ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ψήλωσε»

ψήλωσε-637390

«Ψήλωσε»

Ο εισαγγελικός λόγος που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος έχει αρχίσει και ενοχλεί ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο κ. Καμμένος πάντα είχε ένα ιδιαίτερο στυλ όταν μιλούσε, μόνο που τώρα αισθάνεται «ότι ψήλωσε» λόγω της υπουργικής θέσης και της συγκυβέρνησης και νομίζει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς και να ελέγχεται.

Β.Κ.

Τους πιάνει …κρίση

Τριγμούς στους χώρους εργασίας σε πολυκαταστήματα προκαλεί η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου ορίου μισθού. Ενώ η εξαγγελία δεν έχει γίνει Νόμος του κράτους, υπήρξαν ήδη δύο μετατροπές συμβάσεων από επιχειρησιακές σε ατομικές. Διευθυντικά στελέχη αφήνουν να διαρρέει ότι οι αλυσίδες δεν θα αντέξουν σε αύξηση των μισθών, αν και οι ισολογισμοί είναι κάτι περισσότερο από κερδοφόροι…

Κ.Μ.

Υπέβαλαν μήνυση

Εντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση προκάλεσε στη δημοτική αρχή Αλμυρού ο εμπρησμός κάδων απορριμμάτων. Η σημερινή δημοτική αρχή που έχει αναλάβει εδώ και έξι μήνες τα ηνία του δήμου μετράει ήδη το τρίτο κρούσμα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για φθορά περιουσιακών στοιχείων του δήμου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

Κ.Μ.

Απρόβλεπτα

«Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν πολύ καλά οι κρατήσεις από την αρχή της χρονιάς, οι καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, δεν μας επιτρέπουν να προβλέψουμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου. Παράλληλα ο κ. Κώστας Ευσταθίου επισημαίνει ότι «ειδικά η Αγγλία θα εμφανίσει σταθερή ροή επισκεπτών, διότι λειτουργεί ευνοϊκά η ισοτιμία με τη λίρα, αλλά εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς οι κρατήσεις από Γερμανία και Αυστρία». Ο ίδιος διατηρεί, πάντως, την αισιοδοξία του, εκτιμώντας ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Γ.Υ.

Σάλος

Σάλος έχει προκληθεί με τις αυξήσεις του τροφείου για το προσωπικό της ΔΕΗ. Η Κυβέρνηση λέει ότι η απόφαση ελήφθη το Σεπτέμβριο, η Ν.Δ. ανταπαντά ότι η απόφαση υπογράφηκε τέλος Φεβρουαρίου. Οποτε και να έγινε, υπάρχει προϊστάμενος υπουργός, ας την αλλάξει.

Β.Κ.

Τότε και τώρα

Θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Εξωτερικών καταλαμβάνει ο ξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυγή». Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων ο Γιώργος Τσίπρας διορίζεται στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε θέση Ειδικού Συμβούλου. Το Φεβρουάριο του 2012 το όνομα του Γιώργου Τσίπρα είχε ακουστεί ξανά, καθώς ήταν μεταξύ μετακλητών υπαλλήλων που προορίζονταν για το γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αναστάστιου Κουράκη. Τότε με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε προχωρήσει ο διορισμός του. Τώρα φαίνεται ότι άλλαξαν οι εποχές.

Β.Κ.

Θα ξεχαστούν

Σε αγρανάπαυση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, για να μην πω ότι έχουν πέσει σε «χειμερία νάρκη». Το εκλογικό αποτέλεσμα έπεσε βαρύ, το συνέδριο είναι ακόμη μακριά και έτσι δεν κουνιέται φύλλο. Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τα μέλη που είναι προβληματισμένα καθώς μέρα με τη μέρα που περνάει στο τέλος θα μιλάνε μεταξύ τους.

Β.Κ.

Ο Γαργάλας κι ο Λαΐνας

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γ. Λαΐνας με ερώτηση που κατέθεσε ζητά να πληροφορηθεί πόσες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, με τι ποσά και σε ποιους, σε όλο το Δήμο αλλά και στα νομικά του πρόσωπα. Ζητά να πληροφορηθεί επίσης πόσοι πρόχειροι διαγωνισμοί έχουν γίνει, με τι ποσά και σε ποιους.

…Αμα γουστάρουμε σου απαντούμε, κύριος, άμα δε γουστάρουμε δεν σου απαντούμε.

Η απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο στον Γαργάλα. Γιατί όχι και στον Λαΐνα;

(Αχιλλέα, ή θα απαντήσεις και θα διαλύσεις τα «συννεφάκια» πάνω από το Δήμο που υποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς η ερώτηση Λαΐνα ή δεν θα απαντήσεις και θα τα αφήσεις να εξελιχθούν σε «βαριά συννεφιά»)

Φ.Τ.

Οι απαράδεκτοι

Στα 33 εκατ. ευρώ το κόστος για τους «κερασμένους» καφέδες στη ΓΕΝΟΠ.

…Το κονδύλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και όχι για τροφεία(!!!) μιας μερίδας εργαζομένων ύψους μάλιστα 150 ευρώ το μήνα!

(Μπράβο, Λαφαζάνη. Μπράβο και στην κυβέρνηση που τον καλύπτει. Αυτή είναι, μια φορά, πολιτική υπέρ του λαού)

Φ.Τ.

Δε θα μας τρελάνετε εσείς!

Κοίταξε, Αλέξη, πώς έχει το πράγμα. Έχεις κάνει με τον Σόιμπλε μια συμφωνία που φοβάσαι ότι αν τη φέρεις στη Βουλή θα την καταψηφίσουν δεκάδες(!) βουλευτές σου, την ίδια στιγμή που θα την υπερψηφίσουν με χέρια και με πόδια, όπως έχουν δηλώσει, τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι!

…Αλέξη, κάτω ο ολοκληρωτισμός του τρομοκρατικού πολιτικού ομοιομορφισμού που υπακούει στην εντολή του λαού! Ζήτω ο τρομοκρατικός πολιτικός ανομοιομορφισμός που λειτουργεί με τη χειραγώγηση των λαϊκών αναγκών στο όνομα ενός γενικού ψευδοσυμφέροντος!

Φ.Τ.

Μύλος

Μύλος… η πόλη με αφορμή τη σύνταξη της νέας Κανονιστικής του Δήμου Βόλου για τις λαϊκές αγορές.

Μετά τους κατοίκους της οδού Γιάννη Δήμου, αντιδράσεις εγείρονται και από τους κατοίκους της Κωνσταντά όπου κάθε Παρασκευή φιλοξενείται η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης.

Η κάθε πλευρά προβάλλει τα δίκαιά της. Το θέμα είναι ποιος θα ικανοποιηθεί…

Αλήθεια η πρόταση για την απομάκρυνση των λαϊκών αγορών από τους δρόμους της πόλης ναυάγησε;

Ε.Χ.

Αναβολή

Νέα αναβολή στην έναρξη των ελέγχων από εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου που θα εκτελούν και χρέη άτυπου δημοτικού αστυνόμου για την τήρηση του προγράμματος «πόρτα – πόρτα» σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Ελεγχοι και πρόστιμα στους παραβάτες προβλέπονται από Δευτέρα, ενώ από αύριο, αναμένεται άλλη μία ενημερωτική καμπάνια με τη συμμετοχή αντιδημάρχων.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου