ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιστράτευση

επιστράτευση-738502

Επιστράτευση

Γενική επιστράτευση… θύμισε η ενεργοποίηση ανθρώπινων δυνάμεων από το Δήμο Βόλου για την αντιμετώπιση του χιονιά. Κόπηκαν άδειες υπαλλήλων, τα ωράρια εργασίας ήταν συνεχόμενα, ενώ στον αγώνα ρίχτηκαν εκλεγμένοι και μη δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο καθένας συνέβαλλε από το δικό του μετερίζι. «Μέσα στο γενικό χαμό που επικράτησε, στην εξάντληση και στα νεύρα, ένα πράγμα μου δίνει ικανοποίηση. Πώς όλοι, εκλεγμένοι, απλοί πολίτες, εθελοντές και υπάλληλοι γίναμε μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία. Μπορούμε δε να καμαρώσουμε ότι δεν έμεινε ούτε ένας ασθενής χωρίς βοήθεια όποτε κληθήκαμε για να ανοίξουμε δρόμο να μπορέσει να πάει στο γιατρό», ανέφερε ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Μεταφτσής.

Ε.Χ.

Αποκομμένοι

Χωρίς τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ είναι οι Κωφοί του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού εδώ και ένα μήνα! Οι κάτοικοι του ορεινού χωριού δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις, καθώς το δίκτυο είναι είτε νεκρό είτε έχει παράσιτα, που δεν επιτρέπουν την επικοινωνία. Συνεργεία του ΟΤΕ πρέπει επιτέλους να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι ηλικιωμένοι και έχουν ανάγκη το τηλέφωνο για να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη τι θα γίνει;

Κ.Μ.

Χρειάζεται κινητοποίηση

Ελλείψεις σε αίμα παρουσιάστηκαν στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειου». Λίγο οι γιορτές των ημερών, «λίγο» οι ακραίες καιρικές συνθήκες και πλέον η Αιμοδοσία έχει ανάγκη από φιάλες αίματος. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών η «Αλληλεγγύη» απευθύνει έκκληση προς τους εθελοντές να κινητοποιηθούν. Η Μαγνησία διαθέτει μία από τις καλύτερες σε επίπεδο Ελλάδας τράπεζα αίματος. Σίγουρα οι εθελοντές θα ευαισθητοποιηθούν.

Κ.Μ.

Επιφυλακή

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις Βόρειες Σποράδες. Εμψυχο δυναμικό και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, με τους επικεφαλής να συντονίζουν τις προσπάθειες. Η συλλογική προσπάθεια αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ όπως υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος «είναι προτιμότερη η πρόληψη για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος».

Γ.Υ.

Βολιδοσκοπείται

Γυναίκα δικηγόρος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βολιδοσκοπείται από τη Νέα Δημοκρατία για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Αυτό έλεγαν χθες στελέχη του κόμματος, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό τίποτα παραπάνω.

Β.Κ.

«Παγωνιά»

«Παγωνιά» επικρατεί σχεδόν εδώ και δύο μήνες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, εξαιτίας βλάβης που έχουν υποστεί δύο κυκλοφορητές του καυστήρα. Δηλαδή οι ασθενείς πέρα από τον πόνο τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την παγωνιά του Κέντρου Υγείας μέχρι να εξεταστούν. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς είναι περίπου 320 ευρώ, και εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση από την 5η ΥΠΕ θα έπρεπε τουλάχιστον ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο δήμαρχος Νίκος Φουρτούνας να φροντίσει για την αποκατάσταση της κατάστασης… αφού ήδη πολλά χωριά έχουν μείνει με «κενά» στους αγροτικούς γιατρούς.

Αθ.Τ.

Μαραθώνιος

Εκλογικό κέντρο στο γραφείο που είχε παραχωρηθεί παλαιότερα και λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, θα έχει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην οδό Ιωλκού με Αργοναυτών, ιδιοκτησίας του Δημ. Γεωργιάδη. Χθες πάντως οι προσπάθειες είχαν επικεντρωθεί για τη συγκρότηση της Επιτροπής στήριξης του ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ και παράλληλα γίνονταν και οι επαφές για το ψηφοδέλτιο. Σε τόσες λίγες μέρες… ο αγώνας είναι μαραθώνιος.

Β.Κ.

Την έδρα

Μεθαύριο Πέμπτη θα ανακοινωθούν επίσημα στην Αθήνα οι συνδυασμοί του ΚΚΕ για όλη την Ελλάδα. Στη Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθούν άτομα που είναι γνωστά στην κοινωνία και έχουν «ζυμωθεί» με συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, με το ΚΚΕ να διατηρεί βάσιμες προσδοκίες ότι θα επανακτήσει την έδρα που έχασε το 2012, αφού βλέπει τα ποσοστά του αυξημένα.

Β.Κ.

Στο Βόλο

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν θα επισκεφτεί το Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό έλεγαν χθες οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος καθώς στην Αθήνα που βρέθηκαν προχθές η μόνη σίγουρη μετάβαση, είναι αυτή στη Λάρισα όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο. Βόλος, Καρδίτσα και Τρίκαλα γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Οψόμεθα…

Β.Κ

Οι Καρυάτιδες των Μνημονίων

Στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σε επίπεδο Μαγνησίας χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

…ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΓΑΠ-ΔΗΜΑΡ σε μια μάχη μέχρις εσχάτων με μετακινήσεις στελεχών και έπαθλο την (αμφιλεγόμενη) εκπροσώπηση της σοσιαλδημοκρατίας στην περιοχή μας.

(Ο όρος «Μνημόνιο» δεν είναι ουδέτερος όρος, είναι μια κίνηση προς σκοπούς ειδικούς που τους καθορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα).

Φ.Τ.

Μήπως είσαι ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.;

Κάποιοι θα θυμούνται το μεταπολιτευτικό Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ.) του Γιάγκου Πεσματζόγλου και το προεκλογικό σύνθημά του που έγινε… θρύλος στα χείλη του λαού κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970: Μήπως είσαι ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ.;

Θα θυμούνται, επίσης, την τύχη του.

… Η Ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα ως φάρσα.

Φ.Τ.

Εχουν πλάκα όταν φοβούνται

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές με την επίκληση στο grexit και στο φόβο αποδεικνύεται λάθος. Δεν υπάρχει ούτε μια δημοσκόπηση (ακόμα και η πιο στημένη) που να μην προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

…Στη ΝΔ έχουν πλάκα όταν φοβούνται. Για να τους ψηφίσουν οι πολίτες επιστρατεύουν ως λόγο ακόμα και τις… διακοπές της κόρης του Γ. Μηλιού (στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελβετία!

Φ.Τ.

Η κοινωνία του ενός δεκάτου

New York Times: Να αναβληθεί η αποπληρωμή των δόσεων του ελληνικού χρέους.

…Σε Ευρώπη κι Αμερική ψάχνονται για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που να μην εξοντώνει τον ελληνικό λαό. Εκτός από την απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση, η οποία, μαζί με τη Μέρκελ, αδυνατούν να αποσχισθούν από το αρχαίο νεοφιλελεύθερο όνειρο της κοινωνίας του ενός δεκάτου.

Φ.Τ.

Αληθεύει;

Από την περασμένη Τρίτη το πρωί, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, βρίσκονταν με τις υδροφόρες και τις αντλίες στο χώρο του λιμανιού του Βόλου.

Βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να προχωρήσουν σε ρίψεις αλατόνερου στους δρόμους για την αντιμετώπιση του χιονιού. Μόνιμα στο χώρο του λιμανιού βρίσκονταν καθημερινά έως και χθες το πρωί υπάλληλοι του Δήμου.

Από το Δήμο Βόλου, έγινε αίτημα προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο, προκειμένου να παραχωρηθεί προσωρινά στους υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στην παγωνιά, ο οικίσκος που χρησίμευε ως χώρος υποδοχής επιβατών των υδροπλάνων. Το αίτημα διαβιβάστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και από εκεί και μετά… σιγή. Καμία απάντηση, παρά το διπλό αίτημα δεν δόθηκε. Οι υπάλληλοι «απάγκιαζαν» μέσα στα αυτοκίνητά τους. Δεν τους παρασχέθηκαν ούτε τα ελάχιστα για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Αληθεύει κύριοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου;

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου