ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανασύνταξη

ανασύνταξη-630481

Στο ΠΑΣΟΚ… μπορεί να περιμένουν τον ερχόμενο Μάιο για να ανασυνταχθούν και μέσα από το συνέδριο να επανακαθορίσουν αρχές, ιδεολογία αλλά και ηγεσία, στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών πάντως πορεύονται με πιο γρήγορους ρυθμούς τόσο τοπικά όσο και κεντρικά όπως πληροφορείται η στήλη. Συντονίζονται οργανωτικά, ενώ άμεσα αναμένονται και πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο Γιώργος ανασυντάσσεται.

Β.Κ.

Αλαλούμ

Κανένας δεν φρόντισε να ενημερώσει – ευαισθητοποιήσει τους αγρότες σε φορολογικά θέματα και τώρα που έφτασε ο χρόνος να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις γίνεται μπάχαλο. Στη δύσκολη θέση να βγάλουν άκρη βρίσκονται και πάλι λογιστές – οικονομολόγοι – φοροτεχνικοί ψάχνοντας όμως στο σκοτάδι. Το υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμη ούτε κατευθυντήριες οδηγίες ούτε και χρόνο ολοκλήρωσης της υποβολής.

Κ.Μ.

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση

Τον παραδοσιακό τρόπο κλαδέματος του αμπελιού και της ελιάς θα δείξει η ομάδα Πελίτι Αλμυρού αύριο Κυριακή. Με τόπο συνάντησης στις 10.30 το πρωί το συνεταιρισμό στον Πλάτανο, οι ενδιαφερόμενοι θα μεταβούν σε κοντινό αμπέλι και θα παρακολουθήσουν πρακτικά το κλάδεμα. Ο Πελίτις Αλμυρού έχει διοργανώσει πολλές ανάλογες παρουσιάσεις και οι πρωτοβουλίες του στέφονται με επιτυχία.

Κ.Μ.

Διεύρυνση επαφών

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις επαφές μας με τη Βρετανική αγορά, στην οποία απευθυνόμαστε πάντα, παραδοσιακά» υπογραμμίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αλοννήσου. Το προσδοκώμενο είναι η αύξηση των αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά «εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά. Οι καταστάσεις αβεβαιότητας που συνεχίζονται, μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και κατά συνέπεια δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε» επισημαίνει η κ. Αναγνώστου, σχολιάζοντας εμμέσως το σύνολο των εξελίξεων που διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό.

Γ.Υ.

Υπαναχώρηση

Υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πάγια θέση του για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, μου μυρίζει. Σε συνάντηση που είχαν οι βουλευτές Μαγνησίας, Λάρισας και Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη για τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους, αυτό που φάνηκε είναι ότι επιλέγεται μία μεσοβέζικη λύση, που ασφαλώς δεν σηματοδοτεί την κατάργηση των διοδίων.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν -και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που έγινε από τους βουλευτές- η Κυβέρνηση είναι μεν θετική στην επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης, μιλά όμως για τη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική χιλιομετρική χρέωση και καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Β.Κ.

Οι εκλεκτοί

Με τα γνωστά κομματικά γυαλιά φαίνεται πως έγιναν και από την νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας οι επιλογές Διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Εξι γιατροί και ένας διοικητικός είναι οι 7 νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο, όλοι με καταβολές από το χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, γιατρός – διευθυντής ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν αναλαμβάνει την 1η ΥΠΕ. Ο κ. Α. Παπαδόπουλος είχε διατελέσει υποδιοικητής στην 1η ΥΠΕ το 2010 επί προεδρίας του κ. Τάσου Χατζή, ενώ ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Μετώπου και στις πρόσφατες εκλογές του ΙΣΑ.

Ο Νίκος Καρβούνης, διοικητής στην 2η ΥΠΕ, είναι από τους πλέον αξιοσέβαστους γιατρούς. Ογκολόγος παθολόγος στο νοσοκομείο Μεταξά και πατέρας έξι παιδιών, ήταν ο άνθρωπος που είχε την ιδέα για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο». Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κίρκος, διοικητής στην 3η ΥΠΕ είναι γιατρός ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στρατής Πλωμαρίτης, διοικητής στην 4η ΥΠΕ, είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και υπηρετεί στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος Θες/νίκης.

Ο Νέστορας Αντωνίου, διοικητής στην 5η ΥΠΕ, είναι διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφοιτος Οικονομικού της Νομικής. Η τοποθέτηση του κ. Ν. Αντωνίου στη θέση του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ αποτελεί πρόταση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Είναι μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΛ, αλλά και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, διοικητής στην 6η ΥΠΕ είναι γιατρός και εργάζεται στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, διοικητής στην 7η ΥΠΕ είναι γιατρός του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Α.Φ.

Ενστάσεις

Χάσαμε… το μέτρημα με τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι «Δρόμοι Συνεργασίας» κατά αποφάσεων της νέας δημοτικής αρχής.

Τώρα είναι η ΑΝΕΒΟ, προηγήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, πιο μπροστά ήταν η σύμβαση για τα αδέσποτα κ.ο.κ.

Ολόκληρο φάκελο «Δήμος Βόλου» πρέπει να κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το ζητούμενο είναι όμως τι γίνεται με τις ενστάσεις…

Ε.Χ.

Την πληρώνουν

Οι μαθητές θα πληρώσουν τη… «φασολάδα» για το νομικό πλαίσιο που αφήνει έκθετους τους καθηγητές συνοδούς των σχολικών εκδρομών.

Εχουν κι οι καθηγητές τα δίκαιά τους. Να παίζουν τη ζωή τους κορώνα- γράμματα για μια εκδρομή;

Το δικό τους δίκαιο έχουν και οι μαθητές. Αλλωστε οι σχολικές εκδρομές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ε.Χ.

Καλή η… γύρα

Αλλαγές στις τιμές των διοδίων εξήγγειλε σε συνάντηση με τους βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Οικονομίας Σταθάκης.

…Καλή αποδεικνύεται η… γύρα των βουλευτών Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ από τα υπουργικά γραφεία. Φέρνει αποτελέσματα, αν και στην προκειμένη περίπτωση είναι κατώτερα των προσδοκιών, δεδομένου ότι τα διόδια Μοσχοχωρίου παραμένουν βράχος ακλόνητος. Και μαζί το μεγάλο πρόβλημα της παλιάς εθνικής οδού για οδηγούς και για κατοίκους Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Φ.Τ.

Το μπλέξιμο του Αχιλλέα

Ενσταση Πατσιαντά – Αποστολάκη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την ΑΝΕΒΟ, επειδή «…είναι πρόδηλη η πρόθεση της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου να μετατρέψει την ΑΝΕΒΟ Α.Ε. σε φορέα επισκίασης και στην ουσία πλήρους αποδυνάμωσης του Δήμου και των θεσμικών οργάνων του (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές κ.λ.π.), εγείροντας έτσι σοβαρά θέματα έλλειψης ουσιαστικού ελέγχου».
…Εμπλεξες, Αχιλλέα.

Φ.Τ.

Η οδός της απωλείας

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας, η ΝΔ θα γίνει ΠΑΣΟΚ.

…Δεν είναι δύσκολο να αντιπαραθέσουμε εδώ έναν απόηχο των προβληματισμών του Σαμαρά σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούμε για να κερδίζουμε χρόνο: η μόνη διέξοδος από τη σημερινή Νεοδημοκρατική δυστυχία είναι μια συνδιάσκεψη, στην οποία, εξ ορισμού, δεν παίρνονται αποφάσεις.

(Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι αυτά τα τεχνάσματα μάς επιτρέπουν να βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον του κόμματος και μας οδηγούν όλους μαζί στην απώλεια)

Φ.Τ.

Απειλή ή υπόσχεση;

Αλ. Τσίπρας: Η ΕΚΤ έχει ακόμη μια θηλιά γύρω από το λαιμό μας.

…Πώς; Μα δεν τη βγάλαμε με τη συμφωνία δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη;

(Αλέξη, όπως έχουν γίνει τα πράγματα αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως απειλή μπορεί τελικά να είναι υπόσχεση)

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου