ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση

πρόταση-614544

Πρόταση

Να αλλάξει ο νόμος για τα αδέσποτα πρότεινε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Μπατζιάκας στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο, θέτοντας ένα ζήτημα που απασχολεί λίγο πολύ όλες τις τοπικές κοινωνίες. Οπως επισήμανε ο κ. Μπατζιάκας το θέμα των αδέσποτων ήταν εξαρχής πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, όμως ο νόμος θέτει ένα ασφυκτικό και ταυτόχρονα διφορούμενο πλαίσιο το οποίο αντί να αντιμετωπίζει το θέμα, ανοίγει επιπλέον μέτωπα. Με τις επισημάνσεις του αντιδημάρχου Βόλου έσπευσε να συνηγορήσει πρώτος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης που μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσει στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ν.Τ.

Απλούστευση φορολογικών

Απλοποιούν τις διαδικασίες ελέγχου τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. Οπως επισημάνθηκε χθες σε ημερίδα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, η νέα νομοθεσία προβλέπει τη διενέργεια ουσιαστικού ελέγχου και όχι τυπικού. Η κάθε επιχείρηση ή υπόχρεος θα πρέπει να αποδεικνύει την ουσία των πραγμάτων χωρίς την μέχρι σήμερα τυπολατρία.

Κ.Μ.

Τοποθέτηση προϊσταμένων

Την τοποθέτηση των επιλεγέντων προϊσταμένων από το υπηρεσιακό συμβούλιο ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Συνολικά πρόκειται για έντεκα προϊσταμένους τα καθήκοντα των οποίων αναγράφονται αναλυτικά στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Η θητεία τους ξεκίνησε χθες και διαρκεί μέχρι την επιλογή προϊσταμένων από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Κ.Μ.

Επαναλειτουργία

Πριν από το Πάσχα θα έχουν επαναλειτουργήσουν όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ όπως η ΕΡΑ Βόλου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρείχε χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο πρώην συνάδελφός μας Μάκης Μπαλλής, ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς. Ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές για το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και έκανε γνωστό ότι όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται …το on air να είναι μέχρι τέλος Μαρτίου.

Ν.Τ.

Αγωνίες

Καίρια η παρέμβαση του πρώην προέδρου των παράκτιων αλιέων Ξενοφώντα Γιάλβαλη στη στήλη με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για τα καταδυτικά πάρκα. «Δεν είναι δυνατόν με άλλοθι την ανάπτυξη του τουρισμού να μην μιλάει κανείς για τις δεκάδες οικογενειών των αλιέων που θα μείνουν άνεργοι σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως ο κλάδος είναι αποδεκατισμένος. Πρέπει να προστατευθεί το εισόδημά τους όπως επίσης και ο ίδιος ο κλάδος της αλιείας διότι έτσι όπως μεθοδεύεται το όλο θέμα, θα επιβιώσουν μόνο τα είδη ιχθυοκαλλιέργειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους παράκτιους αλιείς, που πρέπει να αντιδράσουν πριν ξεκληριστούν» τόνισε ο κ. Γιάλβαλης, εκφράζοντας ουσιαστικά την αγωνία του για τους συναδέλφους του. Μπορεί λόγω συνταξιοδότησης να έχει αποστασιοποιηθεί συνδικαλιστικά, όμως τις αγωνίες του σίγουρα τις συμμερίζονται οι άνθρωποι του κλάδου και όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του στη Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδος.

Β.Κ.

«Οι Δήμοι να έχουν τον πρώτο ρόλο στην αντιμετώπιση της φτώχειας». Οχι μόνο…

Δυστυχώς οι αυτοδιοικητικοί στην Ελλάδα, Περιφέρειες και Δήμοι, ξιφουλκούν για την πρωτοκαθεδρία στη διαχείριση προγραμμάτων κατά της φτώχειας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράμμισε από την προσυνεδριακή ημερίδα του Βόλου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού δικαιωματικά μπορεί και πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη αλλά πόσους ενδιαφέρει μια αντιπαράθεση θεσμών για το ποιος θα βρίσκεται πίσω από τον πάγκο του συσσιτίου; Ή ποιος θα μοιράζει από την καρότσα του φορτηγού πακέτα τροφίμων σε προτεταμένα χέρια απεγνωσμένων συμπολιτών;

Καλούς Σαμαρίτες και ΜΚΟ ανθρωπιστικής στόχευσης, έχουμε. Και προσκόπους έχουμε και η Εκκλησία βρίσκεται δίπλα στους φτωχούς.

Αλλος είναι ο ρόλος της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης.

Να χαράζει δρόμους. να εμπνέει οράματα, να φέρνει το μέλλον στο σήμερα, να μας γεμίζει τα όνειρα.

Να πετυχαίνει την ανάπτυξη, να αυξάνει τον τοπικό πλούτο και όχι να διαχειρίζεται τη φτώχεια, να γυρίζει την κουτάλα στο καζάνι του συσσιτίου.

Ας απεμπλακεί η ΚΕΔΕ από τη λογική της κοινωνικής ευθύνης με παροχολογίες μήπως και προσανατολιστούν διαφορετικά οι Δήμοι.

Α.Φ.

Τρεις Δήμοι, ένας προορισμός

Πήλιο, προορισμός παντός καιρού και τρεις Δήμοι ένας προορισμός, ήταν μερικά από τα μηνύματα που κυριάρχησαν στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου στην οποία συμμετείχαν, με πνεύμα ενωτικό οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Οι αυτοδιοικητικοί, άφησαν στη Μαγνησία …διακριτικά βαθμών και προσωπικές στρατηγικές και συνέπραξαν σε ένα ενιαίο σχέδιο προσέλκυσης αλλοδαπών τουριστών εκτιμώντας πως τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα και θα αφορούν περισσότερους.

Οπότε, δεν παρατηρήθηκαν καπελώματα;

Α.Φ.

Ονόματα, δήμαρχε

Αχιλλέας Μπέος: Προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με κουκουλοφόρους.

…Ονόματα, δήμαρχε κι όχι κουβέντες του αέρα!

(Αλλιώς η νόμιμη διεκδίκηση αναμειγνύεται έντεχνα με παραβατικές συμπεριφορές, υποβιβάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση σε απλό ζήτημα διαφύλαξης της πολιτικής τού δημοτικού άρχοντα: ο δήμαρχος είναι εκλεγμένος από το λαό και όποιος έχει διαφορετική άποψη από αυτόν για τη διαχείριση του νερού κι αγωνίζεται για την υιοθέτησή της είναι παράνομος και δε σέβεται τη δημοκρατία!)

Φ.Τ.

Για να δούμε…

Ενορκη Διοικητική Εξέταση με εντολή του υπουργού Πανούση για τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ.

…Για να δούμε, θα δούμε το ρόλο της αστυνομίας σ’ αυτή την υπόθεση; Κι αν υπήρξαν αστυνομικοί που επέδειξαν «υπερβάλλοντα ζήλο»; Κ.τ.λ., κ.τ.λ.;

Φ.Τ.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

Π.Σκοτινιώτης: Παραιτούμαι και ανοίγω το δρόμο για την ανανέωση.

…Όποιος πιστεύει ότι ο Πάνος θα μείνει εκτός πολιτικής είναι μακριά νυχτωμένος.

Φ.Τ.

Ο Άι Γιώργης του Νοσοκομείου

ΚΚΕ: Υποστελεχωμένες οι κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου.

…Υπομονή λίγον καιρό, σύντροφοι, μέχρι να στρατολογηθούν… εθελοντές!

(Ο Καραμπάτσας στο ρόλο του Άι Γιώργη που πολεμά το δράκοντα των ελλείψεων του Νοσοκομείου σε προσωπικό, δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τον δράκοντα της ανεργίας που με τον τρόπο Καραμπάτσα θεριεύει περισσότερο!)

Φ.Τ.

Τσάι και συμπάθεια

Πρόσκληση Α. Μέρκελ στον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο.

…Αρκεί να μην της πει κι αυτός πως όλοι κάνουν λάθη, όπως της είπε ο Σαμαράς. Και μετά έκανε την κωλοτούμπα.

Φ.Τ.

Ζητήματα αιχμής

Καθυστέρηση του νέου ΕΣΠΑ αλλά και η εξαίρεση του Δήμου Βόλου, από τον κατάλογο των ΟΤΑ, στους οποίους εφαρμόζεται το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μολονότι η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ανεργίας, ήταν τα ζητήματα αιχμής που μεταξύ άλλων έθεσε ο Αχιλλέας Μπέος, στη χθεσινή προσυνεδριακή συνέλευση της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Και σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, που ζητά να επανεξεταστούν τα αρνητικά στοιχεία, ο Δήμαρχος Βόλου εμφανίζεται θετικός στην επανεξέταση συνολικά του Καλλικράτη.

Ε.Χ.

Υπέρ και κατά

Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας με 18 ψήφους υπέρ και 25 κατά, έναντι της υπερψήφισης του οικονομικού απολογισμού με 12 ψήφους κατά και 38 υπέρ.

Το αποτέλεσμα δείχνει δυσαρέσκεια των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που ακολουθήθηκε ή τουλάχιστον τη δυσαρέσκεια όσων από τους λιγοστούς παρευρίσκονταν μέχρι εκείνη την ώρα στη συνέλευση.

Ε.Χ.

Υποψήφιοι

Πληροφορίες θέλουν ως… διαδόχους στο τιμόνι του συνδυασμού της «Επιλογής Ευθύνης» που περνά σε μια μεταβατική περίοδο, είτε τη Νατάσσα Οικονόμου, είτε το Φώτη Λαμπρινίδη.

Οψόμεθα.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου