ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κριτική παρέμβαση

κριτική-παρέμβαση-563188

Με κριτικό τρόπο προσέγγισε στην ομιλία του το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, παραθέτοντας μία σειρά από επιχειρήματα, που όπως είπε, καταδεικνύουν ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αντιμετωπίζουν το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών με αποσπασματικό τρόπο και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διεθνής πρακτική. «Χωρίς τους ανάλογους πόρους και τις ανάλογες δομές δεν μπορεί να βελτιωθεί το σωφρονιστικό σύστημα και αυτό θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας του νομοσχεδίου που συζητάμε» τόνισε ο Χρ. Μπουκώρος υπογραμμίζοντας ότι το σκεπτικό του θυμίζει τη γνωστή ρήση «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».

Ν.Τ.

Ερχονται έλεγχοι συνταγογραφήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΠΥΥ με αφορμή περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εξετάσεων και αναλώσιμων υλικών στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα από συγκεκριμένους γιατρούς. Κλιμάκια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας από Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα ξεκινούν ελέγχους το επόμενο διάστημα. Στο Βόλο και τη Λάρισα, πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όμως μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Κ.Μ.

Χρειάζεται συντονισμός

Λίγες μέρες υπομονή χρειάζεται ακόμη, καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, και από τη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο. Οι Εφορίες δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα μεγάλη πίεση για να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμείς φορολογικές δηλώσεις. Πρόθεση όλων είναι να κάνουν ρύθμιση αν είναι δυνατόν, όλοι όσοι χρωστούν. Χρειάζεται, όμως, απ’ ότι φαίνεται και ένας καλύτερος συντονισμός με το υπουργείο.

Κ.Μ.

Δεν πάμε καλά!

Ο Bullis μας βγήκε «μπήχτης»!!!

Μιλάει για επικύψεις! Είναι πολύ αργά Bulli να μας βγεις «μπήχτης». Αν θέλεις μπορούμε να σου θυμίσουμε μερικές ιστορίες γιατί τις βλέπαμε με άλλο «μάτι». Εσύ τότε είχες άλλο οπτικό ορίζοντα!!! Δεν έβλεπες και πολλά πράγματα.

Οσο για τα αφεντικά, μόνο εσύ Bulli είχες μια ζωή από ΠΑΝΟ σου.

Βαριές καταγγελίες

Σε μία βαριά καταγγελία για την περίοδο που μετείχε στη συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη στο θέμα της διαθεσιμότητας η τρόικα είχε «πλήρη ενημέρωση, ακόμα και για ζητήματα που είναι λεπτομέρειες και για τους Ελληνες εργατολόγους». Δηλαδή είχε «ρουφιάνους» που τους έδιναν με το νι και με το σίγμα. Ανάλογες καταγγελίες παλαιότερα είχε κάνει και ο ΓΑΠ. Αλήθεια υπάρχει κανείς να τις διερευνήσει;

Β.Κ.

Πολιτικές εξελίξεις

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κωνσταντίνου Λούλη ότι «τα οφέλη που θα προκύψουν από την εξόρυξη του υπόγειου πλούτου της χώρας, (όπου ο απλός Ελληνας πολίτης θα είναι ένας απλός θεατής), καθόρισαν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας στις δεκαετίες που πέρασαν». Παράλληλα όμως, ο ίδιος υπογράμμισε στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του ότι «προετοίμασαν τις ιδανικές, για τους κηδεμόνες μας συνθήκες, (οικονομική χειραγώγηση και ασφυκτική δανειακή εξάρτηση), μιας και πλησιάζει η εποχή για να αρχίσει η εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναγκών της παγκόσμιας αγοράς»,.

Γ.Υ.

Αντιφατικές καταστάσεις

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η εικόνα της …πρωταθλήτριας 5ης ΥΠΕ που δήθεν νοικοκύρεψε το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας, δημιουργώντας οικονομικό πλεόνασμα.

Γιατροί που κλήθηκαν να στελεχώσουν υπηρεσίες του ΠΕΔΥ, αντιμετωπίζονται από την …πλούσια 5η ΥΠΕ ως ανύπαρκτοι ή μάλλον ως κορόιδα καθώς καλούνται να εργάζονται καθημερινά στο πρώην ΙΚΑ Βόλου αλλά να μην πληρώνονται.

Απαιτεί η 5η ΥΠΕ να βρίσκονται στη θέση τους, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, ξεχνώντας πως αντίστοιχες υποχρεώσεις για να πληρώνει τους συμβασιούχους έχει η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε άλλες Περιφερειακές Υγειονομικές υπηρεσίες οι συμβασιούχοι γιατροί έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες αποδοχές. Στη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, με τα υψηλά διαθέσιμα που επικαλείται η 5η ΥΠΕ, είναι απλήρωτοι. Γιατί;

Απάντηση ποιος θα δώσει όμως; Ο Διοικητής κ. Λαζ. Μακρής που έχει παραιτηθεί, ίσως και όχι καθώς υπογράφει ακόμη αποφάσεις και απευθείας αναθέσεις;

Μήπως ο κ. Νέστ. Αντωνίου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής;

Τελικά, υπάρχουν πιστώσεις 16.260 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για διαχωριστική γυψοσανίδα και 4 ντουλάπες σε γραφεία διοίκησης της 5ης ΥΠΕ (!!! ) και δεν υπάρχουν χρήματα για τους γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη δημόσια υγεία, βάζοντας μάλιστα λεφτά από την τσέπη τους;

Α.Φ.

Σκοτάδι καλοκαιριάτικα;

Με την ψυχή στο στόμα διέρχονται τις βραδινές ώρες την παραλιακή οδό Πευκακίων, κάτοικοι της περιοχής που κινούνται από Βόλο προς Αλυκές καθώς όλη η διαδρομή είναι σκοτεινή εξαιτίας κάποιας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Και καλά τα διερχόμενα οχήματα, διαθέτουν συστήματα φωτισμού. Οι πεζοί όμως που θέλουν να απολαύσουν τη διαδρομή;

Μπορεί ο Δήμος Βόλου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που άλλωστε δεν κοστίζει αν σκεφτεί κανείς ότι τα φωτιστικά σώματα στον ποδηλατόδρομο που διέρχεται το Πεδίο Αρεως, ανάβουν πολύ πριν το ηλιοβασίλεμα…

Α.Φ.

Τελικά θα το φάει η ΔΕΥΑΜΒ;

Στον Άγιο Λαυρέντιο χτες ο Δήμαρχος Βόλου για το τοιχίο αντιστήριξης που κατέρρευσε.

…Για τη διαχείριση του νερού άρδευσης τσιμουδιά ο Αχιλλέας κι ας περίμεναν πώς και πώς στο χωριό. Τελικά θα το φάει η ΔΕΥΑΜΒ; Να κάνουν όρεξη οι ιδιώτες;

Φ.Τ.

Η Μεγάλη των Σαμαράδων Δεξιά Σχολή

Δένδιας: Τελειώνετε με τη διαπραγμάτευση, η οικονομία αργοπεθαίνει.

…Δηλαδή να τα δώσουμε όλα στον Σόιμπλε, κυρ Δένδια μου, αρχής γενομένης από μια νέα μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, θέσπιση ομαδικών απολύσεων κ.τ.λ.; Και είσαι βέβαιος ότι με αυτά τα εξόχως υφεσιακά μέτρα η οικονομία θα ανακάμψει; Αυτά σας μαθαίνουν στη Μεγάλη των Σαμαράδων Δεξιά Σχολή; Να «τελειώνετε» στο άψε σβήσε διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις βουλές των λίγων και ισχυρών, ξεσκίζοντας μονίμως τα συμφέροντα του λαού;

Φ.Τ.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Βαρουφάκης: Αν οι εταίροι δεν κάνουν πίσω, η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις.

…Μέχρι τώρα που πληρώναμε και στράγγιξαν την οικονομία μας από ρευστότητα τι καταλάβαμε; Τις απειλές και τους εκβιασμούς των πολιτικών ενεργούμενων της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ολιγαρχίας; Καιρός να αλλάξει η πλάκα! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Φ.Τ.

Εθελοδουλεία

Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν μίλησε ποτέ για οριζόντιες περικοπές συντάξεων στην Ελλάδα.

…Δεν υπήρξε ανάγκη. Διερμηνεύοντας τις προθέσεις του ΔΝΤ, υπερέβαλαν εαυτόν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου