ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεματική συνάντηση

θεματική-συνάντηση-549637

Θεματική συνάντηση

Μετά τις θεματικές ημερίδες, μας προέκυψαν και οι θεματικές συναντήσεις και μάλιστα με τίτλο.

Για παράδειγμα, η συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανάμεσα στον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή έχει θέμα: «Η υγεία και στη Θεσσαλία».

Κατ’ αντιστοιχία όταν έρθει στο Βόλο ο κ. Κουρουμπλής και συναντηθεί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσα, η συνάντηση θα έχει θέμα «η υγεία στη Μαγνησία», αν πάει στο ΚΥ Αλμυρού «Η υγεία στον Αλμυρό» κ.λ.π.

Α.Φ.

Στην αντεπίθεση

Αντεπίθεση σε θεσσαλικό επίπεδο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να βγάλουν κοινή δήλωση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού για τα έργα και ότι δεν κινδυνεύουν λόγω ΠΝΠ. Η δήλωση κρίθηκε απαραίτητη καθώς το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι αρνητικό. Ετσι δόθηκε το σήμα… από την Κ.Ο να αρχίσει η αντεπίθεση, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους υπογράφοντες βουλευτές, όπως πληροφορείται η στήλη- διαφωνούν με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αλλά και με το σκεπτικό.

Β.Κ

Παλικαράδες

Πάντως εκτός από φωνακλάδες αποδείχτηκε ότι στη Βουλή έχουμε και παλικαράδες σαν όλους εκείνους τους βουλευτές, όπως μετέδιδαν χθες οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, από το κυβερνητικό στρατόπεδο που όρμησαν κατά των εδράνων που κάθονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και παρ’ ολίγον να παίξουν ξύλο. Οι σκηνές πάντως δεν τους τιμούν, φαντάζομαι εάν κάνουν come back στα βίντεο που έχουν ανεβεί θα το καταλάβουν.

Β.Κ.

Εκτός Παγασητικού τα καταδυτικά Νοτίου Πηλίου

Ενταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου στη διάρκεια της συζήτησης για τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό.

Τελικά η Δημοτική Αρχή, άλλαξε την αρχική θέση της για χωροθέτηση εντός Παγασητικού και θα προτείνει στην Περιφέρεια δύο εναλλακτικές τοποθεσίες στην πλευρά του Αιγαίου, στην Πάλτση και τον «Λευτέρη», για τις οποίες υπάρχουν θετικές αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.

Το δεύτερο σκέλος της νέας πρότασης, αφορά την ανάληψη της διαχείρισης του καταδυτικού στο Αιγαίο από τους αλιείς.

Α.Φ.

Φυματίωση σε 20χρονους λόγω κρίσης

Σε περασμένες δεκαετίες, η φυματίωση παρουσιαζόταν σε ηλικιωμένους, με ταλαιπωρημένη υγεία και αδύναμο ανοσοποιητικό.

Σήμερα πλήττει νέους που λόγω κρίσης υποσιτίζονται ή ζουν σε κακές συνθήκες και δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομικούς φορείς !!!

«Οι Ελληνες ζούμε στη χώρα μας σαν μετανάστες, δουλεύουμε πολύ, κακές συνθήκες υγιεινής και δεν κάνουμε προληπτικούς ελέγχους, στον καιρό της κρίσης», τόνισε σε πνευμονολογικό σεμινάριο χθες στο Βόλο ο διακεκριμένος καθηγητής πνευμονολογίας, πρώην Πρύτανης του ΠΘ κ. Κων. Γουργουλιάνης.

Τραγικές επιπτώσεις της κρίσης.

Α.Φ.

Επιβράβευση

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το «Σύστημα Επιβράβευσης Πελατών» με στόχο την υποστήριξη των σχέσεων καταναλωτών και βολιώτικων καταστημάτων και αυτά με τη σειρά τους να ανταποδώσουν έμπρακτα την υποστήριξη αυτή.

Οι πελάτες, 50 αρχικά τοπικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με κάθε αγορά τους θα κερδίζουν πόντους που θα προστίθενται στην κάρτα τους και θα εξαργυρώνονται με δώρα – προσφορές – εκπτώσεις κ.λπ.

Η στήριξη στην τοπική αγορά, έστω και με καθυστέρηση χρόνων, μπορεί να έχει ανταποδοτικότητα προς όφελος καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Επιτέλους.

Α.Φ.

This is Volos!

Ο στοχασμός που βρίσκεται στην υπηρεσία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να δανείσει τα αποθεματικά του Δήμου (προκειμένου να στηριχτεί η πατρίδα σε τούτη τη δύσκολη ώρα) ταιριάζει απόλυτα σε μια πόλη – κράτος και όχι στη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Μέσα στα σχέδια της πόλης – κράτους του Βόλου δεν μπορούν να εμπεριέχονται τα σχέδια της Ελλάδας, καθόσον οι προτεραιότητες του κράτους του Βόλου, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, υπερτερούν.

Φ.Τ.

Η δικαίωση της στάσης τους

Τίποτε πια στη χώρα δεν μπορεί να δικαιώσει τη στάση των Δήμων και των Περιφερειών σχετικά με τα αποθεματικά τους εκτός από την υποταγή της χώρας στις ορέξεις των δανειστών και την εφαρμογή εκ νέου μνημονιακής πολιτικής με άμεση περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, ψήφιση ομαδικών απολύσεων κ.τ.λ.

Φ.Τ.

Δοξάστε τους

Το πολιτικό προσωπικό των Δήμων και των Περιφερειών που αρνείται να δανείσει στο κράτος για μικρό χρονικό διάστημα τα αποθεματικά τους δεν ενοχλείται καθόλου από μια ενδεχόμενη επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Βάζει τα συμφέροντα του Δήμου πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας, τα συμφέροντα της Επιχείρησης Ύδρευσης πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Φ.Τ.

Οι προσκυνημένοι

Ο εκ των πλέον συνειδητών και συνεπών ολετήρων της χώρας βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος απαίτησε από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη να ζητήσει συγγνώμη για την προσέγγιση με τη Ρωσία στην ενεργειακή πολιτική!

…Ηθικόν δίδαγμα: Οι Πασόκοι, που εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα κυβέρνησαν και έριξαν τη χώρα στα βράχια, ακόμα και σήμερα διαθέτουν περισσότερη εθελοδουλία από όση νομίζει ο ελληνικός λαός!

(Η πιθανότητα ο προαναφερόμενος να ανήκει στην 5η φάλαγγα γερμανικών συμφερόντων κατά του ρωσικού αγωγού που συμφωνήθηκε να περνάει από το ελληνικό έδαφος είναι προς διερεύνηση)

Φ.Τ.

Μνημονιακό μπλοκ

Eurogroup: Πολιτικό bullying κατά Βαρουφάκη και νέος εκβιασμός εναντίον της Ελλάδας από τους «φίλους μας και συμμάχους».

…Το πόσο το ευχαριστήθηκε το εγχώριο μνημονιακό μπλοκ δε λέγεται!

Φ.Τ.

Κεντροδεξιά, Αντώνη!

Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά.

…Τ’ ακούς, Αντώνη; Κεντροδεξιά, όχι ακροδεξιά

Φ.Τ.

Ευρώ – δραχμή

Τόσο η Εύη Καρυδάκη όσο και ο Θόδωρος Τσαλούχας, σε δηλώσεις τους χθες με αφορμή τις κινητοποιήσεις για να μη δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στο κράτος, έλεγαν και ξανάλεγαν: «να μη φύγει ούτε δραχμή».

Οχι ευρώ, δραχμή…

Λέτε να έγινε εν τη ρύμη του λόγου;

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου