ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βήματα ανάπτυξης

βήματα-ανάπτυξης-736376

Βήματα ανάπτυξης

Σημαντικά βήματα ανάπτυξης έχουν γίνει φέτος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι χθες κατόπιν αιτήματος του προέδρου της «Κενταύρων όρος» κ. Γρηγόρη Ιγγλέση προγραμματίστηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας ειδικό δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του χιονοδρομικού. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το Νομό Μαγνησίας όσον αφορά την ανάδειξη του χειμερινού τουρισμού που αποτελεί ένα επιπλέον ατού για τη Μαγνησία, οπότε τέτοιες κινήσεις είναι απαραίτητες και πρέπει να επικροτούνται.

Αθ.Τ.

Ερωτήματα

Φοβερές οι ελλείψεις προσωπικού στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Ο Οργανισμός έχει φτάσει να απασχολεί 25 εργολάβους για να συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Σε έξι χρόνια το προσωπικό μειώθηκε κατά το ένα τρίτο. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση χωρίς προσλήψεις, τί θα γίνει άραγε μετά από άλλα τόσα χρόνια; Θα μείνει μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ με τους γραμματείς του και τους εργολάβους;

Κ.Μ.

Ανταποκρίθηκαν

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στην πρόσκληση που απεύθυνε η Μονάδα Αιμοδοσίας για αιμοληψίες λόγω ελλείψεων στο αίμα. Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 ασκοί. Ακόμη και των Φώτων υπήρξαν εθελοντές που έδωσαν αίμα. Η προσπάθεια, βέβαια, συνεχίζεται. Ομως η ανταπόκριση ικανοποιεί.

Κ.Μ.

Στη Λάρισα

Τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έρχεται στο Βόλο αφού το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα σφιχτό και σήμερα πρέπει να βρεθεί στην Εύβοια. Οι «πράσινοι» του Νομού μετέβηκαν χθες στη Λάρισα και έτσι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πρόεδρο από κοντά. Το ίδιο θα συμβεί και με τους οπαδούς του ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ. καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στη Λάρισα αύριο Σάββατο και θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Β.Κ.

Νιώθει αδικημένος

Αδικημένος και προσβεβλημένος αισθάνεται ο Νίκος Χαυτούρας όπως έλεγαν συνεργάτες του στη στήλη, για τον τρόπο με τον οποίο «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο. Οι ίδιοι μάλιστα πληροφορήθηκαν από την Αθήνα, ότι ορισμένοι είχαν φροντίσει «να θάψουν» την υποψηφιότητά του, προωθώντας υλικό στο ΣΥΡΙΖΑ από τις πρόσφατες κόντρες με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαργαρίτη Πατσιαντά, για να «βλάψουν» την εικόνα του. Δεν ξέρουμε εάν αυτό ισχύει ή όχι και κατά πόσο μέτρησε αυτό, όμως στελέχη του Κέντρου σε πολύ υψηλό κομματικό επίπεδο που είχαν δώσει διαβεβαιώσεις στον κ. Χαυτούρα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, θα πρέπει τώρα να σβήσουν τη φωτιά.

Β.Κ.

Επρεπε να σκεφτούν

Δυσφορία επίσης επικρατεί και στην πλευρά του Μαργαρίτη Πατσιαντά που επίσης αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο και ο οποίος μπορεί να κρατά χαμηλούς τους τόνους και να μην έχει δημοσιοποιήσει τη δυσφορία του όμως πνέει μένεα. Ανθρωποι που βρίσκονται κοντά του μάλιστα επικρίνουν την ηγεσία, λέγοντας ότι πριν τον εξαιρέσουν από το ψηφοδέλτιο, θα έπρεπε να σκεφτούν ότι πρόκειται για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου που δεν είναι δυνατόν να «τσαλακώνεται» έτσι.

Β.Κ.

Μύλος

Στο ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας δεν κόπτονται ιδιαίτερα, όπως έλεγαν χθες στη στήλη για την «μεταπήδηση» της Τζούλιας Τσαλίκη στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, διότι όπως λένε «ούτως ή άλλως είχε αποχωρήσει από το κόμμα και ήταν κοντά στη ΔΗΜΑΡ, μετά συζητούσε με το ΠΟΤΑΜΙ και τελικά βρέθηκε στο κόμμα ΓΑΠ». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να απευθυνθεί στην κ. Τσαλίκη για να της προταθεί υποψηφιότητα. Τελικά χθες οι ΓΑΠικοί στο Βόλο ενημερώθηκαν ότι η περιφερειακή σύμβουλος θα είναι μαζί τους… Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των Θεσσαλών Συμπολιτεία Νίκος Τσιλιμίγκας φέρεται να έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Μύλος…

Β.Κ.

Κινητοποιήσεις

Πανελλαδική κινητοποίηση αποφάσισε για τις 12 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), ως αποτέλεσμα των «κακών» πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης και για το 2014. Ετσι οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και χαρακτηριστικά τονίζουν: «Ελπίζουμε οι απαντήσεις που θα λάβουμε να μην είναι προεκλογικές αλλά ουσιαστικές!».

Αθ.Τ.

Μάλιστα, κύριε

Χωρίς θέρμανση και συνεργείο καθαριότητας το ΙΚΑ Βόλου.

…Έτσι έχουν τα πράγματα, κύριε. Για να αλλάξουν πρέπει να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να έλθει.

Φ.Τ.

Βαδίζω και παραμιλώ μ’ αυτή τη συμφορά μου

Ευ. Βενιζέλος: Ανήθικη πολιτική πράξη η υποψηφιότητα Άντζελας Γκερέκου με τη ΝΔ.

…Ενώ η χρεοκοπία, η προτεκτορατοποίηση και η λεηλασία της χώρας και η εξαθλίωση του λαού είναι ηθικές πολιτικές πράξεις, το δε ΠΑΣΟΚ που ενέχεται σε αυτές πρέπει να τύχει εκλογικής ανταμοιβής εκ μέρους του ελληνικού λαού, έτσι δεν είναι, Βαγγέλη;

Φ.Τ.

Κύριοι τού ΣΥΡΙΖΑ…

Κύριοι τού ΣΥΡΙΖΑ, οι συμπεριφορές που επιδεικνύετε κατά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου της Μαγνησίας ταιριάζουν σε εκείνους που βλέπουν τις μάζες σαν πρώτη ύλη την οποία μπορούν να διαμορφώσουν ανάλογα με τις ατομικές τους επιδιώξεις, αλλά δεν έχουν θέση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία.

Φ.Τ.

Το παιδί του λαού

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων.

…Αυτά από το παιδί του λαού. Που φορολόγησε βαριά τους εφοπλιστές και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους απαλλάξει από κάθε φορολογία.

(Κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται να απολαμβάνει το μέρος εκείνο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που του επιτρέπει η Μέρκελ, υπό τους εξής απαράβατους όρους: να υποτάσσεται στην ολιγαρχία και να ψηφίζει το κόμμα του πρωθυπουργού).

Φ.Τ.

Πρωθυπουργικές ρήσεις

Bloomberg: Μην πιστεύετε ό,τι γράφεται. Η Μέρκελ χρειάζεται την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

…Μα αφού το λέει ο Αντώνης!

(Όλα τα εμπόδια, όπως η αλήθεια, πρέπει να καταρρεύσουν και ο δρόμος προς την επανεκλογή των μνημονιακών δυνάμεων στην πολιτική εξουσία να καθαρίσει από κάθε ίχνος λαϊκής αμφισβήτησης, προκειμένου να συνεχίσουν να μακροημερεύουν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών)

Φ.Τ.

Κρυώνει υγεία και παιδεία…

Εκτός από το κτίριο Μουρτζούκου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και μέχρι προχθές τουρτούριζαν από το κρύο, «παγωμένα» εξακολουθούν να είναι λόγω έλλειψης πετρελαίου και τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο Βόλο.

Αντε να πας για εξέταση στο γιατρό… Εκεί θα μείνεις κοκαλωμένος από το κρύο!

Ε.Χ.

Με το σταγονόμετρο

Τα καλοριφέρ μπορεί να άναψαν χθες στο Μουρτζούκου, μετά την προμήθεια πετρελαίου, όμως όπως όλα τα καλά δεν… κράτησε πολύ.

Η προμήθεια πετρελαίου γίνεται με το… σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα, ο επιστάτης να μην καίει πετρέλαιο για θέρμανση πάνω από δύο ώρες καθημερινά. Αλλιώς σε ένα τριήμερο η δεξαμενή θα ξαναδειάσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως και χθες, ο 8όροφος γυάλινος πύργος κατανάλωσε για θέρμανση μόλις 1,5 τόνο πετρέλαιο, ποσότητα που χρειάζεται για να ζεσταθεί ένα μόνο σπίτι.

Οικονομία…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου