την αυγή της Ιστορίας ως σήμερα: την προσπάθεια των λίγων και ισχυρών να διατηρήσουν τη δύναμη και τον πλούτο στα χέρια τους, καταρρακώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Φ.Τ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Υπάρχουν ελληνικά ΜΜΕ και Έλληνες δημοσιογράφοι που υιοθετούν και αναπαράγουν τα ψέματα, τις εμπρηστικές διαρροές και τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού ολιγαρχικού Τύπου, στοχεύοντας ολοκάθαρα στην κλιμάκωση της πίεσης και την άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης στις μνημονιακές αξιώσεις των δανειστών;

Ναι υπάρχουν! Πως αλλιώς θα εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των μιντιαρχών, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, κερδοσκόπων, διοδιαρχών, εφοπλιστών που τα κατέχουν;

Φ.Τ.

Θετικός

Από τους πρώτους Δημάρχους της χώρας, ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, που είχε δηλώσει ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο, ζητώντας μάλιστα ενότητα στο εσωτερικό της Ελλάδας και υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χρόνος για κριτική στο μέλλον.

Το ίδιο, περί οικονομικού πολέμου επανέλαβε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα που η Κυβέρνηση ζητά να κατατεθούν σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, δηλώνοντας παράλληλα θετικός στην προοπτική να βάλουν οι Δήμοι πλάτη για το καλό της χώρας, αλλά και να διαθέσει ένα από τα δύο σπίτια που διαθέτει.

Πλέον, φαίνεται ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη και ότι ο Δήμος Βόλου, θα διαθέσει τα ταμειακά του αποθέματα. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου