ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επισκίασε τα πάντα

επισκίασε-τα-πάντα-744260

Επισκίασε τα πάντα

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη εκλογή, τα πάντα στην Ελλάδα επισκιάστηκαν από το τραγικό δυστύχημα στην Αδριατική. Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δικαίως επικεντρώθηκαν εκεί. Έτσι οδεύουμε στη σημερινή κρίσιμη διαδικασία με σβηστά τα φώτα χωρίς πληροφορίες. Αυτό το τελευταίο στοιχείο ενισχύει την πιθανότητα της έκπληξης.

Ετοιμάζονται

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή προεδρική εκλογή, τα κομματικά επιτελεία στήνουν τα ψηφοδέλτια. Τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία έχουν ήδη συμπληρώσει κατά 50% τα ψηφοδέλτιά τους.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία απομένει να συμπληρωθεί μία από τις οκτώ θέσεις, την οποία διεκδικούν δύο ενδιαφερόμενοι ή καλύτερα υπάρχουν δύο προτεινόμενοι. Υπάρχουν και εκπλήξεις. Στο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά έχουν κλειδώσει τέσσερις από τις οκτώ θέσεις και για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις υπάρχουν έξι ενδιαφερόμενοι. Τώρα κάντε τις προσθαφαιρέσεις και όσο να’ ναι σε κάποια ονόματα σίγουρα θα καταλήξετε.

Θέμα απήχησης

Μαθαίνουμε ότι στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων στη Μαγνησία εκείνο που κοιτούν οι κεντρικές διοικήσεις είναι να στελεχωθούν με άτομα διαπιστωμένης κοινωνικής και πολιτικής απήχησης. Καλό ακούγεται αυτό εάν ισχύει.

Δημιουργία κόμματος

Αναφορικά με την τύχη του κόμματος: «Δημιουργία Ξανά», στο οποίο ηγείται ο Βολιώτης Θάνος Τζήμερος, μαθαίνουμε τα έσπασε οριστικά με τη ΔΡΑΣΗ του κ. Σκυλακάκη και ετοιμάζει νέα συμμαχία με τους Οικολόγους του κ. Χρυσόγελου και την «Κοινωνία Αξιών» του κ. Μπουραντά. Για να δούμε το νέο εγχείρημα. Προσθέτουμε ότι συζητείται και η συμμετοχή του πρώην ευρωβουλευτή κ. Χατζημαρκάκη, ο οποίος όμως κοιτάζει και προς τη Νέα Δημοκρατία.

Περιμένουν

Περιμένουν και προσπαθούν να «μετρήσουν» τις αντιδράσεις μελών, στελεχών αλλά και της κομματικής βάσης στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα ακούγονται για το κυοφορούμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η σημερινή μέρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, όχι μόνο λόγω της Προεδρικής εκλογής, αλλά και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο ΓΑΠ ανακοινώνει το νέο πολιτικό φορέα. Οι εξελίξεις στο χώρο αναμένονται τεκτονικές.

Εσωστρέφεια

Σε ανοιχτή κόντρα μεταξύ μελών και στελεχών του Ποταμιού φαίνεται πως έχει μπει η τοπική οργάνωση του κόμματος στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Λάρισας, ελήφθη μάλιστα απόφαση να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και συνοδοιπόρος εξ αρχής του Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρης Κουρέτας, τον οποίο φέρεται ορισμένοι να μην επιθυμούν να είναι υποψήφιος. Εάν είναι δυνατόν! Ο γνωστός πανεπιστημιακός είναι στέλεχος με μεγάλη δημοτικότητα και φυσικά από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Ποταμιού από την έναρξη του εγχειρήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου