ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πληρώθηκαν

πληρώθηκαν-740065

Πληρώθηκαν

Μετά από την καθυστέρηση μερικών ημερών, οι δικαιούχοι της εξισωτικής του 2014 έλαβαν τελικά το ποσό της επιδότησης. Πάντως αν και με μικρή καθυστέρηση έλαβαν τα χρήματα της εξισωτικής, η γκρίνια, ωστόσο, για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους παραμένει. Τελικά, όπως και να το κάνουμε, η γκρίνια στον Έλληνα είναι θέμα νοοτροπίας.

Είναι νέοι

Δεν αποθαρρύνονται στα σχέδιά τους τόσο εύκολα οι νέοι όσο φοβόμαστε, λόγω της οικονομικής κρίσης. Έρευνα που έγινε στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών έδειξε ότι οι σπουδαστές έχουν μέτρια επίπεδα άγχους, διασκεδάζουν, δε νιώθουν απογοήτευση και πιστεύουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Σύγχυση

Μπορεί οι κεντρικοί δρόμοι να καθαρίστηκαν, όμως πολλά πεζοδρόμια παραμένουν ακόμη χιονισμένα και απάτητα. Χαρακτηριστικά, στην οδό Κύπρου, παρότι καθαρίστηκε ο δρόμος, τα πεζοδρόμια παραμένουν μέσα στο χιόνι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πηγαίνει από το δρόμο, προκαλώντας σύγχυση στους οδηγούς!

Απροετοίμαστοι

Τους κανονικούς της ρυθμούς ανακτά η πόλη. Η πρόσφατη κακοκαιρία απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι περισσότεροι ήταν απροετοίμαστοι σε ατομικό επίπεδο για το χιονιά. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα και αυτό φάνηκε.

Επιφυλακή

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται φορείς και κάτοικοι των νησιών εν αναμονή του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας. Το έμψυχο δυναμικό των νησιών είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με συντονισμένες πρωτοβουλίες.

«Παγωμένη» κίνηση

Παγωμένη είναι, στο μεταξύ, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών. Οι επαγγελματίες διατυπώνουν τον προβληματισμό τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, το καταναλωτικό κοινό δεν κατέβηκε στην αγορά. Ο τζίρος των καταστημάτων πριν αλλά και μετά την Πρωτοχρονιά, μειώθηκε δραματικά λόγω του χιονιού που λειτούργησε ανασταλτικά για τους καταναλωτές.

Στο ψηφοδέλτιο

Χτυπάει τηλέφωνο και κάνουν το σταυρό τους οι πασόκοι. Τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα προκειμένου να τους πείσουν να είναι υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Οι πιέσεις που πέφτουν είναι ασφυκτικές, αφού ο χρόνος κυλάει και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει ανακοινωθεί. Εκτός από τον Γιάννη Αναστασίου και τον κ. Σακκόπουλο (Πολιτική Κίνηση Λοβέρδου), πιέσεις δέχεται ο νεαρός περιφερειακός σύμβουλος Δημ. Λουφόπουλος ενώ έχουν ήδη απαντήσει αρνητικά η πρώην αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου και η Εύη Αδαμάκη που είναι Υποδιοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επιφυλακτικότητα

Από χθες το πρωί άρχισαν οι βολιδοσκοπήσεις και από τους επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία. Ανηφορικός επίσης ο δρόμος, αφού η διχοτόμηση, κάνει ακόμη και τους πιο αισιόδοξους, επιφυλακτικούς, ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Χθες πάντως στη Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την παραίτησή του ο Σάκης Σκρίμπας, μέλος του οργάνου που μαζί με τον Γαρύφαλλο Αντζούρη, από την Επιτροπή Πιστοποίησης και πρώην οργανωτικό γραμματέα έχουν συνταχθεί εξαρχής με το Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Κατά τα άλλα, μέχρι την Τρίτη που θα βρίσκεται στο Βόλο ο Νίκος Σαλαγιάννης θα πρέπει να κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις οδηγίες της Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόταση

Η εμπειρία του στα κοινά, η εντιμότητα και η καταξίωσή του ως επαγγελματία ήταν φυσικό να αποτελέσουν κριτήρια, ώστε ο Τέλης Δουλόπουλος να δεχτεί πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μαγνησίας. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι τον πίεσαν ιδιαίτερα για να συμμετέχει.

Κατήφεια

Μεγάλος προβληματισμός, κατήφεια και απογοήτευση επικρατεί τοπικά στη ΔΗΜΑΡ μετά τις εξελίξεις, που έχουν ως αποτέλεσμα στον κατακερματισμό του κόμματος. Επώνυμα, χθες το απόγευμα στη στήλη, ο Στέφανος Λάζος δήλωνε, ότι για το καλό του κόμματος: «η ΔΗΜΑΡ δεν θα πρέπει να κατεβεί στις εκλογές», εκτιμώντας ότι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα συνθλίψει τα υπόλοιπα κόμματα δυστυχώς, όπως είπε.

Δημόσια

Δημόσια ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή στον αποχιονισμό της περιοχής του Δήμου Αλμυρού ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα που είχε η παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής. Όσον αφορά μία «επώνυμη διαμαρτυρία» πολίτη από τον Πτελεό ότι η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη, όπως έλεγαν συνεργάτες της δημοτικής αρχής, ακόμη ψάχνουν τη καταγγέλλουσα που ως πρόσωπο φέρεται να μην υπάρχει, τουλάχιστον με το επίθετο που έκανε τη δήθεν καταγγελία. Είπαμε.. υπάρχουν και εκείνοι που νομίζουν ότι μπορούν να «παίζουν χιονοπόλεμο» την ώρα που άλλοι δίνουν τη μάχη του αποχιονισμού έξω στο κρύο στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στο προεδρείο

O Kώστας Πουλάκης, μαζί με τους Γιάννη Μπαλάφα και Νίκο Βούτση, ήταν οι τρεις του προεδρείου στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Επί δύο μέρες άκουσαν στωικά όλες τις τοποθετήσεις των συντρόφων τους, αλλά και τις ενστάσεις που είχαν για θέματα που άπτονται της στελέχωσης των ψηφοδελτίων. Ο Κώστας Πουλάκης πάντως θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου