ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συγκρατημένος

συγκρατημένος-551676

Συγκρατημένος

Συγκρατημένος είναι ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος μετά τη συνάντηση που είχε με συνεργάτες και συμβούλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν λέει που δεν λέει πολλά λόγια ο ίδιος, εάν δει ότι ορισμένα πράγματα κινούνται με ρυθμούς χελώνας, γίνεται ακόμη πιο σφίγγα. Το θέμα της παραχώρησης πάντως των δημοσίων εκτάσεων για την παραγωγή ζωοτροφών πιστεύεται ότι θα έχει λήξει την ερχόμενη εβδομάδα για να κινηθεί εγκαίρως και η όποια διαδικασία.

Β.Κ.

Και εκτός…

Εκτός συνόρων… Μαγνησίας βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να παρευρεθούν στη Λαμία σε πολιτική συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος που παρουσίασε τη συνολική του πρόταση ενόψει του Συνεδρίου. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος και άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία στο συνέδριο τονίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα τις διαδικασίες του κόμματος και το καταστατικό του. Από το Βόλο πρώτος και καλύτερος, καθώς βρίσκεται κοντά στον πρώην Υπουργό, ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Σακκόπουλος. Το παρών έδωσε και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Λάμπρος Νούσης. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ο κ. Νούσης, θα πάει σε όλους τους υποψηφίους, καθότι… θεσμικός.

Β.Κ.

Στο προσκήνιο τα καταδυτικά πάρκα

Ενα ακόμη επεισόδιο, στο φετινό σίριαλ με τα καταδυτικά πάρκα, σήμερα το μεσημέρι στην Αργαλαστή με το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου να καλείται να λάβει απόφαση «περί ίδρυσης πιλοτικών καταδυτικών πάρκων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου».

Η διατύπωση του θέματος στην ημερήσια διάταξη, παραπέμπει στη …δημιουργική ασάφεια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό.

Δηλαδή, πριν ένα περίπου μήνα, ελήφθη η απόφαση για τη συμφωνία (όροι, διάρκεια κ.λ.π.) Δήμου – Περιφέρειας και σήμερα θα συζητηθεί η ίδρυση πιλοτικών καταδυτικών πάρκων.

Σα να λέμε, ότι συμφωνήθηκε το εργολαβικό για μια κατασκευή η οποία βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και τώρα θα συζητηθεί αν πρέπει να γίνει η κατασκευή.

Βέβαια η σημερινή συζήτηση, δεν επηρεάζει την προγραμματική σύμβαση η οποία πήρε το δρόμο της υλοποίησης καθώς κρίθηκε νόμιμη και εκτελείται και δεν ανακαλείται από τη σημερινή απόφαση.

Α.Φ.

Εγγραφές παλαιών και νέων

Με κάθε δυνατό τρόπο εγγραφής, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να προσελκύσει παλαιά μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, να ενταχθούν στο νέο ηλεκτρονικό μητρώο μελών και φίλων. Διαδίκτυο, φυσική παρουσία, τηλεφωνική επικοινωνία είναι οι εναλλακτικοί τρόποι για την εγγραφή/καταχώρηση στο νέο μητρώο.

Η ημερομηνία περάτωσης εγγραφής είναι στις 4 Μαΐου 2015 και παράταση πιθανότατα (καθώς μιλάμε για ΠΑΣΟΚ) δεν θα δοθεί.

Για να μην σπρώχνονται, λοιπόν, στο τέλος της προθεσμίας, ας προγραμματίσουν έγκαιρα τις εγγραφές τους οι ενδιαφερόμενοι.

Υ.Γ. Ας επιμείνουν λίγο παραπάνω στα τηλεφωνήματα ειδοποίησης οι ευγενικοί τηλεφωνητές/τριες.

Δεν απευθύνονται, δα, και σε προσκοπάκια.

Α.Φ.

Ντόμινο στην υγεία

Αδειάζουν τα ταμεία των φαρμακείων πολλά από τα οποία βρίσκονται στο ήδη στο κόκκινο λόγω έλλειψης ρευστότητας. Η αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, δημιουργεί ντόμινο ελλείψεων σε ολόκληρο τον κλάδο διακίνησης του φαρμάκου. Αν τα φαρμακεία δεν εξοφληθούν δεν μπορούν να προμηθευθούν φάρμακα, που ήδη διαθέτουν στους ασφαλισμένους με πίστωση.

Η ρευστότητα των φαρμακείων επιβάλλεται από τους κανόνες της αγοράς γιατί αλλιώς φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα δίνουν φάρμακα στα φαρμακεία, τα φαρμακεία δεν θα τα διαθέτουν στους ασθενείς, δεν θα υπάρχουν τεφτέρια και σε λίγο, ούτε ασθενείς.

Α.Φ.

Πέντε αντί έξι οι έφηβοι βουλευτές

Τρία αγόρια (δύο από Βόλο -Αλέξανδροι για να …αγωνιά ο Μέικ) κι ένα από Αλμυρό- (για να αγωνιά και ο Μπουκώρος) και δύο κορίτσια (από Βόλο και Αγριά), συνθέτουν την πεντάδα των μαθητών της Μαγνησίας που θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα στο πλαίσιο της 20ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Πέντε οι έφηβοι βουλευτές (πιθανόν δεν επικαιροποιήθηκε ο αριθμός των εδρών), έξι οι ενήλικες βουλευτές (5 ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΝΔ).

257 μαθητές από 17 Λύκεια του νομού, ενδιαφέρθηκαν για τη Βουλή των Εφήβων, έστω με την «κουτσουρεμένη» εκπροσώπηση, 96 ήταν οι ενήλικες υποψήφιοι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για τις έξι θέσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Του χρόνου, έξι έδρες στα σίγουρα;

Α.Φ.

Δεν είναι Ελλάδα ο Βόλος;

Η διαδικασία να δεσμεύσει η κυβέρνηση τα αποθεματικά των Δήμων και Περιφερειών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι απαράδεκτη από κάθε πλευρά. Η αιτιολογία όμως με την οποία οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αποφάσισαν να πουν όχι στη δέσμευση των αποθεματικών των Δήμων και Περιφερειών είναι προσχηματική, προτάσσει το έλασσον του μείζονος κι αρνείται πλήρως το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παλλαϊκή προσπάθεια για αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας.

Φ.Τ.

Ακρα του τάφου σιωπή

Προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ενταύθα: Πού βρίσκονται τα θέματα της Μαγνησίας τα οποία είχατε την πρωτοβουλία να ανακινήσετε με συνεχείς κι αλλεπάλληλες επισκέψεις σας σε διάφορα υπουργεία άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας; Τότε τα δελτία Τύπου που εκδίδατε έπεφταν βροχή, τώρα άκρα του τάφου σιωπή. Να υποθέσουμε ότι δεν κουνιέται φύλλο κι ότι όλος ο ντόρος που κάνατε εντασσόταν σε μια κακώς εννοούμενη (και τόσο γνώριμη από δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες συναδέλφους σας του παρελθόντος) επικοινωνιακή πολιτική;

Φ.Τ.

ΜπομπολοMEGA

Εκεί προς το τέλος του δελτίου ειδήσεων, και πιο συγκεκριμένα 50 λεπτά από την έναρξή του, το MEGA είδε «εξάντληση κάθε αυστηρότητας στον Λ. Μπόμπολα»!

…Τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοφοροφυγάδες και γενικώς πάσης φύσεως εργολάβοι δημόσιας καταστροφής, κλίνατε ευλαβικά το γόνυ. Αλήθεια είναι το συμφέρον του ολιγάρχη.

Φ.Τ.

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται

Επιμένει ο Σαμαράς σε… «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και δηλώνει προθυμότατος να μετάσχει!

…Είναι φανερό, έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Φ.Τ.

Θέλουν κι άλλα

Τσίπρας σε Μέρκελ: Εγώ έκανα όσα σου είπα. Κάνε κι εσύ ό,τι μου είπες.

…Τώρα, Αλέξη, αυτοί θέλουν κι άλλα. Και μετά άλλα. Αντιστάσου. Κοίτα μη γίνεις ένας νέος Σαμαράς ή ένας νέος Βενιζέλος.

Φ.Τ.

Προβληματισμός

Μουδιασμένους να τους πεις; Σοκαρισμένους να τους χαρακτηρίσεις; Πάντως έναν προβληματισμό τον είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας» για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μιας αριστερής Κυβέρνησης.

Και αυτό εκφράστηκε πολλαπλώς στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

«Διαφωνούμε μόνο ως προς την πρακτική και ότι δεν προηγήθηκε διάλογος», είπε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Κι εμείς ζοριστήκαμε», η ομολογία του Κώστα Γαργάλα.

Και μια λευκή ψήφος του Νίκου Κανελλή.

Ετσι είναι… Είναι αυτό που λέει ο λαός: «εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα ‘ρθεις». Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα από την αντιπολίτευση.

Ε.Χ.

Καρφιά

Να και τα καρφιά του Νίκου Χαυτούρα προς τους πρώην συντρόφους του: «να δείξουμε όλοι ότι είμαστε αγωνιστές, όχι δήθεν».

Μάλλον ο Ν. Χαυτούρας μακαρίζει έστω και τώρα την ώρα και τη στιγμή που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους «Δρόμους».

Ε.Χ.

Ξεσπάθωσε

Εκείνος που ξεσπάθωσε πάντως ήταν ο Μιχάλης Μιτζικός. «Κράζανε ως αντιπολίτευση αυτό που κάνουν τώρα», είπε και κάλεσε τη νομική υπηρεσία σε επαγρύπνηση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος και για νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Μιχάλη, αν ξέρεις κάτι πρέπει να μας το πεις…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου