ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε επιφυλακή

σε-επιφυλακή-741589

Σε επιφυλακή

Κοντά στους δημότες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αιρετοί των νησιών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες ανέπτυξε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους Σκοπελίτες, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο μέτωπο της ισχυρής χιονόπτωσης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι «είναι αυτονόητο» να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους του νησιού, συνδράμοντας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, όσους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Γ.Υ.

Δεν τα είπαν

Κλεισμένοι στα σπίτια τους παρέμειναν οι περισσότεροι κάτοικοι της Σκιάθου λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας, που δεν επέτρεψε στα παιδάκια του νησιού να ψάλουν χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα κάλαντα. Είναι η πρώτη φορά, που δεν έψαλλαν τα παιδάκια τα κάλαντα στο Δημαρχείο, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του τσουχτερού κρύου, που σημειώνεται στο νησί.

Γ.Υ.

Το ψυγείο και η κατάψυξη

Τα είχε κανονίσει όλα στην εντέλεια ο δήμαρχος Βόλου για την εκδήλωση του ΚΑΠΗ στο Βασδέκειο. Είχε καλέσει κόσμο και όλα ήταν έτοιμα. Η υποψήφια βουλευτής είχε αγοράσει την κουζίνα και το ψυγείο, τα οποία θα χάριζε στο ΚΑΠΗ. Ομως, δήμαρχε τελικά μπήκε όλη η πόλη στην κατάψυξη. Καλύτερα να ήταν εκεί ο Μητσοτάκης.

Ν.Τ.

Tea party

Οι Τρικεριώτες χθες κυριολεκτικά αποκλεισμένοι στο έλεος του Θεού και των καιρικών φαινομένων. Δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε χθες το μεσημέρι μέχρι το μεσημέρι από το Τρίκερι μετέφεραν την αγωνία των κατοίκων και αναζητούσαν κάποιον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής για να δουν τι θα απογίνουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους. Σε καμιά τσαγερί πήγαν να ψάξουν;

Ν.Τ.

Τα ψηφοδέλτια

Πλέον το μπαλάκι των ψηφοδελτίων της Μαγνησίας έχει περάσει στα κεντρικά των κομμάτων. Οι προτάσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν κατατεθεί. Από πλευράς Ν.Δ. μαθαίνουμε ότι έχουν κλείσει ήδη οι επτά από τις οκτώ θέσεις, ενώ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι σωστές οι πληροφορίες που διαθέτουμε, θα συζητηθεί η πρόταση που έφυγε για τα κεντρικά και κυρίως τα όσα αφορούν μία ή δύο υποψηφιότητες.

Ν.Τ.

Λαγοί…

Οσοι διατείνονται ότι έχουν τη στήριξη του δημάρχου Βόλου, ενόψει των εθνικών εκλογών, χθες που η δημοτική αρχή περνούσε μια πολύ δύσκολη μέρα, λόγω της χιονόπτωσης, κρύφτηκαν στα λαγούμια τους. Ούτε μια δήλωση στήριξης, ούτε μια ανακοίνωση. Φύλαξαν τα νώτα τους…

Ν.Τ.

Συγχαρητήρια

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους υπαλλήλους, που χθες αναγκάστηκαν να περπατήσουν επί ώρες για να φτάσουν στις υπηρεσίες τους. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, στο ΙΚΑ, στο ΠΕΔΥ, οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, άντρες του ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντές ήταν κανονικά στις θέσεις τους και έδωσαν τη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να μην κατόρθωσαν όλοι να φτάσουν στην υπηρεσία τους, αλλά όσοι έφτασαν είναι πραγματικά άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί ορισμένοι από αυτούς έκαναν και διπλή βάρδια.

Χρ. Μπ.

Μεγάλη ζημιά

Η χθεσινή ημέρα είναι διαχρονικά για τους εμπόρους μία από τις καλύτερες της χρονιάς. Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα προσβασιμότητας από τη σφοδρότατη χιονόπτωση κράτησαν χθες τα περισσότερα καταστήματα του Βόλου κλειστά. Αν προστεθεί στη χθεσινή ταμειακή απραξία και το γεγονός ότι πολλά μαγαζιά έπαθαν ζημιές στις τέντες τους, τότε η ζημιά είναι ακόμη πιο μεγάλη. Τις επόμενες ημέρες οι τοπικοί φορείς πρέπει να βρουν τρόπους για να ρεφάρει ο εμπορικός κόσμος.

Χρ. Μπ.

Εν αναμονή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δημοσιοποιήσει την πρότασή της και αυτό προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές εκ των έσω αφενός και αφετέρου να μην δημιουργούνται πρόσκαιρες εντυπώσεις. Φυσικά σύμφωνα με το καταστατικό, αυτή η πρόταση, δεν αποτελεί την οριστική, καθώς η Κ.Ε. θα επιλέξει από τους 16 τους 8, χωρίς να αποκλείεται στη Ν.Ε. να αποστείλει πρόταση με έξι μέλη από τους προτεινόμενους της Ν.Ε. και άλλους δύο προτεινόμενους από την κεντρική καθοδήγηση. Ετσι έλεγαν τουλάχιστον χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη στήλη… Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Β.Κ.

Επί ποδός

Στο Βόλο βρίσκονταν χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός προκειμένου να συμβάλει και αυτός στη μάχη του χιονιά που δίνει η Μαγνησία από προχθές το πρωί. Σύμφωνα μάλιστα με όλα τα στοιχεία η Μαγνησία «βρέθηκε» στο μάτι του κυκλώνα, κυριολεκτικά σε σχέση με τους άλλους Θεσσαλικούς νομούς που φαίνεται ότι την έβγαλαν καθαρή. Ο περιφερειάρχης πάντως ήταν επί ποδός από Νομό σε Νομό.

Β.Κ.

Συγχαρητήρια, λοιπόν

Αχιλλέα Μπέο, συγχαρητήρια. Με το πρώτο χιόνι κατόρθωσες να αποκλείσεις συγκοινωνιακά το Βόλο από την υπόλοιπη χώρα και να κλείσεις τους Βολιώτες στα σπίτια τους.

…Τι να περιμένουμε, εάν η πόλη αντιμετωπίσει πραγματικά έκτακτα καιρικά φαινόμενα;

Φ.Τ.

Υποψηφιότητες και ανιδιοτέλεια

Πολλά υποσχόμενη η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας όσον αφορά στις υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών.

…Το γεγονός αυτό φορτώνει τους προτεινόμενους με υποχρεώσεις και βάρη που μονάχα στην ανιδιοτέλεια μπορούν να στηρίζονται.

Φ.Τ.

Η κυρία εκπρόσωπος

Η Μαρία Σπυράκη νέα εκπρόσωπος Τύπου τής ΝΔ.

…Τι θα λέει; Τίποτε περισσότερο από όσα έλεγε ως δημοσιογράφος.

Φ.Τ.

Απαιχτοι

Νέα Δημοκρατία (προεκλογικό σύνθημα): Εμείς στην Ελλάδα δεν παίζουμε.

…Ρωτήστε σε οποιαδήποτε ουρά. Της Εφορίας, του ΕΣΥ, του Ταμείου Ανεργίας, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του σούπερ μάρκετ… Πραγματικά, είστε άπαιχτοι…

Φ.Τ.

Τσιγκλέσιας

Τις κοσμογονικές αλλαγές που φέρνει η νέα χρονιά αποτυπώνει καλύτερα απ’ όλους το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας την αριστερή στροφή που γίνεται στην Ευρώπη με την αντικατάσταση του γερμανογαλλικού διδύμου Μέρκελ – Σαρκοζί από το ελληνοϊσπανικό δίδυμο Τσίπρα – Ιγκλέσιας ως εξής: Αντί Μερκοζί, Τσιγκλέσιας!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου