ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η εμπειρία

η-εμπειρία-740792

Η εμπειρία

Πολλοί ήταν αυτές τις ημέρες του χιονιά, που θυμήθηκαν τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας Βόλου, Βαγγέλη Καπούλα.

Ηταν ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να «δαμάσει» τα καιρικά φαινόμενα με τη μεθοδικότητα και την εμπειρία του, με αποτέλεσμα σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, ο Βόλος να μη νιώθει αποκλεισμένος στο χιόνι ούτε για μία ώρα.

Ν.Τ.

Οχι άλλες …αλλαγές

Ογδόντα νόμους και δύο χιλιάδες εκατόν δέκα εννέα εγκυκλίους άφησε πίσω του το 2014. Οι οικονομολόγοι πλέον εύχονται το νέο έτος να έχουμε λιγότερους φόρους και όσο το δυνατόν λιγότερες …αλλαγές. Τα έβαλαν κάτω οι επαγγελματίες, όπως γνωρίζουν πολύ καλά να κάνουν, και τα υπολογίσαμε. Κάθε εργάσιμη ημέρα είχαμε και εννέα εγκυκλίους! Σκέτο φορολογικό αλαλούμ…

Κ.Μ.

Αξέχαστο θέαμα

Πανέμορφο έτσι ολόλευκο με τα χιόνια ήταν το λιμάνι του Βόλου. Η χιονισμένη παραλία με τα ιστιοπλοϊκά έφτιαχνε ένα μαγευτικό τοπίο και τη μέρα και τη νύχτα. Ειδικά τη νύχτα. Δυστυχώς, όμως, τουλάχιστον χθες το μεσημέρι, που βγήκε ο ήλιος, και υπήρξε κινητικότητα, δεν ήταν εύκολο να περπατήσεις στην παραλία του Βόλου και να απολαύσεις τη θέα, λόγω της ολισθηρότητας του πατημένου πάγου. Οσοι πρόλαβαν τα πρώτα 24ωρα να δουν το λιμάνι χιονισμένο και να το απολαύσουν χωρίς να σκέφτονται που να πατήσουν, θα το θυμούνται για χρόνια.

Κ.Μ.

Νέες κατευθύνσεις

Εκτός των καθιερωμένων, σε νέες κατευθύνσεις στρέφεται το ενδιαφέρον των υπευθύνων περί τα τουριστικά ζητήματα των νησιών. Πέρα από τις καθιερωμένες αγορές της Βρετανίας και της Σκανδιναβίας, ολοένα και πιο έντονα διερευνώνται οι προοπτικές προσέλκυσης Τούρκων επισκεπτών. «Θέλουμε όλους τους τουρίστες, από όλους τους προορισμούς, αλλά πάνω απ’ όλα το ζητούμενο είναι η ποιότητα» αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σκιάθου, Παναγιώτης Διολέττας, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας και των γενικότερων προσδοκιών ενόψει της νέας σεζόν αλλά και μακροπρόθεσμα.

Γ.Υ.

Μάχη

Πάντως εκεί που δόθηκε η πραγματική μάχη ήταν για την έγκαιρη μεταφορά ανθρώπων με προβλήματα υγείας στο Νοσοκομείο. Δύο περιπτώσεις καρκινοπαθών σε Μελισσάτικα και Ανω Βόλο και μία περίπτωση άντρα από τα Μελισσάτικα που υπέστη εγκεφαλικό, διακομίστηκαν μέσα σε λίγη ώρα στο Νοσοκομείο, παρά το χιόνι που σε κάποια σημεία έφθανε το 1,5 μέτρο.

Μπροστά ήταν το μηχάνημα αποχιονισμού και από πίσω ακολουθούσε το ΕΚΑΒ.

Ν.Τ.

Το άγαλμα

Αντιδράσεις από την Αγριά για την απομάκρυνση του Χείρωνα Κένταυρου αλλά και για το πρόστιμο που επιβλήθηκε και πλέον αγγίζει τις 56.000 ευρώ.

Οπως επισημαίνει ο τέως αντιδήμαρχος Αγριάς, Μπάμπης Ζάχος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξ αρχής από την τέως Πολεοδομία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας της οποίας προΐστατο η Νατάσσα Οικονόμου. Επιβλήθηκε πρόστιμο για έλλειψη οικοδομικής άδειας που δεν απαιτείται για λόγους «εμπάθειας απέναντι στην τότε δημοτική αρχή Αγριάς».

Και όπως σημειώνει το πρόστιμο διατήρησης συνέχισε να επιβάλλεται κάθε χρόνο, από την υπηρεσία πολεοδομίας του Βόλου προς τον ενιαίο Δήμο Βόλου. «Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που πρέπει να φύγουν από το κεντρικό ταμείο του Δήμου για να καταλήξουν στο ταμείο της Πολεοδομίας του Δήμου. Εύλογα διερωτάται κανείς: ο Δήμος και οι υπηρεσίες έχουν… ξεχωριστά ταμεία;», αναφέρει ο Μπάμπης Ζάχος.

Ανοιχτοί εσωτερικοί λογαριασμοί…

Ν.Τ.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες

Mόνο καλά λόγια είχε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου και περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Γρηγόρης Ιγγλέσης για τους εργαζόμενους του Χιονοδρομικού που εδώ και δύο μέρες βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο να λειτουργήσει, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία. Για αυτό και η προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι ώστε σήμερα οι επισκέπτες να απολαύσουν το χιονοδρομικό μετράει διπλά.

Β.Κ.

Επί ποδός 72 ώρες

Ενα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε όλο το προσωπικό του Δήμου Βόλου, σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επί 3 μέρες επιχειρούσαν μέσα στην πόλη κόντρα σε πολύ αντίξοες συνθήκες από την πρωτοφανή επέλαση του χιονιά. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονταν στο τιμόνι πάνω στα μηχανήματα 72 ολόκληρες ώρες και οι οποίοι Πρωτοχρονιά ουσιαστικά έκαναν χθες που η πόλη άρχισε να επιστρέφει σταδιακά στους κανονικούς της ρυθμούς και μπόρεσαν έτσι να πάρουν μία ανάσα.

Β.Κ.

Με το Ποτάμι

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας Τζούλια Τσαλίκη θα είναι υποψήφια βουλευτής στο Ποτάμι. Αυτό τουλάχιστον διαρρέονταν χθες μέχρι το βράδυ και δεν είχε διαψευστεί από την ίδια την κ. Τσαλίκη, που φέρεται να είχε επαφές το τελευταίο διάστημα με το κόμμα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Β.Κ.

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους

Με το Ποτάμι πάντως φαίνεται ότι φλερτάρουν και άλλα στελέχη που ήταν υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές το 2012 στη Μαγνησία και αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη, εάν και επισήμως δεν γίνεται καμία αναφορά. Σήμερα πάντως στη σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει «οδηγίες προς ναυτιλλόμενους…».

Β.Κ.

Ποιος διοικεί αυτή την πόλη;

Αχιλλέα Μπέο, δε σου φταίει κανείς για την παταγώδη αποτυχία σου στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν εξ αιτίας του προχτεσινού χιονιού.

…Εκτός κι αν ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, οι ταξιτζήδες, οι πολίτες που δεν ξεχιονίζουν τα πεζοδρόμια, τα ΜΜΕ κι η Αντιπολίτευση διοικούν τούτη την πόλη κι επομένως ευθύνονται για το γεγονός ότι με 40 πόντους χιόνι αποκλείστηκε ο Βόλος από την υπόλοιπη Ελλάδα και οι Βολιώτες στα σπίτια τους.

Φ.Τ.

Απλώς… προεδρεύει

Τις ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε ο προχτεσινός χιονιάς στο Βόλο επέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, στους συνεργάτες του ο Αχιλλέας Μπέος, παραδεχόμενος απειρία και παραλείψεις στον αποχιονισμό και τονίζοντας εμφατικά ότι για το επερχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας επικεφαλής του συντονισμού αναλαμβάνει ο ίδιος.

…Προφανώς και δεν έχει ευθύνη ο Αχιλλέας. Είναι δήμαρχος και ασκεί διοίκηση μοναχά στα καλά. Στα κακά και τα άσχημα φταίνε πάντα οι άλλοι. Αυτός απλώς… προεδρεύει.

Φ.Τ.

Ενα σταυρό, ρε παιδιά!

Ζέττα: Να κηρυχθεί η Μαγνησία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

…Μα τι συμβαίνει ξαφνικά και η Ζέττα άρχισε να ενδιαφέρεται για μας; Τόσες αναφορές στο καλό του Βόλου και της Μαγνησίας δεν έκανε ούτε όταν ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ασκούσε αντιπολίτευση στον Σκοτινιώτη με… email από την Αθήνα!

Φ.Τ.

Λεφτά υπάρχουν

Γ. Παπανδρέου: Αύριο (σήμερα), στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, …που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

…Παναγιά μου, όχι άλλο χτύπημα! Ο Γιωργάκης θέλει να μας ξανασώσει!

Φ.Τ.

Η αλήθεια και οι ψεύτες

Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε 15 ημέρες θα τραβάει από τις καταθέσεις των Ελλήνων.

…Δεν αρκεί η λογική για να νικηθεί η ανοησία. Ούτε αρκεί η αλήθεια για να νικηθεί το ψέμα. Πρέπει επίσης να μάθουμε να διακρίνουμε τον ανόητο και τον ψεύτη από τις ανοησίες και τις ψευτιές του του παρελθόντος, αλλιώς η ανοησία και η ψευτιά θα συνεχίσουν και στο μέλλον να δυναστεύουν τη ζωή μας, όπως έκαναν έως τώρα.

Φ.Τ.

Αποτελεσματική

Το πρώτο βήμα έγινε για την ίδρυση και λειτουργία ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο. Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε την απόφαση προς μεγάλη ικανοποίηση της αντιδημάρχου παιδείας Βόλου, Γεωργίας Τοκαλή – Μποντού.

Και πρόκειται για μία πρώτη μικρή νίκη που χρεώνεται στην αντιδήμαρχο, η οποία ουσιαστικά μετέφερε στο Υπουργείο με την προσωπική της παρουσία ένα αίτημα των γονέων μαθητών με ειδικές ανάγκες που μετά το σχολείο δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο.

Ε.Χ.

Δύο όψεις

Δύο όψεις είχε το νόμισμα… για τα προβλήματα στο Βόλο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού που έπεσε στην πόλη.

Από τη μία οι διαμαρτυρόμενοι δημότες, ιδίως στις βόρειες συνοικίες της πόλης που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Δεν μπορούσαν ούτε από την εξώπορτα του σπιτιού τους να βγουν και τα έβαζαν με θεούς και δαίμονες. Δικαιολογημένα.

Από την άλλη, οι αποκλεισμένοι που βίωσαν το ανθρώπινο πρόσωπο των συνεργείων αποχιονισμού. Στις εναγώνιες εκκλήσεις τους να ανοίξουν δρόμοι μπροστά από τα σπίτια τους για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, ηλικιωμένοι να πάνε στα σπίτια των παιδιών τους ή επισκέπτες να καταφέρουν να φθάσουν στο σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ γιατί ταξίδευαν είτε μέσω Αθήνας είτε μέσω Θεσσαλονίκης με αεροπλάνα η ανταπόκριση ήταν άμεση. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών.

Στελέχη της δημοτικής αρχής με προσωπικά μέσα παρενέβησαν σε τουλάχιστον 25 περιπτώσεις. Μέχρι και τους ταξιτζήδες έκαναν για τη μεταφορά τουριστών στον προορισμό τους ή στο ΚΤΕΛ.

Ε.Χ.

Συγνώμη

Συγνώμη από τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους ιδιώτες αλλά και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Αλέκο Μεταφτσή, ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τη συμπεριφορά του τις κρίσιμες ώρες των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγνώμη και ευχαριστώ από καρδιάς ήταν οι δύο εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Μπέος και που αποτελούν την ηθική ανταμοιβή των ανθρώπων που βρέθηκαν επί 30 ώρες στο καθήκον για να μην παραλύσει τελείως η πόλη.

Ε.Χ.

Επικροτεί

Για ανεπανόρθωτη ζημιά του εμπορικού κόσμου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του Χρήστου Μπουκώρου, ο Νομός να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε όσοι υπέστησαν ζημιά να αποζημιωθούν ευκολότερα και γρηγορότερα. Ηταν αναμενόμενο και οι έμποροι να επικροτήσουν την πρόταση του Χρ. Μπουκώρου, αφού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίμεναν για να τονωθεί το ταμείο τους και ο τζίρος της χρονιάς. Για αυτό και ο κ. Τσέλιος προτείνει παράλληλα να δοθεί παράταση τουλάχιστον ενός μήνα σε όλες τις πληρωμές προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος της αγοράς.

Αθ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου