ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρώτος ή πρωτοπόρος

πρώτος-ή-πρωτοπόρος-562114

Πρώτος ή πρωτοπόρος

Αν και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων, βρίσκονται σε αναμονή των αποφάσεων της ηγεσίας του Υπ. Υγείας για τη διατήρησή τους ή όχι, ορισμένοι Διοικητές εξακολουθούν να λειτουργούν με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στις αποφάσεις του Υπουργού.

Στο Νοσοκομείο Βόλου, ο Διοικητής Κων. Καραμπάτσας, ούτε βαλίτσα ετοιμάζει, ούτε στήνει αυτί στην Πλ. Ελευθερίας για να ακούσει τις ατέρμονες συζητήσεις των κυβερνώντων.

Προωθεί τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, ενισχύοντας τη διαφάνεια, εξοικονομώντας δημόσιο χρήμα.

Σταθερά πρώτος ή πρωτοπόρος;

Α.Φ.

Δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους

Τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης (αν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα) φαίνεται να είναι οι έμποροι και οι οικοδόμοι. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την Κίνηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας. Τα χρέη, που δένουν θηλιά γύρω από το λαιμό των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν επιτρέπουν φαρμακευτική κάλυψη αν και διανύουμε τον 5ο χρόνο της οικονομικής κρίσης και τα θέματα αυτά θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για όλες τις ασθένειες, όχι μόνο για τις σοβαρές.

Κ.Μ.

Λύνουν βασικά προβλήματα

Σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν στους δικαιούχους οι παροχές του Νόμου σε σχέση με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για τις οποίες αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων είτε μέσω ΚΕΠ είτε μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις για την δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, επίδομα ενοικίου και επιδότηση σίτισης.

Κ.Μ.

Θα απαντήσεις;

Τα νησιά, μου τα έμαθε η φίλη μου, ξέρεις, αυτή που σας πούλησε τα μηχανήματα με τα παράξενα serial number. Μέχρι και τις πρωτότυπες επιταγές τις Ιονικής Τράπεζας μου έστειλε. Δεν σε παίρνει ούτε γι’ αστείο να ανοίξεις αυτό το θέμα!!! Η οδός αυτή σας λέει κάτι; Aeschylus str. Nicosia 91.

Bulli, δεν θα γίνεις ποτέ εκδότης. Σε διέγραψαν ομόφωνα όλες οι ενώσεις. Γιατί το κρύβεις, δεν είναι κακό. Δεν το είχες βρε παιδί μου. Διάλεξε κάτι άλλο…

Αλλά αυτά είπαμε δεν αφορούν τους αναγνώστες.

Απάντησε τώρα.

Πόσα δημόσια έργα πήρατε, από το 1996 και μετά και πόσα εκατομμύρια ευρώ αντιπροσωπεύουν;

Τι ζητούσες από το Δήμαρχο Βόλου όταν τον επισκέφθηκες μαζί με επιχειρηματία και σας πέταξε έξω;

Για τα χρήματα που πήρες από την περιφέρεια για το ΕΣΠΑ, δεν σκέφθηκες τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τιμολόγησες τότε κανονικά; Τότε δεν ίσχυε το 20 ευρώ « για το συμφέρον του δημοσίου;».

Υ.Γ. Mην ξεχάσεις την 4η Αυγούστου να δημοσιεύσεις (όπως έκανες ) το μισοσέλιδο άρθρο του υπευθύνου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, για 100 ευρώ.

Και μια τελευταία ερώτηση. Τη βίλα πως την έκανες ρε θηρίο μέσα στην κρίση;

Προσδοκίες

Η διαφήμιση της Σκιάθου σε διεθνές επίπεδο κατέχει σημαντική θέση στις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. «Οι προσδοκίες μας είναι να διαφημίσουμε το νησί, να ακούγεται όλο το καλοκαίρι η Σκιάθος, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό brand name» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.

Γ.Υ.

Φιλόδοξες προτάσεις

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι του νησιού και των Βορείων Σποράδων, γενικότερα, βάζουν ψηλά τον πήχη, κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις που απορρέουν από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, υιοθετώντας φιλόδοξες προτάσεις, όπως το συνέδριο bloggers από Αγγλία και Σκανδιναβία.

Γ.Υ.

Aποδεσμεύτηκαν 1.000 αστυνομικοί

Αστυνομικοί που θα μπορούσαν να στελεχώσουν όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες σε δύο – τρεις νομούς της ελληνικής περιφέρειας, σε μέγεθος Μαγνησίας, αποδεσμεύτηκαν από την προσωπική ασφάλεια προσώπων και τη φρούρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων, από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μετά.

Αποδεσμεύτηκαν συνολικά 1.002 αστυνομικοί, 115 αυτοκίνητα και 57 δίκυκλες μοτοσικλέτες και διατέθηκαν στην αστυνόμευση.

Δεν είναι κακό οι τηλεοπτικοί αστέρες, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κ.α. να νοικιάζουν, καθώς έχουν την οικονομική δυνατότητα, προσωπικό ασφαλείας ή μέσα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες προστασίας τους, όπως τις προσδιορίζουν οι ίδιοι.

Οι αστυνομικοί – δημόσιοι υπάλληλοι, τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και ο εξοπλισμός τους, έχουν διαφορετική αποστολή από το να συνοδεύουν στο κομμωτήριο την τάδε δημοσιογράφο, μόνο και μόνο για να υποστηρίζει το ψευδοπροφίλ της επιτυχημένης, να συντηρεί ψηλά το κασέ της κ.λπ.

Κονόμες με τις πλάτες του δημοσίου, τέλος.

Α.Φ.

Από Θεσσαλία

Με σημείο εκκίνησης τη Θεσσαλία ξεκινά η Ν.Δ. το μαραθώνιο των 11 Περιφερειακών Συνδιασκέψεων που θα οδηγήσουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα. Η πρώτη Συνδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες. θα γίνει στη Θεσσαλία στην οποία θα είναι παρών και θα μιλήσει και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Οι 11 περιφερειακές συνδιασκέψεις, όπως τονίζεται από τη Συγγρού, είναι σχεδιασμένες «για να παραπέμπουν πολιτικά σε μια νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία».

Β.Κ.

Ναι ή όχι;

Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιός εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;» αναρωτήθηκε για να έρθει ο Μανώλης Γλέζος να τους κατακεραυνώσει όλους μαζί. Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργούς, πρωθυπουργό για την επέμβαση των ΜΑΤ μέσα στην Πρυτανεία. Αλήθεια παραβιάστηκε το άσυλο ή όχι; Διότι οι απόψεις διίστανται… και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Κ.

Ο Βόλος κοιμάται

Επιδημιολογική έρευνα για τα υψηλά ποσοστά καρκίνου στην περιοχή του Βόλου μετά την πληθώρα νέων κρουσμάτων προτείνει (και πολύ άργησε) ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

…Σσσσσσστ! Ο Βόλος κοιμάται και κάποιοι θησαυρίζουν από το θάνατο!

Φ.Τ.

Τα είπε όλα

Μαρίνα Χρυσοβελώνη (εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων): Η αποκάλυψη – ομολογία του κ. Κουβέλη, αλλοτινού μνημονιακού εταίρου στην κυβέρνηση Σαμαρά, ότι οι τροϊκανοί στις διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά για το θέμα της διαθεσιμότητας, είχαν «πλήρη ενημέρωση, ακόμα και για ζητήματα που είναι λεπτομέρειες και για τους Έλληνες εργατολόγους», είναι αποκαλυπτική τόσο για το είδος και την ποιότητα των… «διαπραγματεύσεων» που λάμβαναν χώρα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι δανειστές επέβαλαν τις παράλογες αξιώσεις τους: εκείνοι υπαγόρευαν και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απλώς υπάκουε και εκτελούσε τις εντολές.

…Τα είπες όλα, κυρία Μαρίνα μου. Να δούμε τι θα πει κι ο εισαγγελέας, θα τους καλέσει, επιτέλους, τους… «εθνικούς μας διαπραγματευτές;».

Φ.Τ.

Στο σπίτι του κρεμασμένου

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τρομοκρατία ήταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

– ΝΔ: Η περιφρόνηση η καλύτερη απάντηση.

…Φυσικά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Φ.Τ.

Αναιδέστατοι

Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Δεν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν Ομπάμα και Μέρκελ.

…Η αναίδειά σας δεν έχει όρια, κύριε! Τι θα κάνετε, δηλαδή, τις μεταρρυθμίσεις που θέλει ο ελληνικός λαός; Τι το περάσατε το Americanbar, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος;

Φ.Τ.

Κατεβάζουν ρολά

Ως και 5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας – Αθήνας για τον αγωγό TurkishStream, η οποία από κυβερνητικές πηγές, αλλά και τον Spiegel και την εφημερίδα «Αγορά», τοποθετείται στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

…Δηλαδή, θα έχουμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ και χωρίς τη «βοήθεια» των «φίλων μας και συμμάχων;». Θα πλαντάξουν στο κλάμα οι Μέρκελ κι οι Σόιμπλε που πάλι ξεφύγαμε απ’ τα νύχια τους! Θα κατεβάσουν ρολά οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι, οι Θεοδωράκηδες!

(Τίποτε δε σου βγαίνει, Αντώνη! Κι η τελευταία σου καταφυγή, η θεωρία της αριστερής παρένθεσης, καταρρέει!)

Φ.Τ.

Επίπτωση

Στα όριά τους οι καλλιεργητές που κινδυνεύουν να χάσουν την παραγωγή τους αν δεν ξεκινήσει άμεσα η άρδευση.

Τι θα κάνουν; Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν νερό ύδρευσης για να σώσουν ό,τι μπορέσουν.

Κάτι τέτοιο όμως θα έχει επίπτωση στη στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης που ναι μεν γέμισαν όλο το χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δεν είναι όμως δύσκολο να αδειάσουν αν δεν υπάρξει ορθολογική χρήση του νερού.

Ε.Χ.

Θα τρελαθούμε

Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στο Βόλο. Από τους 25ο C η μέγιστη τιμή σήμερα αναμένεται να φθάσει στους 18ο C και να πέσει στους 16ο μέχρι την Τετάρτη.

Οσοι προγραμμάτιζαν το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού για σήμερα, μάλλον θα χρειαστεί να το αναβάλλουν.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου