ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πασαρέλα υποψηφίων

πασαρέλα-υποψηφίων-554046

Πασαρέλα υποψηφίων

Δυσφορία επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σε μερίδα στελεχών που δεν βλέπουν με καλό μάτι… τον τρόπο με τον οποίο προωθείται από τη Χαριλάου Τρικούπη η Φώφη Γεννηματά στην κούρσα διαδοχής. Αυτό με αφορμή ότι επιλέχθηκε να είναι η ομιλήτρια σε εκδήλωση στο Βόλο στις 5 Μαΐου ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. Ετσι όπως το πάνε πάντως… μέχρι να γίνει το συνέδριο θα κάνουν πασαρέλα όλοι οι υποψήφιοι από τη Μαγνησία.

Β.Κ.

Σιωπή

Εχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες για την υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών των Δήμων. Δημοτικές αρχές και παρατάξεις έχουν τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα επικρίνοντας κυρίως τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση ερήμην της Αυτοδιοίκησης και όμως στο Δήμο Βόλου, υπάρχει μία παράταξη που… μάλλον δεν άκουσε τίποτα για το όλο θέμα. Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» έχουν περάσει 48ωρες και ακόμη… προφανώς το σκέπτονται. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η σιωπή. Εκτός και εάν αποφάσισαν να τα πούνε όλα… στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε η δημοτική αρχή.

Β.Κ.

«Φώσκολος»

Θα ζήλευε και ο Φώσκολος το σενάριο… που «στήθηκε» προκειμένου να εμφανιστεί ότι η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στο Δ. Ρήγα Φεραίου σε κάθε συγκέντρωση μετατρέπεται σε ρινγκ. Σύμβουλος της μειοψηφίας χθες περιδιάβαινε τα καφενεία στον πεζόδρομο, θυμίζοντας τους παλιούς ντελάληδες και υποδυόμενος το ρόλο του «αυτόπτη μάρτυρα», αφού κάθε μέρα τη στήνει από κάτω και περιμένει εάν θα ακούσει φωνή για να εκδώσει έκτακτο παράρτημα- για να διηγηθεί τα καθέκαστα. Οτι δηλαδή δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με αφορμή το μπάζωμα ενός ρέματος. Την επόμενη φορά… προτείνουμε αντί να κουβαλάει τις κάμερες από το Βόλο, να πάρει μία παραμάσχαλα και να επιχειρήσει ο ίδιος το ρεπορτάζ. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ν.Τ.

Οδηγίες προς δανειστές

Αναλυτικό οδηγό για τη λεπτομερή καταγραφή των ταμειακών διαθέσιμων, με υποδείγματα και συγκεκριμένες απαιτήσεις, έλαβαν χθες οι διοικήσεις φορέων του Βόλου που πίστευαν πως θα εξαιρεθούν από την αναγκαστική μεταφορά αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο …δανειζόμενος ζητάει για παράδειγμα σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς, με ποια στοιχεία κ.λπ., βρίσκονται κατατεθειμένα τα ταμειακά διαθέσιμα που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί και είναι άμεσα διαθέσιμα για μεταφορά…

Οσοι Διοικητές σκέφτηκαν να …δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμών, ατύχησαν κι αυτοί.

Α.Φ.

ΕΚΦΔ για το νερό

Ενιαίο Κρατικό Φορέα Διαχείρισης του νερού που θα υλοποιεί ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, προτείνει το ΚΚΕ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαχείρισης υδάτινων πόρων.

«Η αντιλαϊκή επίθεση», τονίστηκε σε εκδήλωση του ΚΚΕ στο Βόλο, είναι σε εξέλιξη. Λαϊκός μονόδρομος είναι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών των λαϊκών οικογενειών και της λαϊκής κατανάλωσης.

Με λαϊκή ετυμηγορία…

Α.Φ.

Γαλάζιο μέτωπο

Συγκέντρωση των «γαλάζιων» στελεχών διοίκησης υγειονομικών μονάδων πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν Διοικητές ή Υποδιοικητές Νοσοκομείων στην κίνηση του Υπουργού Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διορισθέντων στελεχών.

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Μ. Βορίδη, Αδ. Γεωργιάδη και Χρ. Κέλλα, αποφασίστηκε να μην παραιτηθεί κανείς από τους 100 περίπου «γαλάζιους» Διοικητές και υποδιοικητές.

Ενδεικτική ήταν άλλωστε και η θέση του Άδωνη που χαρακτήρισε σκάνδαλο την έγγραφη εντολή του υπουργού Υγείας Παν. Κουρουμπλή για παραίτηση των διοικητών, των αναπληρωτών διοικητών και των διορισμένων από τον υπουργό Υγείας μελών των Δ.Σ. όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε το εξής σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Η απαίτηση του Υπουργού Υγείας να παραιτηθούν όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων για να βάλει εκτός διαδικασίας κομματικούς είναι σκάνδαλο!”

Σωστός αλλά ποιος μιλάει;

Αν δει κάποιος τη σύνθεση του ΔΣ του Νοσοκομείου Βόλου, θα καταλάβει πολύ εύκολα ποιο πολιτικό γραφείο της ΝΔ που πλέον έχει διαλυθεί (το γραφείο), όρισε εκπροσώπους του στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

Α.Φ.

Επετειακό ξεφύλλισμα

Διαβάζουμε πολύ λιγότερο από όσο θέλουμε.

Ισχυριζόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο, χρήμα, διάθεση και σήμερα, παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, θα ξαναδούμε, εντελώς επετειακά, το ημερήσιο ή και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μήπως και στο ενδιάμεσο του fb, του Instagram, ανάμεσα σε sms και τηλεφωνήματα, ανακαλύψουμε ένα μισάωρο για το πρώτο βιβλίο της χρονιάς.

Τον κίνδυνο μετάπτωσης της γνώσης σε απλή πληροφορία, μέσα κυρίως από την επιφανειακή χρήση της τεχνολογίας, υπογραμμίζει εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, στις 23 Απριλίου. O Πρόεδρος επισημαίνει ότι «η ιστορία του βιβλίου, στο πλαίσιο της ιστορίας του Παγκόσμιου Πνεύματος γενικώς, αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει το καταλληλότερο μέσο, προκειμένου η πληροφορία να πορεύεται προς τον κατά την φύση της προορισμό της. Δηλαδή την τελική νομοτελειακή μετατροπή της σε γνώση και σοφία».

Α.Φ.

Τα Σαμαροπαίδια

Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης:Οι δήμαρχοι που αποτελούν την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος «είναι αντίθετης παράταξης από την κυβέρνηση και προφανώς υπάρχουν πολιτικά κίνητρα».

Και συμπλήρωσε: «Προέχει η σωτηρία της χώρας».

…Λες γι’ αυτό τα Σαμαροπαίδιανα βάζουν τα ταμεία του Δήμου τους πάνω από τη σωτηρία της χώρας, δήμαρχε; Φτηνή αντιπολίτευση για να ’ρθει πάλι στο γκουβέρνοο Σαμαράς και ας χαθείη πατρίδα;

Φ.Τ.

Δεν έχεις άλλοθι

«Παράθυρο» από τον πρόεδρο τής ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Ζητά εγγυήσεις για τα χρονικά όρια.

…Αμέσως μόλις διαφάνηκε η πιθανότητα να αντιληφθεί ο λαός την αβελτηρία της στάσης τους επί του θέματος, τα Σαμαροπαίδια άρχισαν να ψάχνουν επειγόντως για άλλοθι. Κανείς δεν αντέχει να σηκώσει στην πλάτη του την κήρυξη χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα για να… αποκομίσει η ΝΔ μικροκομματικά οφέλη!

Φ.Τ.

Μπόμπολας με βραχιόλια

Χάνονται οι αξίες, πέφτουν τα σύμβολα! Συνελήφθη ο Λ. Μπόμπολας (της γνωστής οικογενείας, βεβαίως, βεβαίως, που εκδίδει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» και κατέχει μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Mega). Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ για οικονομικές αυθαιρεσίες που αφορούν στις κατασκευαστικές εταιρίες του ομίλου, για υπόθεση φοροδιαφυγής και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδικήματα για τα οποία και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

…Τρέμει το σύστημα της διαπλοκής. Να βγουν επειγόντως ο Άδωνις κι ο Βορίδης, ο Πάγκαλος κιο Λοβέρδος, οι Ντερμπεντέρηδες, ο Μπάμπης ο Σκάι και τ’ άλλα παιδιά να επιτεθούν εναντίον της αριστερής κυβέρνησης που τολμάει να τα βάλει με τους βαρώνους του συστήματος που μας έφτασε ως εδώ.

(Τι θα απογίνουν οι εξαιρετικοί αυτοί κύριοι, Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, αν για τις παρανομίες τους δουν τον κόσμο πίσω απ’ τα κάγκελα όσοι εδώ και δεκαετίες νέμονται και καταδυναστεύουν τη χώρα; Ποιον θα υπηρετούν; Ποιος θα τους στηρίζει;)

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου