ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με το ΣΥΡΙΖΑ

με-το-συριζα-734435

Με το ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μάκης Μπαλλής που ολοκλήρωσε τη δημοσιογραφική του πορεία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνεχίζει πλέον αποκλειστικά στον πολιτικό στίβο. Μετά την πολύ καλή παρουσία στις περιφερειακές εκλογές στις οποίες κατέλαβε την πρώτη εκλόγιμη θέση στη Μαγνησία με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Μπαλλής είναι τώρα υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Η παρουσία του θεωρείται σίγουρο ότι θα ενισχύσει σημαντικά την εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Τ.

Τον υποτιμούν, αλλά…

Μεγάλες διαστάσεις μέσα σε μόλις έξι χρόνια έχει αποκτήσει ο εθισμός στο διαδίκτυο σε παιδιά και εφήβους. Το φαινόμενο του εθισμού διπλασιάστηκε φτάνοντας το 16%, από 8,2%. Η υποτίμηση του προβλήματος έχει οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις -πλην υπαρκτές- μαθητές να διακόπτουν ακόμη και το σχολείο.

Κ.Μ.

Τσακίζει

Απίστευτη είναι η γραφειοκρατία στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τη συνταξιοδότηση υγειονομικών. Και δυστυχώς, οι γιατροί, που αποχωρούν, δεν έχουν κανένα δίπλα τους για συμπαραστάτη. Δεν υπάρχει σύμβουλος για το ποια ακριβώς χαρτιά πρέπει να συγκεντρώσουν, όταν για όλες τις εργασιακές τους σχέσεις απαιτούνται δικαιολογητικά και τα υποβλητέα έγγραφα σε αρκετές -αν όχι σε όλες- τις περιπτώσεις κάνουν …φτερά από τα αρχεία των Υπηρεσιών.

Κ.Μ.

Προεκλογική ηρεμία

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, είχε προχθές ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. Στόχος της καθιερωμένης πλέον συνάντησης, που πραγματοποιείται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε εθνική είτε αυτοδιοικητική, είναι ο καθορισμός των χώρων όπου θα πραγματοποιηθούν αφισοκολλήσεις και οι προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων. Ουσιαστικός στόχος είναι η διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου «σε κλίμα ηρεμίας και συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων» όπως υπογραμμίζει ο κ. Βασιλούδης, ο οποίος συγκάλεσε την προχθεσινή συνάντηση.

Γ.Υ.

Εξοργίστηκε ο Κώστας Αγοραστός

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει συνηθίσει τους πολίτες της Μαγνησίας να εκφράζει ευθέως τις απόψεις του. Ηταν φυσικό επόμενο να εξοργιστεί από τις κουτοπονηριές ορισμένων υποψηφίων. Ορισμένοι προωθούν κάποια σχόλια σε αθηναϊκές εφημερίδες με στόχο να γίνει αναπαραγωγή στον Τοπικό Τύπο. Βέβαια δεν είναι πραγματικά σχόλια αλλά ρουσφέτια. Κάποιος εξ αυτών τόλμησε να ισχυριστεί ότι έχει την υποστήριξη του περιφερειάρχη. Κανένας σεβασμός στο θεσμό. Ετσι μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Φτηνά και απερίσκεπτα. Αν ήθελε ο κ. Αγοραστός να στηρίξει κάποιον θα το έλεγε ο ίδιος. Δεν είναι ο περιφερειάρχης ορντινάτσα κανενός. Εάν κάποιοι αισθάνονται υποχείρια πολιτικών παραγόντων της Αθήνας και το καμαρώνουν κιόλας, ας το δηλώσουν ευθέως, για να το γνωρίζουν και οι πολίτες της Μαγνησίας.

Ν.Τ.

Αμεση σύλληψη

Εγραψε τοπικό site ότι κάποιος έστησε μαγαζάκι στη Νομαρχία και τηλεφωνεί υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου ή υποψήφιας. Επειδή υποψιαζόμαστε για ποιόν ήταν το σχόλιο, καλό θα ήταν να μην ζορίζεται, γιατί όπως το πάει από πολιτικός παράγοντας θα καταντήσει τηλεφωνητής. Στο τέλος – τέλος οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων καθίστανται αναλώσιμοι.

Ν.Τ.

Διπλό το δίλημμα

Τον έβριζαν με πολύ άσχημο τρόπο. Για το δήμαρχο Βόλου ο λόγος. Τώρα αυτοί που προσπαθούσαν να τον ισοπεδώσουν, είναι υποχρεωμένοι να τον προβάλλουν γιατί συνοδεύει φιλικά τους, πολιτικά πρόσωπα. Δίλημμα για το δήμαρχο, δίλημμα και για τους… προβολείς. Ο δήμαρχος μπορεί να ενημερωθεί σχετικά από τον προκάτοχό του, αφού εκείνον υποστήριζαν κάποιοι όψιμοι πολιτικοί του φίλοι. Ας κάνει τον κόπο.

Ν.Τ

Επισκέψεις

Αύριο το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος θα επισκεφτεί περιοχές της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους. Αγιοι Θεόδωροι, Γαύριανη, Αχίλλειο, Πτελεός, Αγία Τριάδα, Δρυμώνας και Σούρπη στην Ταβέρνα «Κατσαμπέκης». Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε και ο γνωστός δημοσιογράφος μπήκε δυναμικά στην κούρσα.

Ν.Τ.

Ανανέωση

Αέρα «ανανέωσης» έχει το ψηφοδέλτιο των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Μαγνησίας αφού όπως τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση το 50% του ψηφοδελτίου αποτελείται από νέα πρόσωπα, τα οποία για πρώτη φορά θα δώσουν τη μάχη του σταυρού. Μάλιστα στελέχη του ΚΚΕ εκτιμούν πως αυτή η ανανέωση θα λειτουργήσει θετικά στον αγώνα για να κερδίσουν την έδρα που χάθηκε στο Ν. Μαγνησίας το 2012.

Αθ.Τ.

Η μοίρα της Τέχνης

Ν. Στόϊκος (δημοτικός σύμβουλος Βόλου): Αποκαθήλωσαν τον Κένταυρο της Αγριάς και τον μετέφεραν σε πρώην λατομείο, ανάμεσα σε χωματουργικά μηχανήματα!

…Αυτή είναι η μοίρα της Τέχνης σε βάρβαρες εποχές. Και, όχι, αγαπητέ. Για πολλούς πλέον λόγους ο Κένταυρος πρέπει να επανατοποθετηθεί στο σημείο που ήταν.

Φ.Τ.

Για την τιμή του Βόλου

Δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» (Παν. Σκοτινιώτης):…Η αποκαθήλωση (και όχι η μεταφορά σε άλλη θέση) ενός έργου τέχνης, ανεξαρτήτως της όποιας γνώμης μπορεί να έχει ο καθένας για την καλλιτεχνική του αξία, είναι μια πράξη χωρίς ηθικό και πολιτικό έρεισμα, που δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατική χώρα με κατοχυρωμένη την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και γενικότερα την ελευθερία της έκφρασης.

…Τουλάχιστον αντέδρασε μια δημοτική παράταξη. Οι άλλοι πού είναι;

(Για να δούμε, την τιμή του Βόλου αυτή τη φορά θα αφεθεί μονάχος ο Πάνος να τη σηκώσει στην πλάτη του;)

Φ.Τ.

Μαύρα μαντάτα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις.

…Δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές; Μαύρα μαντάτα, Αντώνη.

Φ.Τ.

Και συ, τέκνον Μέρκελ;

Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (ναι, το κόμμα της Μέρκελ!): Πρέπει να κρατήσουμε οπωσδήποτε την Ελλάδα στο ευρώ.

…Πώς; Κι αυτά που λένε ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ οι Γερμανοί θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ ψέματα είναι;

Φ.Τ.

Ταξίματα

Αφού δεν πιάνει η κινδυνολογία, ο Σαμαράς άρχισε τις… υποσχέσεις!

…Το 2012 δεν μας υποσχόταν ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, θα γίνει συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο, θα προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ;

Φ.Τ.

Ριγμένοι

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα ίδια. Οι δημοτικοί υπάλληλοι απειλούν να «τινάξουν» στον αέρα τις εκλογές προειδοποιώντας με απεργία – αποχή από τα εκλογικά τους καθήκοντα.

Είναι ένα μέσο πίεσης για να τους δοθούν επιπλέον χρήματα ως εκλογική αποζημίωση. Και φαίνεται να είναι θεμιτό αφού οι υπάλληλοι των Δήμων είναι εκείνοι που «βγάζουν το φίδι από την τρύπα» και παίρνουν τα λιγότερα χρήματα και όποτε τα πάρουν.

Ε.Χ.

Δημοπρασία

Σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο Κούκος, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Πρόκειται για χώρο συνολικού εμβαδού 210τ.μ., η μίσθωση του οποίου έληξε χθες.

Ωστόσο η διακήρυξη της δημοπρασίας έρχεται με καθυστέρηση, καθώς μέχρι την ανάδειξη του πλειοδότη, είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει ή όχι ο χώρος, όπου συνηθίζεται να προσφέρεται ο καφές αμέσως μετά την κηδεία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου