ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα πούπουλα

στα-πούπουλα-645905

Στα πούπουλα

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg είπε μεταξύ άλλων πως ο κόσμος στους δρόμους δεν χρειάζεται ούτε λεφτά ούτε δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια, κάτι που όπως ισχυρίζεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει προσφέρει. Κοίτα να δεις τι είπε ένας ακόμη που γεννήθηκε στα πούπουλα…

Β.Κ.

Επιβεβλημένη

Σημαντική είναι η «συμφωνία» που επιτεύχθηκε για άμεση επικοινωνία μεταξύ του ΤΕΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τα θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής υγείας. Η συνεργασία μεταξύ των φορέων που έχουν την επιστημονική γνώση και μπορούν να παρέμβουν για θέματα όπως η αντιμετώπιση της υπέρβασης των ορίων αέριας ρύπανσης όποτε αυτή καταγράφεται, είναι επιβεβλημένη. Χρειάζεται όμως και συντονισμός δράσης.

Κ.Μ.

Εχουν αποτελέσματα

Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αλμυρού. Συνεργεία της Υπηρεσίας προχωρούν στην αναβάθμιση του πρασίνου, ενώ και οι παρεμβάσεις που έχουν κάνει για την καθαριότητα του καλλικρατικού δήμου είναι αξιοσημείωτες. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και με καλύτερα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των αδειών του προσωπικού, οπότε θα γίνει και μία ορθολογικότερη από τη σημερινή κατανομή του προσωπικού μετά και τις προσλήψεις.

Κ.Μ.

Αναβάθμιση

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην ανάθεση του management των αεροδρομίων σε ιδιώτες, λέγοντας ότι το κράτος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι είναι κακός επιχειρηματίας και ξεκαθαρίζοντας φυσικά ότι είναι σαφές πως το ελληνικό δημόσιο σήμερα δεν έχει χρήματα για να μπορέσει να επενδύσει σε αυτές τις υποδομές και τάχθηκε υπέρ της ανάθεσης του management σε ιδιώτες

Γ.Υ.

«Πράσινο» Νοσοκομείο

Φωτοβολταϊκά πάνελ στις ταράτσες του Νοσοκομείου Βόλου ώστε να καλύπτεται μέρος των ενεργειακών αναγκών του τεράστιου κτιρίου, προωθεί η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου.

«Πράσινο» κτίριο, έστω και μετά την κατασκευή του το Νοσοκομείο, μπορεί να έχει διαφορετικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Περιβαλλοντικής κατεύθυνσης κι άλλες πρωτοβουλίες της Διοίκησης που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση με το ΤΕΕ και θα αναλυθούν σήμερα (11 π.μ.) στη συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Διοικητή κ Κων. Καραμπάτσα.

Α.Φ.

Τι θα κάνει;

Ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος όπως υποστηρίζουν όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ ήταν μεταξύ των βουλευτών που στην ειδική ψηφοφορία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση Τσίπρα με τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με πληροφορίες, «κατά» ψήφισαν οι Στάθης Λεουτσάκος, Ελένη Σωτηρίου, Κώστας Δελημήτρος, Ιωάννα Γαϊτάνη και Δημήτρης Κοδέλλας, ενώ στα «λευκά» συμπεριλαμβάνονται οι ψήφοι των υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη. Το πήγε …πιο μακριά ο κ. Δελημήτρος που θεωρείται «πολιτικό παιδί» του Παν. Λαφαζάνη και του Αριστερού Ρεύματος. Αναρωτιέμαι όταν το θέμα έρθει στη Βουλή, θα τηρηθεί η ίδια στάση; Θα δείξει…

Β.Κ.

Δεν το διάβασε

Νέος Χρυσοχοΐδης μας προέκυψε. Αυτή τη φορά όμως είναι γένους θηλυκού και ακούει στο όνομα Ραχήλ Μακρή, η οποία είναι νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είχα μελετήσει καλά τη λίστα Βαρουφάκη για αυτό θα ψήφιζα χθες παρών» δήλωσε η κυβερνητική βουλευτής Κοζάνης που κουράστηκε λόγω της 12ωρης συνεδρίασης στην Κ.Ο. του κόμματος και είχε αποχωρήσει, αισθάνθηκε όμως την ανάγκη να γνωστοποιήσει τι θα έπραττε.

Β.Κ

Εκ των έσω

«Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός!» λέει ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που με μακροσκελές άρθρο που όχι μόνο κρατάει αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά διαφωνεί πλήρως με τη συμφωνία που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ δεν μπορούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι δεν έκαναν κωλοτούμπα, θα πείσουν το λαό, αναρωτιέται κανείς.

Β.Κ.

Κάρλα και βουλευτές

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας τής ΝΔ Xρ. Mπουκώρου για τη χρηματοδότηση του έργου της λίμνης Κάρλας.

…Ο αντιπολιτευόμενος κατέθεσε, ως όφειλε, ερώτηση για το μείζον αυτό θέμα της Μαγνησίας. Αναμένονται και οι οφειλόμενες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία (με πρακτικό αντίκρισμα κι όχι βερμπαλισμοί) των συμπολιτευόμενων βουλευτών Μαγνησίας.

Φ.Τ.

Ετσι γίνονται οι δουλειές, Αχιλλέα

Συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Καραμπάτσα και αντιπροσωπείας του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου με επικεφαλής τον πρόεδρο Ε. Τσάμη. Θέματα, ηαξιοποίηση της ακίνητης περιουσία του Νοσοκομείου Βόλου και οι στόχοι του νοσηλευτικού ιδρύματος που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020 και ζητήματα δημόσιας υγείας.

…Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές. Στο φως της μέρας, πολιτισμένα και δημοκρατικά. Όχι με βρισιές, προσβολές και τσαμπουκάδες.

Φ.Τ.

Αριστερά της ευθύνης

Μην ανησυχείς, Αλέξη, αν κάποιοι από τους βουλευτές σου είναι αντίθετοι με τη νέα συμφωνία.

…Και να την καταψηφίσουν κάποιοι αριστεροί στη Βουλή, θα την υπερψηφίσουν ο Σαμαράς κι ο Άδωνις.

Φ.Τ.

Το φιλί της κόμπρας

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή.

…Ή η ΝΔ έγινε αριστερή ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεξιός.

Φ.Τ.

Νικητές και ηττημένοι

Bloomberg: Η ελληνική κυβέρνηση παραδόθηκε -Νικητές ήταν οι κυβερνήσεις που έκαναν μέτωπο εναντίον της.

…Ο ελληνικός λαόςδεν παραδόθηκε, κύριοι. Ούτε πρόκειται.

Φ.Τ.

Τους ενώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ): Να υποστηριχθεί με σθεναρότητα η κυβέρνηση και η μεταρρυθμιστική ατζέντα της.

…Βιομήχανοι όλων των χωρών ενωθείτε.

Φ.Τ.

Σαμαράς και Βενιζέλος

Σαμαράς και Βενιζέλος έπεσαν στην απόγνωση. Είναι τόσο καλύτερη η συμφωνία της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές, όταν συγκριθεί με τα δικά τους «κατορθώματα», που νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βέβαια είναι άστα να πάνε, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για το πολιτικό μέλλον του Αντώνη, του Βαγγέλη και των κομμάτων τους.

Φ.Τ.

Παραχώρηση

Ενα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγό παραχώρησε η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ στο Δήμο Βόλου. Την αποδοχή των δύο οχημάτων, ενέκρινε στη συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Το ζήτημα όμως για το οποίο διερωτήθηκαν και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης είναι άλλο: σε τι χρειαζόταν η ΚΕΚΠΑ το απορριμματοφόρο και το φορτηγό και πόσα χρόνια τα δύο οχήματα «κάθονταν»;

Ε.Χ.

Αλλαγή σχεδίων

Αν δεν αλλάξει κάτι στον πίνακα των αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και παραμείνουν μόνο οι εννέα εταιρείες που θα εκτελούν πτήσεις τσάρτερ, οι πολίτες που θα θελήσουν να πετάξουν στο εξωτερικό θα πρέπει να προσανατολιστούν σε άλλα αεροδρόμια.

Η ευκολία της μετακίνησης που προσφέρει το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου όχι μόνο για τους Βολιώτες αλλά και για τους Λαρισαίους, χάνεται για φέτος το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης αεροπλάνων…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου