ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με τα μάτια του

με-τα-μάτια-του-739855

Με τα μάτια του

Αυτοκινητιστής που μετέβη την Πρωτοχρονιά με κούρσα στο Βελεστίνο επιστρέφοντας στο Βόλο είχε να το λέει για την αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων του Δήμου και της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Νασίκα καθώς παρά την έντονη χιονόπτωση ο δρόμος ήταν καθαρός και προσπελάσιμος χωρίς προβλήματα. «Τα καλά να λέγονται» τόνιζε ο ίδιος στη στήλη, βλέποντας ότι ορισμένοι παίζουν «χιονοπόλεμο» με τα καιρικά φαινόμενα.

Ν.Τ.

Παίρνει διαστάσεις

Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο έχει τρομερή απήχηση και στη χώρα μας. Πάνω από 1 εκατομμύριο Ευρωπαίοι αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο εμβολιασμός αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω και προειδοποιούν με επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η πολυεμυελίτιδα.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Απουσιάζει ο Βόλος από τη λίστα με τα δεκαπέντε Υδατοδρόμια που θα αδειοδοτηθούν το επόμενο διάστημα. Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει αναλάβει να αδειοδοτήσει τα υδατοδρόμια στους Παξούς, την Κέρκυρα, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, το Λαύριο, το Ηράκλειο, τη Σίφνο και μεταξύ άλλων το Πόρο. Ομως, ο Βόλος δε συγκαταλέγεται στη λίστα, γεγονός που προκαλεί διάχυτο προβληματισμό. Δεν έχει κάνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αίτηση για αδειοδότηση;

Κ.Μ.

Εγκαιρη αντιμετώπιση

Εγκαιρα αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα του χιονιά στη Σκιάθο, υπό το συντονισμό του δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου. Το έμψυχο δυναμικό του νησιού κινητοποιήθηκε στην κατάλληλη χρονική στιγμή, επιστρατεύοντας τα διαθέσιμα οχήματα και άφθονο θαλασσινό νερό, προκειμένου να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. «Κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα και τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρεβεζάνος, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιφυλακή των τοπικών δυνάμεων συνεχίζεται, ενόψει του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας.

Γ.Υ.

Νοσταλγία

Τις παλιές, καλές εποχές αναπολούν με έντονα νοσταλγική διάθεση πολλοί επαγγελματίες. Η ανάμνηση των γιορτινών ημερών με τα ασφυκτικά γεμάτα καταστήματα και οι χρυσές εποχές της αγοράς, δημιουργούν ανάλογα συναισθήματα στους εμπόρους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες καθημερινά προβλήματα, κάνοντας αγώνα δρόμου, προκειμένου να επιβιώσουν.

Γ.Υ.

Το παραλήρημα

Πρώτη φορά λυπήθηκα

τον Μπέο τον καημένο,

είχε ένα μισάωρο

βλέμμα χαμηλωμένο.

Ούτε στιγμή την κάμερα

δεν κοίταξε στα ίσια,

μιλούσε ασταμάτητα

μα όχι παλικαρίσια.

Δεν ήτανε συνέντευξη

αυτό που επιχειρούσε,

του κόσμου την συμπόνια

μάλλον επιζητούσε.

Δυο εικοσιτετράωρα

η πόλη στα χαμένα,

δρόμοι, χωριά και μαγαζιά,

τα πάντα αποκλεισμένα.

Όμως με μια θρασύτητα

απίστευτα μεγάλη,

βγήκε ο μπαγάσας για να πει

πως φταίνε κάποιοι άλλοι.

Αρχίζει μια επίθεση

άδικη και χυδαία,

πρώτα απ τον διοικητή

που ‘χουμε στην τροχαία.

Ύστερα όπως συνηθούν

οι παραμυθατζήδες,

τα βαλε ξεδιάντροπα

και με τους ταξιτζήδες

Μετά σαν τον Ξανθόπουλο,

σαν Μάρθα Βούρτση κλαίει,

και μέσα σ’ αναφιλητά

λέει και τι δεν λέει.

Δεν μας λυπήθηκε ο Θεός

χιόνιζε δύο μέρες

κι ήταν λειψά τα φορτηγά

γκρέϊντερ κι αλατιέρες.

Δεν είχα jcb, Bobcat

ούτε και υδροφόρες

κι οι χειριστές δουλεύανε

σχεδόν τριάντα ώρες.

Κι όμως ο αθεόφοβος

για μια φορά ακόμη,

μας είπε πως τους έβριζε

μα τους ζητά συγνώμη.

Βαθμολογείται μόνος του

μ’ οκτώ, μα δεν του φτάνει.

Την Τρίτη βάζει άριστα

ότι καιρό κι αν κάνει.

Ακούω το παραλήρημα

και τον σταυρό μου κάνω,

πρώτη φορά μου έβλεπα

τόσο μεγάλο νάνο.

άλικος

Χωρίς συντονισμό

Χωρίς συντονισμό και σωστό προγραμματισμό καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Πατής Κουτσάφτης ότι γίνονταν οι αποχιονισμοί στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου από τα μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας. Ο ίδιος μάλιστα εύχεται να μην ζήσουν αντίστοιχες καταστάσεις και γι’ αυτό καλεί την αντιπεριφερειάρχη σε κοινή σύσκεψη προκειμένου σε αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις ο συντονισμός να είναι καλύτερος.

Αθ.Τ.

Για την υποψηφιότητα

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Κοφινάς από τη Σκιάθο, παρουσιάζονταν χθες από όλα τα ενημερωτικά sites των Αθηνών, ως ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωνε άγνοια για όλα αυτά και μάλιστα διέψευδε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανάμιξής του στις εθνικές εκλογές.

Β.Κ.

Ο Γιωργάκης ρυθμιστής και άλλα παραμύθια

Financial Times: O Παπανδρέου (με το νέο του κόμμα) μπορεί να προσφέρει τη νίκη στον Σαμαρά.

…Πολύ θα το ήθελαν κι ο Γιώργος κι ο Σαμαράς κι η ναυαρχίδα του αγγλικού αστικού Τύπου. Δεν το θέλει όμως ο ελληνικός λαός.

Φ.Τ.

Ομορφος κόσμος, ηθικός…

ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη η προσπάθεια τού Γ. Παπανδρέου να διασπάσει το κόμμα.

…Το ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται τη βία κατά του λαού που εκφράζει η πολιτική του, αλλά το ηθικό δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου διεκδικεί να σπάσει το Πασοκικό μονοπώλιο πάνω σ’ αυτή την πολιτική.

Φ.Τ.

Μπροστά στον καθρέφτη…

«Οχι» Σαμαρά σε ντιμπέιτ: Δεν συνομιλώ με υβριστές και εκβιαστές.

…Εκτός των άλλων, Αντώνη, δεν θα είχες και τι να πεις.

Φ.Τ.

Οι αναπτυγμένοι κάτοικοι Ματαράγκας Καρδίτσης

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη». Τάδε έφη Σαμαράς από τη Ματαράγκα Καρδίτσας.

Εμβρόντητοι οι περιθωριοποιημένοι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, άκουγαν τον πρωθυπουργό και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους.

…Βεβαίως, ανάπτυξη, κυρίες και κύριοι. Στην ανεργία, τη φτώχεια και την υποταγή, τι νομίσατε;

Φ.Τ.

Τέλος εποχής

Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Δεν τίθεται θέμα διάλυσης της Ευρωζώνης.

…Πώς; Κι αυτά που λένε ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη; Ψέματα είναι;

(Ξέρουμε ποιος διακινεί αυτές τις κινδυνολογίες, ξέρουμε ποιος τις επινοεί και ποιον ωφελούν, πάντως όχι τον ελληνικό λαό που είναι ο αποδέκτης τους)

Φ.Τ.

Περονόσπορος

Ούτε… περονόσπορος να έπεφτε στα σούπερ μάρκετ. Αμέσως μετά την πρώτη ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης, τα ράφια των μάρκετ άδειασαν.

Βασικά είδη διατροφής εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, με τους πολίτες να φοβούνται τυχόν αποκλεισμό τους και να προμηθεύονται περισσότερα από τα απαραίτητα.

Τα άδεια ράφια μισογέμισαν, καθώς η τροφοδοσία λόγω των καιρικών και της κατάστασης του οδοστρώματος γινόταν με δυσκολία.

Εικόνες… πολέμου με ένα χιόνι.

Ε.Χ.

«Σαρκοφάγα»

Ξέσπασε χθες ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Καντόλας. Άυπνος, εξαντλημένος για τον αποχιονισμό του Βόλου, είχε όπως ανέφερε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια ορισμένων «σαρκοφάγων».

«Σαρκοφάγων που… τρέφονται από τις σάρκες της δημοτικής αρχής που ενεργεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της για να επιστρέψει η πόλη στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας της, παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα», είπε και επιφυλάχθηκε να μιλήσει για όλους και για όλα αφού φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ε.Χ.

Γνωμικό

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένεται από την Τρίτη στο Βόλο.

Αυτό λέει η μετεωρολογική υπηρεσία. Το γνωρίζουν όμως κι οι παλιότεροι. Οπως λένε «χιόνι που δεν φεύγει περιμένει κι άλλο»…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου