ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δίδαξε ψυχραιμία

δίδαξε-ψυχραιμία-737231

Δίδαξε ψυχραιμία

Μαθήματα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης παρά τις προκλήσεις που δέχθηκε, παρέδωσε χθες ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσας.

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, ο οποίος τον χαρακτήρισε «παιδί του κομματικού σωλήνα», «διορισμένο».

Στο ύψος του ο Κ. Καραμπάτσας, δεν σήκωσε ούτε το… γάντι, ούτε έριξε το επίπεδό του.

Ε.Χ.

Απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Μεγάλη προσοχή χρειάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου για να μην προσβληθούν από τον ιό της γρίπης. Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες τις προηγούμενες μέρες καταπόνησε. Για την αποφυγή προσβολής από τον ιό της γρίπης χρειάζεται περιορισμός στις μετακινήσεις, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση των μέτρων υγιεινής και βέβαια αντιγριπικός εμβολιασμός. Η χώρα έχει μπει ήδη στην τροχιά της γρίπης…

Κ.Μ.

Θα τους μείνει αξέχαστη…

Λίγη ώρα χιονόπτωσης χρειάστηκε προχθές νωρίς το απόγευμα και το ‘στρωσε στη Μακρινίτσα. Οι οδηγοί, πολλοί από τους οποίους ήταν επισκέπτες του γραφικού χωριού του Πηλίου, βρέθηκαν απροετοίμαστοι, καθώς δεν ήταν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και ανέμεναν το γκρέιντερ, που …θα περνούσε σε δεκαπέντε λεπτά. Ο κεντρικός δρόμος ήταν καθαρός. Το κομμάτι, όμως, μέχρι τη Μακρινίτσα γλιστρούσε κι ένα Ι.Χ. δίπλωσε στη στροφή. Η επιστροφή από τη Μακρινίτσα έμεινε αξέχαστη για ορισμένους τουλάχιστον επισκέπτες.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Εντονα προβληματισμένοι είναι αρκετοί κάτοικοι των νησιών, λόγω των επικείμενων εκλογών. Το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης κυριαρχεί και η κατάσταση ρευστότητας που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, δημιουργεί έντονο προβληματισμό, ενώ παράλληλα με την ανησυχία, υπάρχει και η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Γ.Υ.

Ενότητα

Την ευχή να διατηρηθεί το κλίμα ενότητας, διατύπωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων. «Ο Θεός να διώξει τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, να μας χαρίσει ενότητα και συνοχή, για να είμαστε πάντοτε όπως μας θέλει η ιστορία μας και η παράδοσή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας κατέστησε σαφές ότι

πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η πόλωση και ο διχασμός, για να εξέλθει ο λαός μας από την κρίση και η πατρίδα μας να πορευθεί στο μέλλον με αισιοδοξία.

Γ.Υ.

Αποχώρησαν

Ενταση επικράτησε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ψηφοδέλτιο. Εάν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες, τουλάχιστον 10 μέλη του οργάνου φέρεται να αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, εις ένδειξη διαμαρτυρίας διότι δεν θα είναι υποψήφιος ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ετοιμάζουν κείμενο διαμαρτυρίας προς την Κεντρική Επιτροπή.

Β.Κ.

Με την «Τελεία»

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει ψηφοδέλτιο και το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» στη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μεταξύ άλλων στο ψηφοδέλτιο θα είναι και η Μαρία Γιαννή, από την Αγριά με πλούσια δραστηριότητα στα κοινά, και παλαιότερα υποψήφια με τον πρώην δήμαρχο Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου, που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Λεπτομέρειες της επόμενης μέρας.

Ν.Τ.

Παρουσίαση

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Νομό Μαγνησίας θα παρουσιάσουν το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Βόλου, οι οργανώσεις της Μαγνησίας του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΑΘ.Τ.

Αναμένουν

Στο «ακουστικό τους αναμένουν» τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες της περιοχής την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο αίτημά τους να κηρυχτεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και να δοθεί παράταση σε κάθε είδους προγραμματισμένη πληρωμή για ένα μήνα τουλάχιστον.

Αθ.Τ.

Αποκαθήλωση έργου τέχνης

Ο Βόλος, μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, αποκαθήλωσε χτες και καταχώνιασε σε μια αποθήκη του Δήμου ένα σουρεαλιστικό γλυπτό, τον γνωστό σε όλους Κένταυρο Αγριάς.

…Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο μισαλλοδοξίας, σκοταδισμού και βαρβαρότητας που από ορισμένους συγγράφεται διαχρονικά σε τούτη την πόλη και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα γεγονότα του Παρθεναγωγείου του Βόλου, το πετροβόλημα του Θεόφιλου, τις αντιδράσεις για την αγιογράφηση της Αγίας Τριάδας από τον Γουναρόπουλο, το πετροβόλημα του Ντε Κίρικο…

Αίσχος.

Φ.Τ.

Βάστα, Μέρκελ!

Στη Λάρισα σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος.

…Θα εξηγήσει στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου τα καλά που τους έκανε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Για δες ποιος μιλάει

Γ. Παπανδρέου: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο αναμάρτητος… Χτύπα μας με τη σκούφια σου…

Φ.Τ.

Αλλαγή ή «αλλαγή»;

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται κίνδυνος αλλά πρόκληση για αλλαγή.

…Κοίτα μόνο, Αλέξη, να μην αποδειχτεί πέτσινη, σαν την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Θέλει ο Αντώνης να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει

Α. Σαμαράς: Ο Τσίπρας τάζει τα πάντα σε όλους.

Προεκλογικές εξαγγελίες τής ΝΔ το 2012:

α) αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων, ειδικών μισθολογίων

β) Όχι άλλες μειώσεις μισθών

γ) Επίδομα ανεργίας και σε μη μισθωτούς

δ) Τέλος στο χαράτσι κ.τ.λ.!!!

Φ.Τ.

Νομιμότητα

Αφορμή για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Καραμπάτσας από τον Αχιλλέα Μπέο, τα οικόπεδα του Νοσοκομείου που χρήζουν καθαρισμού και εξωραϊσμού τόσο για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές οι οποίες μπορούν να κατατίθενται έως τις 16 Ιανουαρίου.

Ενας ακόμη διαγωνισμός αυτή τη φορά πλειοδοτικός για την αξιοποίηση του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας βγήκε χθες στον αέρα.

«Ενοχλεί τον Δήμαρχο η νομιμότητα;», διερωτήθηκε στην τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ. Καραμπάτσας που προσπαθούσε να κατανοήσει τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από το Δήμαρχο Βόλου.

Διαιτολόγιο

Μέχρι και με το διαιτολόγιο του Κων. Καραμπάτσα ασχολήθηκε ο Αχ. Μπέος, υποστηρίζοντας ότι ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου τρέφεται με… μακαρονάδες.

Του διέφυγε μάλλον του Δημάρχου ότι έστω και μέσα στις γιορτές, ο Κ. Καραμπάτσας αδυνάτισε και αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στις μακαρονάδες.

«Το πέταξαν»

Σε ενημέρωση της Γαλλικής Πρεσβείας για την απομάκρυνση από την Αγριά του αγάλματος προσφορά του Γάλλου γλύπτη Yvon De Bellec, προχώρησε χθες ο πρώην αντιδήμαρχος, Μπάμπης Ζάχος.

Οπως κατήγγειλε είναι απαράδεκτη η κίνηση του Δήμου Βόλου, να απομακρύνει το άγαλμα και πριν αποφασίσει πού θα το τοποθετήσει «να το πετάει σε μια μάντρα με εκσκαπτικά μηχανήματα. Είναι απαξίωση της δωρεάς».

Χώρια που όπως επαναλαμβάνει, ευθύς εξ αρχής δεν έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο αυθαιρέτου από την τέως Νομαρχία Μαγνησίας. «Βάσει Νόμου δεν προβλέπεται οικοδομική άδεια. Αρα το πρόστιμο είναι λάθος εξ αρχής», σημείωσε ο κ. Ζάχος, επικαλούμενος διατάξεις βάσει των οποίων για τα μνημεία και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους χρειάζεται μόνο απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Πρώτη

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ας ελπίσουμε το… ποδαρικό των συνεδριάσεων να γίνει σε ηπιότερους τόνους από αυτούς στους οποίους κινείται τους τελευταίους μήνες.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου