ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προνοιακά επιδόματα

προνοιακά-επιδόματα-731278

Προνοιακά επιδόματα

Αγώνας δρόμου δόθηκε χθες από το Δήμαρχο, Αχ. Μπέο, τον αντιδήμαρχο, Αν. Μπατζιάκα και εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πρόνοιας, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους 2.663 δικαιούχους.

Κανονικά απαιτούνται δέκα ημέρες από τη λήψη της απόφασης μέχρι την χορήγηση των επιδομάτων.

Οι διαδικασίες όμως συντμήθηκαν και οι δικαιούχοι θα δουν το χρώμα του χρήματος, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ε.Χ.

Απόλυτο χάος

Απερίγραπτη είναι η κατάσταση που επικρατεί με τα αρχεία των υγειονομικών. Τη μία χάνονται τα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, την άλλη «εξαφανίζονται» χρήσιμα έγγραφα των γιατρών, τώρα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει διασταυρωμένα ούτε τα ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων. Ελεγχος στις ιατρικές πράξεις, ο οποίος μάλιστα διενεργείται με οικονομική επιβάρυνση των υγειονομικών, δεν μπορεί να γίνει. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, ο έλεγχος θα είναι μόνο στατιστικός, όχι …ενδελεχής.

Κ.Μ.

Προοπτικές ανάπτυξης

Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγονται στη Μαγνησία. Η θεσμική συνεργασία της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. με αντίστοιχο κρατικό φορέα πιστοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του ρόλου του λιμανιού του Βόλου αλλά και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θωμάς Παπαλιάγκας, ανέφερε ότι η CQM κάνει 15πλάσιο τζίρο σε πιστοποιητικά από την ΕΒΕΤΑΜ. Σε κάθε περίπτωση η Θεσσαλία πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δραστηριοποίηση της Ανώνυμης Εταιρείας στο Βόλο.

Κ.Μ.

Χώροι

Το Εκθεσιακό Κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας και το Κλειστό Γυμναστήριο του Βόλου είναι τα κτίρια στα οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το χώρο που θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα με την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πάντως τις επόμενες μέρες.

Ν.Τ.

Κάρλα

Προχωρούν τα (προεκλογικά) έργα στην Κάρλα.

…Ναι, πρόκειται για τη λίμνη που επί θητείας σου ως υφυπουργού και κυβερνητικής βουλευτού άφησες να γίνει έλος, Ζέττα.

Φ.Τ.

Θοδωράκια μ’ Παγκαλάκια μ’

Πάγκαλος: Στις εκλογές θα ψηφίσω Σαμαρά.

…Ο Θοδωράκης νομίζει ότι θα γίνει κι ο Θόδωρος νομίζει ότι ακόμα είναι υπουργός της Μέρκελ.

(Θοδωράκια μ’, Παγκαλάκια μ’, εσείς τρώτε και πίνετε κι εμάς μας τρώει η αρκούδα)

Φ.Τ.

Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης

Washington Post: Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο. Μόνη λύση το κούρεμα.

…Να δείτε που στο τέλος μόνο ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος θα έχουν απομείνει να επιμένουν ότι πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο το χρέος της χώρας. Οι Γερμανοί κι οι Αμερικάνοι θα λένε να διαγράψουν το μισό προκειμένου να μπορέσουμε να πληρώσουμε το υπόλοιπο κι αυτοί θα λένε όχι.

Φ.Τ.

Το τρίπτυχο

Το ακροδεξιό τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – ξενοφοβία προβάλλει πλέον μετ’ επιτάσεως ο Σαμαράς.

…Πρέπει να διακατέχεται από μεγάλη απελπισία, καθώς όλες οι στρατηγικής του επιλογές και οι τακτικές κινήσεις δείχνουν να αποσκοπούν στον περιορισμό και μόνο της έκτασης της εκλογικής του ήττας.

Φ.Τ.

Το θέμα είναι εσύ τι θα κάνεις

Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει την ιστορική ευκαιρία στην Αριστερά.

…Ο λαός θα τη δώσει, Αλέξη. Το θέμα είναι πώς θα την αξιοποιήσει το τμήμα της Αριστεράς που εκπροσωπείς.

Φ.Τ.

Ιλιγγος

Ανέκδοτο έγινε στις οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε το ποσό που εισέπρατταν υπάλληλοι και στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ προ τετραετίας. Κατώτατος μισθός 1.600 ευρώ και ο μέσος όρος του μισθού ενός υπαλλήλου έφθανε τις 2.500 ευρώ.

Δεν ήταν λίγοι οι συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που όταν το πληροφορήθηκαν του ζήτησαν να τους… προσλάβει στη ΔΕΥΑΜΒ.

Περιττό να αναφερθούμε στην αντίδραση του Δημάρχου, που έπαθε… ίλιγγο από το ύψος των μισθών.

Ε.Χ.

Ερχονται δύσκολες μέρες

Ενέργειες για να απαλλάξει το Δήμο Νοτίου Πηλίου από τις ευθύνες για τις κατασκευαστικές αστοχίες του φράγματος Παναγιώτικου φαίνεται πως κάνει σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας

Παράλληλα συχνά φαίνεται πως αναφέρει ότι έπραξε σωστά που δεν πούλησε υδροφόρα που ανήκει στο Δήμο. Από όλα αυτά φανερώνεται πως είναι τελικά θέμα χρόνου να πάψει να λειτουργεί το Παναγιώτικο, γεγονός που εάν συμβεί ο Δήμος θα κάνει πολλά «βήματα» προς τα πίσω και θα επαναφέρει δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος για πολλούς δημότες. Αυτό ο κ. Φουρτούνας το σκέφτηκε;

Αθ.Τ.

Θετική σκέψη

Με αισιόδοξη διάθεση και θετική σκέψη αντιμετωπίζει τη φετινή τουριστική σεζόν η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία εκτιμά ότι ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος, η χρονιά θα είναι καλή για τους ξενοδόχους του νησιού. Παράλληλα η κ. Διαμάντη επισημαίνει ότι πριν από τις γιορτές υπήρχαν πολύ καλές προκρατήσεις, ειδικά από Αγγλους και Γερμανούς, οι οποίες παρουσιάζουν, ωστόσο, στασιμότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, μετά την παρέλευση των εκλογών.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου