ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποτέλεσμα

αποτέλεσμα-622360

Αποτέλεσμα

Ικανοποιημένος είναι ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσας, και με το δίκιο του, καθώς το Νοσοκομείο Βόλου απέκτησε καινούργιο αξονικό τομογράφο. Ηταν ένα έργο το οποίο πραγματικά πάλεψε από την ημέρα που ανέλαβε στο Νοσοκομείο ο Κώστας Καραμπάτσας και ενώ οι προθεσμίες ήταν ασφυκτικές μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό έτρεξαν το θέμα και από χθες ο νέος αξονικός βρίσκεται στο Βόλο. Σύντομα φυσικά και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα λειτουργήσει κιόλας. Ετσι είναι, τα καλά πρέπει να γράφονται.

Β.Κ.

Καμία υπαναχώρηση

Ανασταλτικότητα ακόμη και στην εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας προκαλεί η οικονομική κρίση. Οπως επισημάνθηκε χθες σε ημερίδα, οι εργαζόμενοι φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους και δεν επιμένουν στην εφαρμογή των μέτρων. Ομως, πέρυσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εργατικά ατυχήματα…

Κ.Μ.

Καταγράφονται ελλείψεις

Ελλείψεις σε είδη παρουσιάζει η αγορά. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης εμπορικά καταστήματα με είδη γεωργικών βιομηχανικών δομικών μηχανημάτων και ανταλλακτικών, δεν έχουν στοκ και έτσι προϊόντα όπως μπαταρίες, φίλτρα αέρος, ακρόμπαρα παρουσιάζουν ελλείψεις. Στην αγορά όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχει ρευστό, ενώ και οι προμηθευτές απαιτούν το σύνολο των χρημάτων των παραγγελιών από τις εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Κ.Μ.

Συνεργασία

Ανοιγμα στα Βαλκάνια επιχειρούν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας, μέσω του προέδρου της τοπικής Ενωσης Γιώργου Ζαφείρη, ο οποίος μετέβη γι’ αυτό το σκοπό στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Η διεθνής τουριστική έκθεση που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, προσφέρει πεδίο επικοινωνίας με γραφεία ταξιδίων του εξωτερικού. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης, η περιοχή μας θα δώσει δυναμικό «παρών», προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή στους ξένους δημοσιογράφους, χάρη στη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς Μουρεσίου, που συμμετέχουν στην έκθεση.

Γ.Υ.

Πρόταση από το παρελθόν

Πρόταση – σχέδιο διάταξης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία στους δήμους κατέθεσε η ΚΕΔΕ στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων παρεμβαίνει με σχέδιο διάταξης και προτείνει συγκεκριμένες θεσμικές και οικονομικές ρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Βέβαια δεν περίμενε κανείς από τον Πατούλη να κάνει τη διαφορά προτείνοντας διατάξεις μακριά από την πεπατημένη.

«Οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 θα καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, θα είναι οι ίδιες που ίσχυαν πριν την κατάργησή της.

Μετά τη συμπλήρωση συνολικής υπηρεσίας ενός υπαλλήλου δέκα ετών στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, ενός ή περισσότερων δήμων, να επιτρέπεται η μετάταξή του σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων…».

Κάπως έτσι δεν φτάσαμε στα σημερινά χάλια;

Α.Φ.

Τμηματική έκτιση ποινής

Σημαντική εργασία σε τομείς της καθημερινότητας μπορούν να προσφέρουν πολίτες οι οποίοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης από τη Δικαιοσύνη και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν να προχωρήσουν σε τμηματική έκταση της ποινής τους με την παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου παρέχει υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού πολίτης ο οποίος εγκαταστάθηκε πέρυσι στην υπηρεσία του Δήμου με Εισαγγελική Παραγγελία των Πρωτοδικών Ευρυτανίας για την εκτέλεση απόφασης του Αυτόφωρου Τριµελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας.

Οι εναλλακτικοί τρόποι έκτισης ποινών και η ανάπτυξη ενός πλήρους και ρεαλιστικού συστήματος παρεπόμενων ποινών μπορούν να αποτελέσουν τον άξονα γύρω από τον οποίο θα διαμορφωθεί ένα νέο και σύγχρονο ποινικό σύστημα.

Οι βελτιώσεις του πλαισίου εφαρμογής των θεσμών όπως ο προβλεπόμενος αριθμός ωρών εργασίας, οι δυσβάστακτες συνέπειες της μη παροχής τους κ.α., μοιάζουν με μονόδρομο για όσους πιστεύουν στη χρησιμότητα εναλλακτικών τρόπων έκτισης ποινών.

Α.Φ.

Γιατί, Αχιλλέα;

Ποιος ο λόγος που η Δημοτική Αρχή Βόλου επιμένει στη μεταφορά της αρμοδιότητας της άρδευσης από το Δήμο στη ΔΕΥΑΜΒ;

Φ.Τ.

Οι προνομιούχοι

Προς αριστερούς κυβερνητικούς βουλευτές Μαγνησίας, ενταύθα: Κυρίες και κύριοι, πότε θα μάθουμε αν πήρατε βουλευτικό αυτοκίνητο; Ή είναι κρατικό μυστικό;

Φ.Τ.

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη

Πλαφόν στο δανεισμό των κομμάτων εξετάζει η κυβέρνηση.

…Με την ευκαιρία δεν μας λέει και ποιος θα πληρώσει τα δάνεια τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Φ.Τ.

Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή

Ειδικό Δικαστήριο: Δεύτερο «όχι» στο εισαγγελικό αίτημα για κλήση τού Ευ. Βενιζέλου!

…Θα λάμψει η αλήθεια, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο.

Φ.Τ.

Μπανανία

Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Τι νομίζει ο Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία; …Αυτό ακριβώς νομίζει, κυρ Δημήτρη Στρατούλη!

(Του έδωσαν το δικαίωμα οι Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος, οι κυβερνήσεις τους, οι βουλευτές και τα κόμματά τους)

Φ.Τ.

Εφτά δεκαετίες μετά

Σαφές μήνυμα Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

…Τόσες δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις πέρασαν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έκαναν τον χαζό. Έπρεπε να έρθειεφτά δεκαετίες μετά μια κυβέρνηση που έλκει την καταγωγή της από την Αριστερά για να θέσει το θέμα.

Φ.Τ.

Η άλλη πλευρά

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει καταγράψει περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού μέσα στα σχολεία από διευθυντές προς καθηγητές, από σχολικούς συμβούλους ακόμη και από Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ο εργασιακός εκφοβισμός που υφίστανται και οι ίδιοι οι διευθυντές από συναδέλφους τους. Το bullying δεν έχει μόνο μία πλευρά, ανέφεραν χθες διαμαρτυρόμενοι διευθυντές προς την ΕΛΜΕ, ζητώντας να ακούσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη και τη δική τους αλήθεια.

Ε.Χ.

Λαϊκές

Αποσύρεται από τη νέα Κανονιστική για τις λαϊκές αγορές στο Δήμο Βόλου, η πρόταση για τη λειτουργία δύο απογευματινών αγορών την εβδομάδα, μία στις Αλυκές και μία στα Παλιά.

Οι ώρες διενέργειας των απογευματινών λαϊκών αγορών που ιδίως στις Αλυκές οι πάγκοι το καλοκαίρι θα πρέπει να συνυπάρξουν με τους λουόμενους, αλλά και ζητήματα με την καθαριότητα των χώρων διεξαγωγής μετά τις 9 το βράδυ, οδήγησαν τη δημοτική αρχή στην απόσυρση της πρότασης, παράλληλα με την επανεξέταση των υπολοίπων προτάσεων για τη χωροθέτηση των αγορών σε συγκεκριμένους δρόμους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου