ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τα αριστερά

από-τα-αριστερά-561599

Από τα αριστερά

Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ, το τελευταίο διάστημα και μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους. Όχι φυσικά αδίκως, αφού αφορμές δίνονται καθημερινά σε διάφορους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής. Τους «βγαίνουν» από τα αριστερά τους κυβερνώντες, με τελευταία πρωτοβουλία το κλείσιμο των διοδίων, όπως έκαναν παλαιότερα και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που τώρα «πονάει» πιο πολύ, διότι η κριτική -είπαμε- γίνεται από τα αριστερά.

Στα όρια της παράνοιας;

Διαβάζεις, παρακολουθείς, ενημερώνεσαι και νιώθεις ότι ζούμε στη χώρα της παράνοιας. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για εξεταστική επιτροπή θέλοντας να «κρεμάσει στα μανταλάκια» την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας on camera αστειεύεται με τον Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου. Τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες;

Ποιο χάλια γίνεται;

Χρόνια πολλά πέρασαν από τότε που τοποθετήθηκε ο ασφαλτοτάπητας στην παραλιακή της Γορίτσας, από Άναυρο μέχρι την ΑΓΕΤ και ο δρόμος έχει άψογη συμπεριφορά.

Ολες οι μετέπειτα παρεμβάσεις, δυστυχώς υστερούν σε ποιότητα και ο δρόμος μεταβάλλεται σε ένα άθροισμα τομών και μπαλωμάτων.

Πρόσφατα, μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος ξηλώθηκε για να υπογειωθεί το δίκτυο αποχέτευσης. Η αποκατάσταση με την τοποθέτηση νέας ασφαλτικής λωρίδας, δυστυχώς υποβαθμίζει την ποιότητα του δρόμου.

Περισσότερα από 500 σαμαράκια στη νέα ασφαλτική λωρίδα, που μάλιστα επικαλύπτει χωρίς αποκατάσταση και τη διαχωριστική γραμμή, αποτελούν δείγμα ενός καινούργιου έργου που υπολείπεται σε ποιότητα.

Εκτός κι αν μιλάμε για πρόσκαιρη επικάλυψη, μέχρι την τοποθέτηση του τελικού ασφαλτικού…

Ξανά ο αξονικός

Σε λειτουργία θα τεθεί προσεχώς ο νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Βόλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης ολοκληρώθηκαν και ο σύγχρονος αξονικός, εντός της εβδομάδας, θα αρχίσει να λειτουργεί στο Νοσοκομείο.

Διαμαρτύρονται

Νέος γύρος αντιδράσεων στο ΤΕΕ για τις βεβαιώσεις οφειλών μηχανικών. Οι επιδόσεις με δικαστικό επιμελητή αποδείχτηκε ότι έγιναν σε εφαρμογή υπουργικής απόφασης του προηγούμενου υπουργού Εργασίας. Οι μηχανικοί θα διαμαρτυρηθούν έντονα όπως και έκαναν τον Ιανουάριο με το θέμα της λίστας στην Εφορία και πέτυχαν να «παγώσει» το θέμα.

Παράπονα

Με περισσότερες από 11.500 υποθέσεις ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη συναλλαγή τους με τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες ασχολήθηκε ο Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών τον προηγούμενο χρόνο. Τα γραπτά αιτήματα – παράπονα κατέγραψαν αύξηση ύψους 20,75%, αν και οι τραπεζικές δραστηριότητες καταγράφουν μείωση…

Προσδοκώμενο

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις επαφές μας με τη βρετανική αγορά, στην οποία απευθυνόμαστε πάντα, παραδοσιακά», υπογραμμίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αλοννήσου. Το προσδοκώμενο είναι η αύξηση των αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά «οι καταστάσεις αβεβαιότητας που συνεχίζονται, μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και κατά συνέπεια δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε», επισημαίνει η κ. Αναγνώστου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου