ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζωγραφιά

ζωγραφιά-735275

Ζωγραφιά

Ευχαριστώ με το δικό του τρόπο είπε άπορος πολίτης στην Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη, η οποία από το πρώτο ξέσπασμα της κακοκαιρίας έως και χθες ήταν στο πλευρό αστέγων και απόρων, φροντίζοντας μαζί με τα στελέχη της Κοινωφελούς να μην λείψουν τα βασικά από τους ανθρώπους που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Της έδωσε μία ζωγραφιά που δημιούργησε ο ίδιος και της είπε ευχαριστώ για ό,τι έχει κάνει για τους αναξιοπαθούντες.

Αυτό ήταν αναγνώριση της προσφοράς της κ. Μορφογιάννη, που με αυτόν τον τρόπο πήρε δύναμη να συνεχίσει.

Ε.Χ.

Στη Λάρισα

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα μιλήσει στη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος πλέον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ. Οι Επιτροπές στήριξης του νέου πολιτικού φορέα είναι επί ποδός τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να ετοιμάσουν τη συγκέντρωση με επικεφαλής φυσικά το Φίλλιπο Σαχινίδη που ανήκει στην ηγετική ομάδα.

Β.Κ.

Ετερον εκάτερον

Δε συμφέρει η ένταξη επιχειρήσεων σε καθεστώς απαλλαγής από το ΦΠΑ. Κατά τη γνώμη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων, οι επιχειρήσεις που θα απαλλαχθούν, δεν θα μπορούν να συμψηφίσουν τον εν λόγω φόρο, που έλαβαν, με τα έξοδά τους, ενώ δεν θα έχουν και επιστροφές. «Ούτως ή άλλως, η ένταξη στο καθεστώς απαλλαγής αφορά επιχειρήσεις με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο. Είναι δώρο – άδωρο» τονίστηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Αθανάσιο Σπύρου.

Κ.Μ.

Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση

Νέο σεμινάριο θα πραγματοποιήσει στο Βόλο την Τετάρτη για λογιστές φοροτεχνικούς από το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Ελλάδος. Αυτή τη φορά το θέμα είναι τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα». Οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς απαιτούν πραγματικά συνεχή επαγρύπνηση και ενημέρωση για να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν βγαίνει.

Κ.Μ.

Χωριστοί δρόμοι

Οι πασόκοι από την άλλη σήμερα κατηφορίζουν για την Αθήνα καθώς θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Παράταξη στην Αθήνα, στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34, Βοτανικός). Χώρισαν οι δρόμοι τους… για τα καλά.

Β.Κ.

Μπροστά

Μπορεί ο Απόστολος Νάνος να μην είναι υποψήφιος βουλευτής όμως στη μάχη των βουλευτικών εκλογών θα είναι πρώτος έλεγαν στη στήλη χθες στελέχη του ΚΚΕ, με αφορμή τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δήμο Βόλου άλλωστε ξέρει από εκλογικές μάχες αφού έχει στο ενεργητικό του πολλές.

Β.Κ.

Τελεσίγραφο

Καλά άμα οι δημοτικοί υπάλληλοι μείνουν μέχρι τέλους αποφασισμένοι να απέχουν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα πέσει πολύ γέλιο… Πιθανότατα το τελεσίγραφο απευθύνεται προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις και να καταβληθεί εκλογικό επίδομα και όχι ψίχουλα, ειδάλλως δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι εκλογές είναι «στον αέρα».

Β.Κ.

Ο Σαμαράς, ο Παστίτσιος και ο Μεσαίωνας

Αντ. Σαμαράς: Είμαστε όλοι Charlie!

…Ο τελευταίος που δικαιούται να το λέει είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που καταδίκασε για καθύβριση θρησκεύματος σε δέκα μήνες φυλακή τον Βολιώτη Φίλιππο Λοΐζο, τον δημιουργό της σατιρικής φιγούρας του Γέροντα Παστίτσιου. Μια υπόθεση ξεκάθαρης ποινικοποίησης της ελευθερίας του λόγου, την οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή.

Φ.Τ.

Είπα – ξείπα

Γ. Φλωρίδης 15/12/2011 (παραιτούμενος από το ΠΑΣΟΚ): Αυτό το ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί.

Γ. Φλωρίδης 7/1/2015 (ως… επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ): Σήμερα η δυσμενής πολιτική συνθήκη που διαμορφώνεται για τη χώρα επιβάλλει στη συνείδησή μου τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι, από τον χώρο που αναγνωρίζω ως τον συνεπέστερο από τους υπάρχοντες για την εξασφάλιση της αναγκαίας εξομάλυνσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία!!!

Φ.Τ.

Κοτζαμπασιλίκι

Επίθεση του ΚΙΔΗΣΟ στον Σαμαρά διότι… ήταν μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος!

…Και όλοι αυτοί, προεξάρχοντος του αρχηγού τους Γιωργάκη, δεν ήταν μέλη ή δεν στήριξαν εντός και εκτός Βουλής αυτές τις κυβερνήσεις;

(Επιστρατεύουν και τα πιο ανόητα ψεύδη προκειμένου να συνεχιστεί το κοτζαμπασιλίκι τους επί του ελληνικού λαού)

Φ.Τ.

Πατροκτόνος

Αντ. Σαμαράς (χτες): Καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα.

Αντ. Σαμαράς (προεκλογικές δεσμεύσεις του 2012): Όχι άλλες μειώσεις μισθών. Μείωση φόρων, σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου.

(Αν ο απερχόμενος πρωθυπουργός ήταν, για παράδειγμα, ο πατέρας της αλήθειας, τότε ο λαός θα έπρεπε να κάνει πολιτική πατροκτονία)

Φ.Τ.

Περαστικά

Ατύχημα είχε ο Δημήτρης Λιβογιάννης – αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και περιφερειακών ενοτήτων.

Εσπασε το πόδι του, ωστόσο αυτό δεν τον αποτρέπει από το να δίνει καθημερινά το «παρών» στο γραφείο του.

Περαστικά.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου