ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοητευμένος

απογοητευμένος-556432

Απογοητευμένος

Προβληματισμένος δήλωνε χθες στη στήλη ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης σχολιάζοντας τα δημοτικά πράγματα. «Περιμένουν το βούλευμα για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια απέναντι στο σημερινό «θίασο» που λέγεται δημοτική αρχή. Κανένας δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης παρά μόνο με ενστάσεις στην περιφέρεια και καταγγελίες στην Εισαγγελία. Με λίγες εξαιρέσεις, η πλειοψηφία του σημερινού δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο της δημοτικής αρχής, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην πόλη» τόνιζε κουνώντας το κεφάλι, με εμφανή απογοήτευση.

Ν.Τ.

Ψύχραιμος

Ψύχραιμος παρά το οικονομικό… τσουνάμι, εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου, Δημήτρης Πέγιος, που καλείται και αυτός να παραδώσει τα αποθεματικά του ταμείου του δήμου, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Ισως να πρόκειται για κίνηση τακτικής από την Κυβέρνηση μέχρι να υπογράψει τη χρηματοδότηση της χώρας», εκτίμησε ο κ. Πέγιος, χωρίς να κινδυνολογεί.

Ε.Χ.

Προς πρώην μεγαλοεκδότη Bulli

Εκδότες γίναμε με τη δουλειά μας και με την πείρα μιας οικογένειας που ασχολείται 100 χρόνια με εφημερίδες και όχι δίνοντας 5 εκατομμύρια ευρώ πουλώντας ακίνητα!!!

10.000.000 ευρώ οι υποχρεώσεις+ 5.000.000 ευρώ η αγορά = 15 εκατομμύρια ευρώ ζημιά! Την τίναξες στον αέρα την Banka Bulli! (Δεν πειράζει… όλοι ξέρουμε ότι έχεις στην άκρη ζεστό χρήμα, όσο και εάν προσπαθείς να κάνεις τον κακόμοιρο για… ευνόητους λόγους).

Την εφημερίδα τη μοιράζει το επίσημο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ με ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ. (Φαντάζομαι όταν ακούς ΑΡΓΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ σε πιάνει κρύος ιδρώτας!). Και επίσης τη διανέμουν οι εργαζόμενοι που προσλάβαμε όταν τους απέλυσες απλήρωτους. Ποιος διανέμει τη δική σου φυλλάδα; Και με τι παραστατικά;

ΥΓ. Μην ξεχάσεις να βάλεις να γράφουν και οι πιεστές για να τη γεμίσεις τη φυλλάδα. Μόνο μην πεθάνετε κανέναν Ισπανό, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι.

(Προς Bulli: πιεστές είναι αυτοί που τυπώνουν την εφημερίδα, μην μπερδεύεσαι με αυτούς που σε πιέζουν για να πάρουν τα λεφτά τους! Αυτοί λέγονται δανειστές).

Αντε γεια, γιατί εμείς βγάζουμε κι εφημερίδα. Πολύ μελάνι ξοδέψαμε για εσάς. Δεν ξαναασχολούμαστε. Μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις. Αλλωστε δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα και μόνο όταν γίνεις πραγματικός εκδότης, αφού μάθεις πρώτα τη δουλειά, θα ξανασχοληθούμε μαζί σου.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους

Ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη δεν το είχαν φανταστεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ξαφνικά θα βρεθούν να απολογούνται για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών από δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς. Προφανώς δεν είχαν φανταστεί ότι το Plan B περιλάμβανε κάτι τέτοιο και τώρα είναι στα κάγκελα αφού δεν είναι εύκολο για την Κυβέρνηση να διαχειριστεί τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ειδικά εάν… η δέσμευση αυτή ισχύσει για δύο μήνες, όπως του ξέφυγε του αρμόδιου υπουργού, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Β.Κ.

Τα αποθεματικά

Στα κάγκελα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός για το θέμα των αποθεματικών καθώς εκτός από την περιφέρεια Θεσσαλίας, γίνεται αποδέκτης των αντιδράσεων από τους συναδέλφους του στην υπόλοιπη Ελλάδα ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ. Δεν πρόκειται πάντως να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ήδη ετοιμάζονται προσφυγές. «Ηταν στραβό το κλίμα…» ήρθαν και τα αποθεματικά και απόγινε η δουλειά.

Β.Κ.

Νέες ορολογίες

Ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε, χθες, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει τη μεταφορά των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. α’ και β’ Βαθμού και άλλων Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζει, πως δεν είναι τίποτα περισσότερο «από μία προσωρινή (15νθήμερη) εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας της Χώρας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του. Aυτό που μου αρέσει σε αυτή την Κυβέρνηση είναι ότι εκτός από όλα τα άλλα διακρίνεται… και για τις νέες ορολογίες που έχει εισάγει στο καθημερινό λεξιλόγιό μας. Πρώτα ήταν η δημιουργική ασάφεια, τώρα είναι η εσωτερική ανακύκλωση της ρευστότητας της χώρας. Αυτό θα πει πλουραλισμός

Β.Κ.

Βρε καλώς τους

Μανούλες οι Αριστεροί στην προπαγάνδα. Τρώνε απανωτά χαστούκια κάθε μέρα σε σχέση με αυτά που περίμεναν και όμως δεν έχουν πρόβλημα να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι, ανακαλύπτοντας μάλιστα και «εχθρούς του λαού» διαρκώς, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ετσι σύμφωνα με τη συλλογιστική τους, η δέσμευση των αποθεματικών της Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία και οι αυτοδιοικητικοί πρέπει να συμφωνήσουν διότι έτσι υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Με Αριστερή Κυβέρνηση, διότι όταν κυβερνούσε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κάτι αντίστοιχο θα συνιστούσε εθνική προδοσία. Βρε καλώς τα παιδιά!!!

Β.Κ.

Χαριστική βολή

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους αιρετούς η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι δήμαρχοι των νησιών διατυπώνουν την αντίθεσή τους απέναντι στη συγκεκριμένη εξέλιξη, την οποία χαρακτηρίζει «δυσάρεστη» ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι η χαριστική βολή» μετά τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης.

Γ.Υ.

Αγανάκτηση

«Πλήρη καταστροφή» χαρακτηρίζει τις τρέχουσες εξελίξεις ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τα τεκταινόμενα. Ο κ. Βασιλούδης ανέφερε παράλληλα ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη γραπτή ενημέρωση από την πολιτεία, για να προσθέσει ότι «θα αποφασίσουμε συλλογικά ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας, για να εκφράσουμε από κοινού την έντονη διαμαρτυρία μας».

Γ.Υ.

Ανάγκες

«Δεν είναι πλεόνασμα, είναι χρήματα τα οποία είναι προϋπολογισμένα επακριβώς και τα έχουμε απόλυτη ανάγκη» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ο Δήμος είναι ζωντανός οργανισμός και καθημερινά προκύπτουν ανάγκες, τις οποίες δεν θα μπορούμε να καλύψουμε εάν μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα».

Γ.Υ.

Σαράντα κύματα

«Από σαράντα κύματα» πέρασε η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών πινάκων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπως πρώτος ενημέρωσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με σχετικό ρεπορτάζ.

Το θέμα είχε κολλήσει στο ποιος θα χειρίζεται τη λειτουργία τους, με τους δικηγόρους να ρίχνουν το μπαλάκι στους δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά αυτοί να μην το αποδέχονται. Τελικά …ξεκολλάει και βαίνει προς ολοκλήρωση, από τη στιγμή που οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου, πληροφορήθηκαν ότι το εν λόγω σύστημα, μπήκε σε λειτουργία στα Δικαστήρια της Λάρισας, εδώ και κάποιες εβδομάδες. «Αφού μπήκε στη Λάρισα, να προχωρήσει και σε εμάς». Κρατάει χρόνια αυτή η …διαμάχη Βόλου-Λάρισας, αλλά να που έχει και θετικά, τελικά.

Ν.Τ.

Δεν κινδυνεύουν

«Δεν κινδυνεύουν τα χρήματα των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Αλμυρό», όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Ο φόβος, πριν την έναρξη της χθεσινής σύσκεψης ήταν διάχυτος, μιας και προέκυψε η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των ΟΤΑ, στην ΤτΕ. «Τα ευρωπαϊκά χρήματα δεν εμπίπτουν στη διάταξη», έλεγε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μπάρδας.

Ν.Τ.

Γαλάζιο μέτωπο

Συγκέντρωση των «γαλάζιων» στελεχών διοίκησης υγειονομικών μονάδων πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν Διοικητές ή Υποδιοικητές Νοσοκομείων στην κίνηση του Υπουργού Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διορισθέντων στελεχών.

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Μ. Βορίδη, Αδ. Γεωργιάδη και Χρ. Κέλλα, αποφασίστηκε να μην παραιτηθεί κανείς από τους 100 περίπου «γαλάζιους» Διοικητές και υποδιοικητές.

Ενδεικτική ήταν άλλωστε και η θέση του Άδωνη που χαρακτήρισε σκάνδαλο την έγγραφη εντολή του υπουργού Υγείας Παν. Κουρουμπλή για παραίτηση των διοικητών, των αναπληρωτών διοικητών και των διορισμένων από τον υπουργό Υγείας μελών των Δ.Σ. όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε το εξής σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Η απαίτηση του Υπουργού Υγείας να παραιτηθούν όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων για να βάλει εκτός διαδικασίας κομματικούς είναι σκάνδαλο!”

Σωστός αλλά ποιος μιλάει;

Αν δει κάποιος τη σύνθεση του ΔΣ του Νοσοκομείου Βόλου, θα καταλάβει πολύ εύκολα ποιο πολιτικό γραφείο της ΝΔ που πλέον έχει διαλυθεί (το γραφείο), όρισε εκπροσώπους του στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

Α.Φ.

«Αποϋλοποιούν» το ρευστό

Μετά τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων Δήμων και άλλων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, όσοι διαθέτουν ρευστό λαμβάνουν μέτρα για τη διάσωσή του.

Ταμεία, μόλις συγκεντρώσουν ορισμένο ποσό μετρητών, αδειάζουν και τα μετρητά μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία ώστε να μην είναι διαθέσιμα.

Α.Φ.

Αν είναι να σωθούμε, θα σωθούμε όλοι μαζί

Μιχ. Μιτζικός: Με ένδικα μέσα να διαφυλαχτούν τα αποθεματικά του Δήμου.

…Αν το καράβι βυθιστεί, Μιχάλη, δεν θα σωθεί κανένας. Ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο κι αν θεωρείς ότι είναι προστατευμένη από τα ένδικα μέσα σου. Αν όμως, Μιχάλη, βάλουμε πλάτη όλοι μαζί να μη βυθιστεί το καράβι, συμβάλλοντας κατά τη δύναμή του ο καθένας, τότε σωνόμαστε κι όλοι μαζί. Φυσικά κι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί τα ένδικα μέσα σου.

Φ.Τ.

Οι «Πατούληδες» τής Μαγνησίας

Κακό, ψυχρό κι ανάποδο να δεσμεύει η κυβέρνηση το χρήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

…Τα πράγματα είναι απλά. Ή η κυβέρνηση θα δεσμεύσει για ένα μικρό διάστημα το χρήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μην κηρύξει χρεοκοπία η χώρα ή θα υποταχτεί στον Σόιμπλε και θα μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις, θα αυξήσει τον ΦΠΑ, θα δεχτεί τις ομαδικές απολύσεις κ.τ.λ., με αποτέλεσμα πάλι το ίδιο: να μην κηρύξει χρεοκοπία η χώρα. Διαλέγετε και παίρνετε. Οι «Πατούληδες» πάντως τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία διάλεξαν την υποταγή. Ίσως γι’ αυτό φωνάζουν τόσο…

(Ήρεμα, παιδιά. Το να… προασπίζουν(!!!) το Σύνταγμα αυτοί που το κουρέλιασαν πάει πολύ!)

Φ.Τ.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας, είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.

…Τώρα μερικές από εκείνες τις λέξεις έχουν ξεφτίσει.

Φ.Τ.

Κυβερνητική ήττα

Η δεύτερη κατά σειρά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης έρχεται να αποδείξει ότι η Αριστερά συνεχίζει να επιβιώνει μέσω των ηττών της.

Φ.Τ.

Θα τους έρθει ταμπλάς

Γιούνκερ: Ούτε θα πτωχεύσει η Ελλάδα ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη.

…Πονάει πολύ την Ευρώπη μια ελληνική χρεοκοπία.

(Με το μαλακό, κύριε Γιούνκερ. Θα πάθουν ταμπλά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Θεοδωράκης)

Φ.Τ.

Δεξαμενές

Επιμένουν οι κάτοικοι της Μακρινίτσας, παρά την τοποθέτηση χλωριωτών στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού ότι το νερό είναι καθαρό. «Οι δεξαμενές είναι αυτές που θέλουν καθάρισμα και φυσικά κάποτε πρέπει να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και θέτουν το εξής ζήτημα: «Οι μετρήσεις έγιναν στις 30 Μαρτίου. Εως τις 19 Απριλίου, εμείς πίναμε νερό. Από αυτό που έχει μικροβιακό φορτίο και δεν πάθαμε τίποτα»…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου